PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題

標題: 大家好  

venus (Venus)
英曲小學生
小吉、小白、小楓的天地

UID 721
精華 0
積分 34
帖子 75
閱讀權限 250
註冊 2006-7-30
所養英曲名稱:小楓
英曲會員編號:610
狗狗性別:男
狗狗出生日期:15-11-2005
狗狗最喜歡:吃、喝、玩、樂 + 吃醋
狗狗最討厭:主人撫別的狗,冇人睬佢
狗狗技能:坐、down、跳高...還在學習中
狗狗性格:活潑、有些胆少、好奇......
居住地區:上水
來自香港
狀態 離線
大家好

大家好!我叫Venus,有一隻快八歲的西施叫小吉,是我的弟弟,另有一隻英曲,叫小楓,是我個仔,他是上年11月15日才出世,1 個月大被我在朋友家中抱回來,快九個月大了。
好開心可以認識大家,多多指教!

我家仔仔英曲仔小楓,細佬西施仔小吉。
2006-8-1 09:47 PM#1
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

波比媽 (Y.u.K.i)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
波比..Burger..亞拔

UID 20
精華 0
積分 2511
帖子 2552
閱讀權限 250
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:波比
英曲會員編號:243
狗狗出生日期:2001年10月15日
狗狗最喜歡:我,食,
狗狗最討厭:唔見左我,冇得玩,冇得食
狗狗技能:sit,down,hand,over
狗狗性格:冇耐性..一黎料就出動煩音叫
居住地區:
來自粉嶺(荒郊野外)
狀態 離線
你個仔同我個細仔同一日出世架..佢都係2005年11月15日架
我大仔波比..英曲..快五歲喇..
細仔burger..積羅素..快九個月大

[英曲--波比]..[積羅素--Burger]..[唐唐--亞拔]
2006-8-1 10:32 PM#2
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

heather_hba (Heather Li)
英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12

UID 10
精華 1
積分 6484
帖子 6526
閱讀權限 250
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:BooBee, Apple
英曲會員編號:16, 434
狗狗性別:男, 女
狗狗出生日期:1 Jan 2002/ 9 Nov 2003
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:boo: 古怪 Apple: 時好時壞
居住地區:shau kei wan
來自HK
狀態 離線
hello~ 我亞仔叫boobee, 亞女係apple
亞仔4歲, 亞女就3歲~~~--->烈女一名
2006-8-1 10:43 PM#3
查看資料  Blog  發短消息  頂部

忌廉媽咪 (忌廉媽咪)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 122
精華 0
積分 1241
帖子 1289
閱讀權限 250
註冊 2006-1-2
所養英曲名稱:忌廉(細 lo)
英曲會員編號:448
狗狗性別:M
狗狗出生日期:01-09-2003
狗狗最喜歡:食o野
狗狗最討厭:失寵
狗狗技能:扮可憐
狗狗性格:癡媽咪
居住地區:KT
來自香港
狀態 離線
我囝囝叫忌廉,就快三歲啦!歡迎加入。
2006-8-2 02:08 AM#4

sochi_grass (dorothy)
英曲大學生

UID 597
精華 0
積分 191
帖子 245
閱讀權限 250
註冊 2006-6-26
所養英曲名稱:Pretty
英曲會員編號:599
狗狗性別:女
狗狗出生日期:2006-5-1
狗狗最喜歡:咬野
狗狗最討厭:入籠
狗狗技能:sit sit & hand hand
狗狗性格:活躍、開朗
居住地區:Fanling - 覲龍圍
來自Hong Kong
狀態 離線
我個囡叫做pretty,係o係06年5月1號出世的,
啱啱滿左3個月~~!
我老公細佬有隻曲曲仔仔叫simpson,
依家已經5歲幾喇~~!
2006-8-2 08:28 AM#5

小狗
英曲講師
Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

UID 517
精華 0
積分 1652
帖子 1651
閱讀權限 250
註冊 2006-6-8
所養英曲名稱:仔仔(大哥哥), Coffee(細佬), Mocha(細細佬)
英曲會員編號:590
狗狗性別:我地都係男孩子
狗狗出生日期:1996/2/14, 2004/6/10, 2006/2/28
狗狗最喜歡:食同去街街
狗狗最討厭:俾人鬧
狗狗技能:sit, hand, 請請
狗狗性格:平凡是福, 可造之材, 精靈醒目
居住地區:大埔
Hello,
我隻曲曲叫coffee, 另一隻係銀狐國王子叫仔仔, 你好.

我最愛的仔仔,BeBe
,
大頭仔Coffee同細細佬Mocha
2006-8-2 03:21 PM#6

英曲小學生
小吉、小白、小楓的天地

UID 721
精華 0
積分 34
帖子 75
閱讀權限 250
來自香港
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 波比媽 於 2006-8-1 22:32 發表
你個仔同我個細仔同一日出世架..佢都係2005年11月15日架
我大仔波比..英曲..快五歲喇..
細仔burger..積羅素..快九個月大
咁,今年你個仔1歲生日你會上來嗎?
一切同佢地興祝!!

2006-9-6 09:48 PM#7

英曲小學生
小吉、小白、小楓的天地

UID 721
精華 0
積分 34
帖子 75
閱讀權限 250
來自香港
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 小狗 於 2006-8-2 15:21 發表
Hello,
我隻曲曲叫coffee, 另一隻係銀狐國王子叫仔仔, 你好.
你好!!!
放心,我一向唔飲coffee

2006-9-6 09:49 PM#8

英曲小學生
小吉、小白、小楓的天地

UID 721
精華 0
積分 34
帖子 75
閱讀權限 250
來自香港
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 sochi_grass 於 2006-8-2 08:28 發表
我個囡叫做pretty,係o係06年5月1號出世的,
啱啱滿左3個月~~!
我老公細佬有隻曲曲仔仔叫simpson,
依家已經5歲幾喇~~!
勞動節出世!
唔好比佢咁粗勞............

說笑的

2006-9-6 09:51 PM#9

英曲小學生
小吉、小白、小楓的天地

UID 721
精華 0
積分 34
帖子 75
閱讀權限 250
來自香港
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 heather_hba 於 2006-8-1 22:43 發表
hello~ 我亞仔叫boobee, 亞女係apple
亞仔4歲, 亞女就3歲~~~--->烈女一名
好!好一隻烈女!
三位好!

2006-9-6 09:52 PM#10

英曲小學生
小吉、小白、小楓的天地

UID 721
精華 0
積分 34
帖子 75
閱讀權限 250
來自香港
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 忌廉媽咪 於 2006-8-2 02:08 發表
我囝囝叫忌廉,就快三歲啦!歡迎加入。
雖然遲了,但都補祝……
Happy Brithday ! ! !

2006-9-6 09:55 PM#11

p4uL1N3 (曲奇MAMI)
英曲助教
Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10

UID 399
精華 0
積分 1100
帖子 1093
閱讀權限 250
註冊 2006-4-30
所養英曲名稱:Cookie
英曲會員編號:600
狗狗出生日期:27-1-06
狗狗最喜歡:Biting and chewing
狗狗最討厭:Me
狗狗技能:Bite Me
狗狗性格:crazy
居住地區:Australia
來自Australia
狀態 離線
你好...我個仔係一名鬼仔加一隻超大隻既英曲....佢叫cookie! 佢向澳洲出世嫁!

我叫白頭曲奇呀! 好易認嫁! 大家好?? 我有個好錫我既MAMI同DADI!!
2006-9-6 10:40 PM#12

imannie (細頭)
英曲大學生

UID 872
精華 0
積分 238
帖子 238
閱讀權限 250
註冊 2006-8-28
所養英曲名稱:Boo
英曲會員編號:606
狗狗出生日期:6-2005
狗狗最喜歡:食o野, 尤其是蔬果(蕃茄, 雪梨, 香橙, 生菜...), 雞肉
狗狗最討厭:口罩, 尖叫
狗狗技能:接雞肉(食埋), 偷食, 坐, 俾手, 企高, 跳高, 唱歌, 開
狗狗性格:熱情, 友善, 活潑, 好動, 好奇, 痴人, 撒嬌
居住地區:Fanling
來自Hong Kong
狀態 離線
你好啊!!  我booboo 1歲鬆d...仲有一隻貓貓王子樂樂2歲鬆d...你地住上水, 我地住粉嶺..
2006-9-6 11:41 PM#13

英曲小學生
小吉、小白、小楓的天地

UID 721
精華 0
積分 34
帖子 75
閱讀權限 250
來自香港
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 p4uL1N3 於 2006-9-6 22:40 發表
你好...我個仔係一名鬼仔加一隻超大隻既英曲....佢叫cookie! 佢向澳洲出世嫁!
我家小楓係made in Hong Kong
Nice to meet u , Cookie & p4uL1N3

2006-9-16 01:02 AM#14

英曲小學生
小吉、小白、小楓的天地

UID 721
精華 0
積分 34
帖子 75
閱讀權限 250
來自香港
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 imannie 於 2006-9-6 23:41 發表
你好啊!!  我booboo 1歲鬆d...仲有一隻貓貓王子樂樂2歲鬆d...你地住上水, 我地住粉嶺..
係呀,好近呀,得閒出來放狗好嗎?

2006-9-16 01:04 AM#15

忌廉媽咪 (忌廉媽咪)
版主

UID 122
精華 0
積分 1241
帖子 1289
閱讀權限 250
註冊 2006-1-2
所養英曲名稱:忌廉(細 lo)
英曲會員編號:448
狗狗出生日期:01-09-2003
狗狗最喜歡:食o野
狗狗最討厭:失寵
狗狗技能:扮可憐
狗狗性格:癡媽咪
居住地區:KT
來自香港
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 venus 於 2006-9-6 09:55 PM 發表

雖然遲了,但都補祝……
Happy Brithday ! ! !
多謝你啊!
2006-9-16 01:08 AM#16

英曲小學生
小吉、小白、小楓的天地

UID 721
精華 0
積分 34
帖子 75
閱讀權限 250
來自香港
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 忌廉媽咪 於 2006-9-16 01:08 發表

多謝你啊!
唔好意思,看真你個頭象,忌廉個頭有d似獅子頭......好可愛的獅子頭

2006-9-16 11:25 PM#17

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.082124 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-19 06:02 AM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver