PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題

標題: 家中必備-狗狗健康與疾病  

elvin (惡老豆)
英曲助教
Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10
靚仔,靚女,BB,惡老豆

UID 411
精華 0
積分 941
帖子 940
閱讀權限 250
註冊 2006-5-6
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
來自青衣
狀態 離線
家中必備-狗狗健康與疾病

大家經常都會有啲狗狗健康問題想知想問,呢本書會幫到你!輕微至皮毛,嚴重至奪命的意外和疾病,書中一一細說,書中加插大量圖畫,方便讀者理解,萬一家中寶貝行為異常,可輕易知道問題所在,以便給予恰當的最好的照顧。

書名:圖解狗狗健康與疾病
審訂:諶家強
監修:武內尤加莉
譒譯:王蘊潔
出版社:世茂
價錢:HK$93

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
2006-6-29 11:26 PM#1
查看資料  Blog  發短消息  頂部

chimil (詹)
英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12

UID 4
精華 0
積分 2828
帖子 2891
閱讀權限 250
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:Melody
英曲會員編號:529
狗狗性別:女
狗狗出生日期:2004.11.23
狗狗最喜歡:食,,玩
狗狗最討厭:媽媽mug都say no
狗狗技能:發媽媽脾四
狗狗性格:有時open,有時蝦人
居住地區:Sham Tseng
多謝推介
話時話,自從有了小公主之後
我個書櫃的狗狗書籍多了很多
我相信睇信可以讓我更認識小朋友的需要
可以幫我做個好媽媽

2006-6-29 11:35 PM#2

elvin (惡老豆)
英曲助教
Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10

UID 411
精華 0
積分 941
帖子 940
閱讀權限 250
註冊 2006-5-6
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
來自青衣
狀態 離線
呢本係我寫稿嘅工具書之一,我覺得幾好,幾易明,值得推介;漢深返家之後,我不經不覺都多左四五十本書,亦係呢啲書幫我更瞭解佢兩個!
2006-6-29 11:42 PM#3

jodi
英曲講師
Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11
減完肥又可以增肥了

UID 3
精華 0
積分 1771
帖子 1803
閱讀權限 250
所養英曲名稱:阿樂
英曲會員編號:264
狗狗性別:男
狗狗出生日期:Dec 01, 2003
狗狗最喜歡:食
狗狗最討厭:有人搶佢野食
狗狗技能:嘩...甘少位邊夠打呀. 佢萬能架.
狗狗性格:門口狗!
居住地區:人口卜大田
我都因為狗而多左唔少書.  其中最重要既係:

http://www.amazon.com/gp/product ... 561-6828658?ie=UTF8

同埋

http://www.amazon.com/gp/product ... glance&n=283155

有咩事都可以看下門口!  而且我鐘意佢會教你, 咩情形下, 點judge, 可以睇下咩情況再決定睇醫生, 定係emergency, 即時要睇醫生!!!

四歲啦!!!
2006-6-30 12:02 AM#4

chimil (詹)
英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12

UID 4
精華 0
積分 2828
帖子 2891
閱讀權限 250

QUOTE:
原帖由 jodi 於 2006-6-30 12:02 AM 發表
我都因為狗而多左唔少書.  其中最重要既係:

http://www.amazon.com/gp/product ... 561-6828658?ie=UTF8

同埋

[url]http://www.amazon.com ...
講開又講,真係要有d物資放係屋企
以備不時之需

2006-6-30 12:04 AM#5

elvin (惡老豆)
英曲助教

UID 411
精華 0
積分 941
帖子 940
閱讀權限 250
註冊 2006-5-6
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
來自青衣
狀態 離線
除左健康類書,有啲訓練書係手,亦可以對家中寶貝進行訓練,亦容易針對佢地嘅行為作出特訓。
2006-6-30 12:14 AM#6

jodi
英曲講師
Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11
減完肥又可以增肥了

UID 3
精華 0
積分 1771
帖子 1803
閱讀權限 250
我都有本叫 "How to Teach Your Dog to Talk".  不過我只睇左一小半.
有無興趣?   

四歲啦!!!
2006-6-30 12:17 AM#7

elvin (惡老豆)
英曲助教

UID 411
精華 0
積分 941
帖子 940
閱讀權限 250
註冊 2006-5-6
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
來自青衣
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 jodi 於 2006-6-30 12:17 AM 發表
我都有本叫 "How to Teach Your Dog to Talk".  不過我只睇左一小半.
有無興趣?   
英文書............,我睇得超慢喎!你有無個本"It's me or the Dog"?呢本興趣好大,係練狗術師套電視特輯嘅文字版!
2006-6-30 12:26 AM#8

chimil (詹)
英曲專家

UID 4
精華 0
積分 2828
帖子 2891
閱讀權限 250

QUOTE:
原帖由 elvin 於 2006-6-30 12:26 AM 發表

英文書............,我睇得超慢喎!
唔信,你話哂都係放洋留學生呀......

2006-6-30 12:30 AM#9

jodi
英曲講師
減完肥又可以增肥了

UID 3
精華 0
積分 1771
帖子 1803
閱讀權限 250

QUOTE:
原帖由 elvin 於 2006-6-30 12:26 AM 發表

英文書............,我睇得超慢喎!你有無個本"It's me or the Dog"?呢本興趣好大,係練狗術師套電視特輯嘅文字版!
我係大美國主義薰陶下既假洋鬼子.
英倫野我唔多buy!  

而且佢套show - 睇完其實d野都係任何書都會提到既.  只係點執行既問題.

四歲啦!!!
2006-6-30 12:33 AM#10

elvin (惡老豆)
英曲助教

UID 411
精華 0
積分 941
帖子 940
閱讀權限 250
註冊 2006-5-6
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
來自青衣
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 chimil 於 2006-6-30 12:30 AM 發表

唔信,你話哂都係放洋留學生呀......
我唔想咁講,但係真係逼於無奈:你見識少啫!我有好幾個同學可以係澳洲四五年,連一句完整嘅英文都唔識講,幫佢寫左封商業書信,佢完全唔知我寫咩,死未?
我係睇得慢啫,唔係唔識,英文書要我好有興趣至會有心機睇!至於中文書,對我黎講係無難度囉!
2006-6-30 12:44 AM#11

chimil (詹)
英曲專家

UID 4
精華 0
積分 2828
帖子 2891
閱讀權限 250

QUOTE:
原帖由 elvin 於 2006-6-30 12:44 AM 發表

我唔想咁講,但係真係逼於無奈:你見識少隉I我有好幾個同學可以係澳洲四五年,連一句完整麰^文都唔識講,幫佢寫左封商業書信,佢完全唔知我寫咩,死未?
我係睇得慢隉A唔係唔識,英文書 ...
其實我都見過唔少呢種"留學生"
我都覺得自己的中文係好過英文好.....多

2006-6-30 12:57 AM#12

heather_hba (Heather Li)
英曲專家

UID 10
精華 1
積分 6484
帖子 6526
閱讀權限 250
所養英曲名稱:BooBee, Apple
英曲會員編號:16, 434
狗狗性別:男, 女
狗狗出生日期:1 Jan 2002/ 9 Nov 2003
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:boo: 古怪 Apple: 時好時壞
居住地區:shau kei wan
來自HK
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 jodi 於 2006-6-30 12:17 AM 發表
有無興趣?   
我之前買左本...好似叫...how to communicate ..死....唔記得名...sth like that..等我問番爸爸先...0係佢度
0個本幾好...講左好多狗隻問題...0係dymocks 買~ 不過我都係睇左小小..
2006-6-30 01:24 AM#13

rbearbear (rbearbear)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 358
精華 0
積分 1126
帖子 1124
閱讀權限 250
註冊 2006-4-18
所養英曲名稱:Kobe & Lola
英曲會員編號:570
狗狗性別:Kobe: 公公 Lola: 老奶奶兒孫滿堂
狗狗出生日期:2004/不詳
狗狗最喜歡:Kobe: 出街,瞓o係床上望住車來車往 Lola: 出街,
狗狗最討厭:吸塵機,剪指甲
狗狗技能:出街, ball ball, sit, hand hand
狗狗性格:為食又貪玩
居住地區:西貢區
來自Kobe王國
狀態 離線

QUOTE:
有無興趣?   
英文書啱我呀!!

我係Kobe王子, 係集萬千寵愛在一身o既幸福小Be!
仲有子女遍天下o既Lola, 而家奉旨享福歎世界!

2006-6-30 09:13 AM#14
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.079605 second(s), 7 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-4-27 04:26 PM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver