PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題

標題: New member - O 仔  

Sharon
英曲BB班

UID 63
精華 0
積分 16
帖子 16
閱讀權限 250
註冊 2005-10-21
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
New member - O 仔

各位好,我們家裡多了一位新成員,他叫O仔,英式曲架,只有2個月大,是仔仔.上星期六,剛從寵物店買回來.由於即是第一次讓狗,以後一定有很多問題問大家,請多多指教!
2005-10-21 03:10 PM#1
查看資料  Blog  發短消息  頂部

SUSANNA (小曲媽)
英曲助教
Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10

UID 5
精華 1
積分 440
帖子 972
閱讀權限 250
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:小曲
英曲會員編號:545
狗狗性別:女
狗狗出生日期:10-5-2005
狗狗最喜歡:行山、跑草地
狗狗最討厭:嘈、自己一個瞓覺
狗狗技能:扮傻、扮唔知、扮聽唔到
狗狗性格:內向、驚人
居住地區:深井
來自我係南丫島出世架!
狀態 離線
有冇相睇呀,bb好可愛架

我小曲宜家五個月大,仲算係bb

快d post d相比我地睇啦

我係小曲女,家有爸爸&媽媽!
2005-10-21 03:43 PM#2
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

megan (megan)
英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12
一家四口樂融融!

UID 12
精華 7
積分 4868
帖子 4871
閱讀權限 250
所養英曲名稱:岑杜比
英曲會員編號:513
狗狗性別:公公
狗狗出生日期:may 1, 2004
狗狗最喜歡:吃喝玩樂, 毛仔, 媽媽爸爸
狗狗最討厭:媽媽吾采佢
狗狗技能:扮可憐, 掙食
狗狗性格:嗲精
居住地區:荃灣
來自荃灣比毛繽紛樂
狀態 離線
快d upload d 相比我地睇, 同埋你都要影多d 相, 因為bebe 果陣係大得好快架, 吾影第日會後悔!

你有乜野問題可以在"發問區" 問呀, 隨便問呀, 得我地學下都好!

我大仔叫杜比, 係一隻曲架公公, 已經一歳六個月大, 再吾係bebe, 但勁度百厭, 一大破壞王!  細仔叫毛毛, 係隻哥基公公, 七個月大, 好bebe, 好cute, 但成日吠, 真係想佢呀!

好似, 杜比又多個細路比佢蝦喇!

2005-10-21 04:25 PM#3
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

Emily (Emily)
英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12
你係我快樂o既來源~ mousse

UID 24
精華 0
積分 3884
帖子 3880
閱讀權限 250
註冊 2005-10-1
所養英曲名稱:Mousse / Sabu
英曲會員編號:
狗狗性別:M
狗狗出生日期:18/9/2004, 30/10/2005
狗狗最喜歡:蝦阿媽! 破壞! 出街玩! 食食食!
狗狗最討厭:困籠! 無街去!
狗狗技能:食極都唔飽
狗狗性格:活潑 = 癲?
居住地區:青衣
來自Mousse & Sabu ~ 溫馨的家
狀態 離線
hello 呀 O 仔~
我屋企個大少爺叫mousse呀~ 一歲多dd啦~
快d post 相比我哋睇下啦~ bb 一定好可愛呀~ ^^

2005-10-21 08:20 PM#4

joejoe
英曲助教
Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10

UID 11
精華 0
積分 941
帖子 1001
閱讀權限 250
所養英曲名稱:cookie
英曲會員編號:551
狗狗出生日期:4/3/2004
狗狗最喜歡:八卦望街街
狗狗最討厭:吹毛
狗狗技能:食野最叻
狗狗性格:熱情.八卦
居住地區:
hihi,
O仔2個月係咩色,bb好可愛
快d post d相比我地睇啦....

г卦妹cookie
2005-10-21 10:50 PM#5

PHILIP
英曲大聯盟盟主
Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15
PF HOUSE

UID 1
精華 2
積分 3412
帖子 4191
閱讀權限 255
所養英曲名稱:Snoopy
英曲會員編號:001
狗狗性別:男
狗狗出生日期:21-6-2000
狗狗最喜歡:偷貓糧食
狗狗最討厭:剪毛
狗狗技能:sitsit, 爬地
狗狗性格:鐘意攪事
居住地區:Kowloon Bay
來自PF HOUSE
狀態 離線
記得同佢影多d相同video呀, 佢大得好快架..
^^

2005-10-21 11:41 PM#6
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

Chermaine (So Ball 媽)
英曲專家
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250
所養英曲名稱:So Ball 傻波
英曲會員編號:432
狗狗性別:小so子
狗狗出生日期:1 Aug 2003
狗狗最喜歡:有得食有得玩
狗狗最討厭:無人理
狗狗技能:食瞓玩
狗狗性格:膽小,驚青又八卦
居住地區:佐敦
係呀, philip最鍾意同bb影相ga...
sharon, welcome on board! 有時間一齊出嚟玩呀!

2005-10-22 02:49 AM#7

eileen@cookie
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 7
精華 1
積分 886
帖子 889
閱讀權限 250
註冊 2005-9-29
所養英曲名稱:Cookie
英曲會員編號:569
狗狗出生日期:2004-5-23
狗狗最喜歡:食,玩,咬爛野
狗狗最討厭:無得食
狗狗技能:sit,down,hand,bang,請請
狗狗性格:開朗,友善
居住地區:
hello O 仔

我係cookie的mummy

歡迎你呀,快d upload相比我地睇呀

2005-10-22 09:34 AM#8

Elaine@傻嘉媽咪 (tszling/ elaine)
英曲大聯盟副盟主
Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14
嘉嘉, 你個咀又多幾條白毛啦....

UID 19
精華 4
積分 4702
帖子 4746
閱讀權限 250
所養英曲名稱:嘉嘉
英曲會員編號:002
狗狗出生日期:15/2/2001
狗狗最喜歡:食野, 食野,同埋食野!
狗狗最討厭:冇人同佢玩, 有狗煩佢!
狗狗技能:做動作,跳跳跳., 擺pose影相
狗狗性格:極度開朗唔記仇!
居住地區:
來自tuen mun
狀態 離線
你好, 我叫elaine, 我的英曲叫嘉嘉, 今年4歲~
有咩有關英曲的問題都可以問呀~我地一定會盡力幫你ge~^^
有機會就一齊去活動玩下~

嘉嘉係''嘉''姐, 蘆蘆係細''蘆''. 一大一細,一老一幼的最佳組合!!
2005-10-22 07:11 PM#9

chimil (詹)
英曲專家

UID 4
精華 0
積分 2828
帖子 2891
閱讀權限 250
所養英曲名稱:Melody
英曲會員編號:529
狗狗出生日期:2004.11.23
狗狗最喜歡:食,,玩
狗狗最討厭:媽媽mug都say no
狗狗技能:發媽媽脾四
狗狗性格:有時open,有時蝦人
居住地區:Sham Tseng
歡迎歡迎,兩個月既英曲bb一定好得意,快d比相我地睇

二個月確實係好bb,要小心照顧O仔呀,姨姨錫錫

我個小公主叫MELODY,今日琱Q一個月大

2005-10-23 02:25 PM#10

菜鳥
英曲專家

UID 17
精華 0
積分 2838
帖子 2889
閱讀權限 250
所養英曲名稱:隊長
英曲會員編號:550
狗狗性別:男仔
狗狗出生日期:09-12-2004
狗狗最喜歡:食同玩
狗狗最討厭:無得食同無得玩
狗狗技能:都係食同玩
狗狗性格:熱情
居住地區:香港島
來自300呎的溫暖窩
狀態 離線
Sharon!歡迎你呀!
我叫菜鳥,犬兒叫做隊長,9個幾月大,男仔
我都係養狗新手,咩都唔識架,好在其他高手成日教我咋!

第日等O仔大個仔,一齊出黎玩兼傾下湊仔經呀!

★ 菜鳥手記 ★
2005-10-23 02:32 PM#11

heather_hba (Heather Li)
英曲專家

UID 10
精華 1
積分 6484
帖子 6526
閱讀權限 250
所養英曲名稱:BooBee, Apple
英曲會員編號:16, 434
狗狗性別:男, 女
狗狗出生日期:1 Jan 2002/ 9 Nov 2003
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:boo: 古怪 Apple: 時好時壞
居住地區:shau kei wan
來自HK
狀態 離線
hello, 我2個仔女叫 boobee apple呀∼∼∼
2005-10-26 03:19 PM#12

Chermaine (So Ball 媽)
英曲專家
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250
所養英曲名稱:So Ball 傻波
英曲會員編號:432
狗狗性別:小so子
狗狗出生日期:1 Aug 2003
狗狗最喜歡:有得食有得玩
狗狗最討厭:無人理
狗狗技能:食瞓玩
狗狗性格:膽小,驚青又八卦
居住地區:佐敦
o仔點呀? 無事丫嗎?

2005-10-28 12:56 AM#13

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.087668 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-19 08:12 AM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver