PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題

標題: 仔仔報到  

lichingho (Alex & Angel)
英曲導師

UID 736
精華 0
積分 560
帖子 562
閱讀權限 250
註冊 2006-8-1
所養英曲名稱:仔仔/小蕃茄妹妹傻瓜BB豬
英曲會員編號:624
狗狗性別:男仔/女仔
狗狗出生日期:2ndFeb97/ 28thDec02
狗狗最喜歡:Alex & Angel
狗狗最討厭:成日係屋企
狗狗技能:挨住Alex扮可愛
狗狗性格:好
居住地區:荃灣
來自本土
狀態 離線
仔仔報到

我係仔仔,就黎十歲了,所以成日

我仲係處男黎架

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
2006-10-11 03:09 PM#1
查看資料  Blog  發短消息  頂部

joankong
英曲高中生

UID 771
精華 0
積分 161
帖子 161
閱讀權限 250
註冊 2006-8-8
所養英曲名稱:pluto
英曲會員編號:601
狗狗性別:男
狗狗出生日期:2006年5月1日
狗狗最喜歡:玩,食野,去街街
狗狗最討厭:梳毛,洗耳仔
狗狗技能:sit,hand,搵波波,搵繩繩,搵骨骨,jump,give me five
狗狗性格:活潑,熱情
居住地區:粉嶺
仔仔你好呀,我阿仔叫pluto,5個月大咋
2006-10-11 04:11 PM#2

Elsa (Elsa)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
狗竇之家

UID 66
精華 0
積分 3703
帖子 3742
閱讀權限 250
註冊 2005-10-27
所養英曲名稱:Coffee
英曲會員編號:546
狗狗性別:男
狗狗出生日期:02/2004
狗狗最喜歡:出街.食野.霸晒所有玩具
狗狗最討厭:媽咪唔鍚佢/比老豆打
狗狗技能:sit.down.come.go.sleep
狗狗性格:文靜又細膽&獨財
居住地區:粉嶺
來自Fanling
狀態 離線
歡迎歡迎..我隻英曲叫COFFEE..男仔兩歲半...仲有兩隻八哥細佬

2006-10-11 04:36 PM#3
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

月希
英曲導師

UID 83
精華 0
積分 435
帖子 435
閱讀權限 250
註冊 2005-11-22
所養英曲名稱:Coco/托托/威威/綿綿/飛飛
英曲會員編號:594. 595. 596, 597, 598
狗狗性別:女/男/男/女/女
狗狗出生日期:6-03/2-04/1-05/1-05/7-05
狗狗最喜歡:月希/月希媽/咬嘢/攪事/行山
狗狗最討厭:白色犬/困籠/其他狗/話佢醜/無
狗狗技能:sit,俾手,跳高接餅
狗狗性格:有性格/純品/攪笑/古惑/聰明
居住地區:黃大仙
來自MK/MK/WTS/WTS/WTS
狀態 離線
仔仔你好

我地有5隻曲架:爸爸叫托托
                     媽媽叫CoCo
                     囝囝叫威威
                     囡囡叫綿綿、飛飛

歡迎上嚟傾吓計
2006-10-11 06:07 PM#4

p4uL1N3 (曲奇MAMI)
英曲助教
Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10

UID 399
精華 0
積分 1100
帖子 1093
閱讀權限 250
註冊 2006-4-30
所養英曲名稱:Cookie
英曲會員編號:600
狗狗性別:M
狗狗出生日期:27-1-06
狗狗最喜歡:Biting and chewing
狗狗最討厭:Me
狗狗技能:Bite Me
狗狗性格:crazy
居住地區:Australia
來自Australia
狀態 離線
halo...我叫曲奇...八個月大!

我叫白頭曲奇呀! 好易認嫁! 大家好?? 我有個好錫我既MAMI同DADI!!
2006-10-11 09:32 PM#5

英曲導師

UID 736
精華 0
積分 560
帖子 562
閱讀權限 250
註冊 2006-8-1
來自本土
狀態 離線
仔仔係呢度都算係老人家喎
2006-10-11 10:14 PM#6

英曲導師

UID 736
精華 0
積分 560
帖子 562
閱讀權限 250
註冊 2006-8-1
來自本土
狀態 離線
忘記了代仔仔向大家問好, HOW IS EVERYBODY?
2006-10-11 10:28 PM#7

kim828 (kim)
英曲BB班

UID 1002
精華 0
積分 29
帖子 29
閱讀權限 250
註冊 2006-9-30
所養英曲名稱:妹妹
英曲會員編號:
狗狗性別:女
狗狗出生日期:15/7/2002
狗狗最喜歡:要人摸摸,偷食,行街街~~
狗狗最討厭:刷牙,被罰入籠!!!
狗狗技能:手手(有食物先會百發百中...),sit
狗狗性格:熱情(*異性*)@@",溫馴^^
居住地區:元朗
來自hk
狀態 離線
你好,我叫妹妹ar,做個朋友仔la~~

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
2006-10-11 10:33 PM#8
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

sunnysideup (Honma 媽)
英曲硏究生

UID 799
精華 0
積分 323
帖子 322
閱讀權限 250
註冊 2006-8-13
所養英曲名稱:Honma, Chiqui
英曲會員編號:604
狗狗性別:有仔有女
狗狗出生日期:Honma: 2006年5月30日; Chiqui: 1月26日
狗狗最喜歡:同爹哋媽咪玩, 痴到實
狗狗最討厭:困籠, 孤單
狗狗技能:最叻係Fetch... 同埋咋咋帝...
狗狗性格:活潑, 蠱蠱惑惑, Chiqui 勁嗲
居住地區:
來自HK
狀態 離線
Hello,  我叫Honma, 都係啱啱加入, 歡迎呀...
2006-10-11 10:42 PM#9

英曲導師

UID 736
精華 0
積分 560
帖子 562
閱讀權限 250
註冊 2006-8-1
來自本土
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 kim828 於 2006-10-11 10:33 PM 發表
你好,我叫妹妹ar,做個朋友仔la~~
妹妹你電到個頭咁curly!好鬼型

2006-10-12 12:16 PM#10

小狗
英曲講師
Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

UID 517
精華 0
積分 1652
帖子 1651
閱讀權限 250
註冊 2006-6-8
所養英曲名稱:仔仔(大哥哥), Coffee(細佬), Mocha(細細佬)
英曲會員編號:590
狗狗性別:我地都係男孩子
狗狗出生日期:1996/2/14, 2004/6/10, 2006/2/28
狗狗最喜歡:食同去街街
狗狗最討厭:俾人鬧
狗狗技能:sit, hand, 請請
狗狗性格:平凡是福, 可造之材, 精靈醒目
居住地區:大埔
仔仔你好. 我都係叫仔仔, 不過我唔係曲曲, 我細路coffee先至係曲曲.
歡迎你.

我最愛的仔仔,BeBe
,
大頭仔Coffee同細細佬Mocha
2006-10-12 04:38 PM#11

忌廉媽咪 (忌廉媽咪)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 122
精華 0
積分 1241
帖子 1289
閱讀權限 250
註冊 2006-1-2
所養英曲名稱:忌廉(細 lo)
英曲會員編號:448
狗狗出生日期:01-09-2003
狗狗最喜歡:食o野
狗狗最討厭:失寵
狗狗技能:扮可憐
狗狗性格:癡媽咪
居住地區:KT
來自香港
狀態 離線
你好啊仔仔,我囝囝叫忌廉三歲,得閒大家上來聊下啦!歡迎你加入
2006-10-13 02:53 AM#12

英曲導師

UID 736
精華 0
積分 560
帖子 562
閱讀權限 250
註冊 2006-8-1
來自本土
狀態 離線
各位,仔仔於昨天已經過左身,死於牛蜱熱

祝佢係天堂快快樂樂

仔仔, 終有一日我地會再見架,我永遠唔會忘記你
2006-10-27 09:04 AM#13

sochi_grass (dorothy)
英曲大學生

UID 597
精華 0
積分 191
帖子 245
閱讀權限 250
註冊 2006-6-26
所養英曲名稱:Pretty
英曲會員編號:599
狗狗性別:女
狗狗出生日期:2006-5-1
狗狗最喜歡:咬野
狗狗最討厭:入籠
狗狗技能:sit sit & hand hand
狗狗性格:活躍、開朗
居住地區:Fanling - 覲龍圍
來自Hong Kong
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 lichingho 於 2006-10-27 09:04 AM 發表

祝佢係天堂快快樂樂

o下!??
做乜走得咁突然架??
angel,你都唔好咁難過呀!!!

pretty豬
2006-10-27 09:42 AM#14

忌廉媽咪 (忌廉媽咪)
版主

UID 122
精華 0
積分 1241
帖子 1289
閱讀權限 250
註冊 2006-1-2
所養英曲名稱:忌廉(細 lo)
英曲會員編號:448
狗狗出生日期:01-09-2003
狗狗最喜歡:食o野
狗狗最討厭:失寵
狗狗技能:扮可憐
狗狗性格:癡媽咪
居住地區:KT
來自香港
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 lichingho 於 2006-10-27 09:04 AM 發表

祝佢係天堂快快樂樂

今日起身睇到呢個post真係好o吾開心,希望囝囝係彩虹橋度找到其他狗狗一齊快樂咁生活!
2006-10-27 09:44 AM#15

Gi (Gi)
英曲小學生

UID 138
精華 0
積分 33
帖子 33
閱讀權限 250
註冊 2006-1-17
所養英曲名稱:鬼妹 & Pepsi
英曲會員編號:29 & 62
狗狗性別:F & M
狗狗出生日期:17 Nov 2001 & 28 Mar 2002
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:Hand,Sit,Stay,Down,Up,Standing,Jump,Rollover,扮死
狗狗性格:
居住地區:Tai Kok Tsui
ohh....so sorry to hear about that!!!
i truly wish 仔仔 living happily at another place in the planet!!!

2006-10-27 11:18 AM#16
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

sandy@王家3兄妹 (可樂炸両慈母)
版主
可樂★可以快樂..幸福兒童

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
所養英曲名稱:可樂仔
英曲會員編號:555
狗狗性別:男仔
狗狗出生日期:2003年9日30日
狗狗最喜歡:牛皮骨,去街,上床sleep,追bird bird
狗狗最討厭:俾呀媽鬧..呀媽"丙"..無野食
狗狗技能:sit, hand, sleep
狗狗性格:活潑,好動,牛脾氣(間唔中啦!)
居住地區:大坑五星級的唐樓
來自怏樂星球
狀態 離線
Angel.....唔好太偏傷心...仔仔都唔想見到媽咪咁
願仔仔在彩虹橋生活愉快!

曾經 踏遍路途千萬里
途中 跌到過 攀不起
無望的心感困累 全然交瘁
無助身軀早已沒力氣

徬徨中 遇見熱誠的膀臂
人潮中 踫到您 多驚喜
前路即使千尺浪 得您在身旁
縱使呼呼風雨  仍覺甚美

能在絕望獨單中 遇然遇到您
是我根本不配受的福氣
來日禍困迎面  滿途挑戰
能贈我勇氣   完全是您
(年月縱過去  未忘掉您)

王家3兄妹敬輓

可愛嘅王家3兄妹.可樂~恩恩~思思

彩虹橋上的妹妹 and 細佬
2006-11-3 03:03 PM#17
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

小狗
英曲講師
Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

UID 517
精華 0
積分 1652
帖子 1651
閱讀權限 250
註冊 2006-6-8
所養英曲名稱:仔仔(大哥哥), Coffee(細佬), Mocha(細細佬)
英曲會員編號:590
狗狗性別:我地都係男孩子
狗狗出生日期:1996/2/14, 2004/6/10, 2006/2/28
狗狗最喜歡:食同去街街
狗狗最討厭:俾人鬧
狗狗技能:sit, hand, 請請
狗狗性格:平凡是福, 可造之材, 精靈醒目
居住地區:大埔

QUOTE:

祝佢係天堂快快樂樂

我今日睇到呢個消息,都好唔開心.

我最愛的仔仔,BeBe
,
大頭仔Coffee同細細佬Mocha
2006-11-9 04:36 PM#18

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.085416 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-19 06:48 AM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver