PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題
 25  1/2  1  2  > 

標題: 我叫做pretty呀~!大家多多指教!!  

sochi_grass (dorothy)
英曲大學生

UID 597
精華 0
積分 191
帖子 245
閱讀權限 250
註冊 2006-6-26
所養英曲名稱:Pretty
英曲會員編號:599
狗狗性別:女
狗狗出生日期:2006-5-1
狗狗最喜歡:咬野
狗狗最討厭:入籠
狗狗技能:sit sit & hand hand
狗狗性格:活躍、開朗
居住地區:Fanling - 覲龍圍
來自Hong Kong
狀態 離線
我叫做pretty呀~!大家多多指教!!

我叫做pretty呀,
依家只係得2個月大~~!
請大家多多指教呀!!
2006-6-28 02:32 PM#1
查看資料  Blog  發短消息  頂部

chrisyaufish (chrisyaufish)
英曲助教
Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10
我係肥仔lok~

UID 259
精華 0
積分 1003
帖子 1043
閱讀權限 250
註冊 2006-3-17
所養英曲名稱:Lok
英曲會員編號:577
狗狗性別:M
狗狗出生日期:24/08/2004
狗狗最喜歡:食野,玩公仔,搓肚仔.....
狗狗最討厭:吸塵,出街,細佬...
狗狗技能:俾手、 SitSit、Down、俾雙手,跳起接公仔
狗狗性格:好鬼爹,成日鍚人,超級胃食!好多野講!出街就驚過鬼!
居住地區:QB
來自愛記
狀態 離線
HALO~
我個仔叫呀lok~今年兩歲!得閒post多d靚相俾我地睇下啦~
2006-6-28 02:49 PM#2
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

Elaine@傻嘉媽咪 (tszling/ elaine)
英曲大聯盟副盟主
Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14
嘉嘉, 你個咀又多幾條白毛啦....

UID 19
精華 4
積分 4702
帖子 4746
閱讀權限 250
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:嘉嘉
英曲會員編號:002
狗狗出生日期:15/2/2001
狗狗最喜歡:食野, 食野,同埋食野!
狗狗最討厭:冇人同佢玩, 有狗煩佢!
狗狗技能:做動作,跳跳跳., 擺pose影相
狗狗性格:極度開朗唔記仇!
居住地區:
來自tuen mun
狀態 離線
hi! 你好呀! 2個月要小心照顧. 唔好成日放佢出黎玩, 比佢訓多D先得呀!^^
我叫ELAINE, 英曲叫嘉嘉, 今年5歲多D~
我住係屯門呀~ 同你都算近呀!

嘉嘉係''嘉''姐, 蘆蘆係細''蘆''. 一大一細,一老一幼的最佳組合!!
2006-6-28 02:51 PM#3
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

Jade
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 271
精華 0
積分 3521
帖子 3623
閱讀權限 250
註冊 2006-3-22
所養英曲名稱:可樂, 妹妹, 魔魔
英曲會員編號:578,579,580
狗狗性別:M, F ,F
狗狗出生日期:12/04/95,24/06/95,18/06/97
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:Sai Kung
hi 我係亞jade, pretty真係好pretty喎

得閒多d上嚟傾計啦!

2006-6-28 03:32 PM#4

英曲大學生

UID 597
精華 0
積分 191
帖子 245
閱讀權限 250
來自Hong Kong
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Elaine@傻嘉媽咪 於 2006-6-28 02:51 PM 發表
hi! 你好呀! 2個月要小心照顧. 唔好成日放佢出黎玩, 比佢訓多D先得呀!^^
我叫ELAINE, 英曲叫嘉嘉, 今年5歲多D~
我住係屯門呀~ 同你都算近呀!
到暫時黎講,我都係未帶過我個女pretty豬出街o既,
因為我知道狗狗BB未打防疫針前,
都係唔係咁適宜出街,街上有好多菌架嘛~~!!!

我同pretty豬影左好多相架,
不過我就唔係咁識整o的相上黎....
你地有冇人教下我呀~~!!
2006-6-28 03:36 PM#5

keroppi (keroppi)
英曲導師
金比真係好鍾意訓覺~~

UID 216
精華 0
積分 465
帖子 474
閱讀權限 250
註冊 2006-3-8
所養英曲名稱:金比
英曲會員編號:569
狗狗出生日期:2005年大除夕
狗狗最喜歡:咬骨, 癡人
狗狗最討厭:困籠
狗狗技能:反肚, sit, hand, turn
狗狗性格:好動
居住地區:西貢
來自HK
狀態 離線
你好啊, 我係amy, 有一隻小牧仔宜家一歲8個月, 仲有英曲女宜家就0黎6個月大喇!!

pretty得2個月未好可愛囉...

2006-6-28 03:37 PM#6

英曲大學生

UID 597
精華 0
積分 191
帖子 245
閱讀權限 250
來自Hong Kong
狀態 離線
我幫pretty豬影o既相~~!

http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/dorothy821110

大家睇下我得唔得意!!!!
2006-6-28 03:38 PM#7

英曲大學生

UID 597
精華 0
積分 191
帖子 245
閱讀權限 250
來自Hong Kong
狀態 離線
呢個先至啱!!!

大家上黎睇下呀~~!

http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/dorothy821110/my_photos
2006-6-28 03:40 PM#8

Elsa (Elsa)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
狗竇之家

UID 66
精華 0
積分 3703
帖子 3742
閱讀權限 250
註冊 2005-10-27
所養英曲名稱:Coffee
英曲會員編號:546
狗狗性別:男
狗狗出生日期:02/2004
狗狗最喜歡:出街.食野.霸晒所有玩具
狗狗最討厭:媽咪唔鍚佢/比老豆打
狗狗技能:sit.down.come.go.sleep
狗狗性格:文靜又細膽&獨財
居住地區:粉嶺
來自Fanling
狀態 離線
hihi pretty...歡迎你呀
我隻英曲仔兩歲幾..叫coffee呀..得閒多啲上黎傾下計仔丫...

2006-6-28 03:42 PM#9

Jade
版主

UID 271
精華 0
積分 3521
帖子 3623
閱讀權限 250
狗狗出生日期:12/04/95,24/06/95,18/06/97
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:

我鍾意呢張

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

2006-6-28 03:44 PM#10

英曲大學生

UID 597
精華 0
積分 191
帖子 245
閱讀權限 250
來自Hong Kong
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Elsa 於 2006-6-28 03:42 PM 發表
hihi pretty...歡迎你呀
我隻英曲仔兩歲幾..叫coffee呀..得閒多啲上黎傾下計仔丫...
我係o係粉嶺返工架,
我有時放工搭車返元朗會見到有人放狗行街街,
當中我見過有曲架~!!
唔知o個隻係唔係你的coffee呢??!!!
2006-6-28 03:44 PM#11

Jade
版主

UID 271
精華 0
積分 3521
帖子 3623
閱讀權限 250
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:

QUOTE:
原帖由 sochi_grass 於 28/6/2006 15:36 發表

你地有冇人教 ...
你入咗回覆帖子果樹,下面有個上傳相片,

加D相入去就得架嘞!

或者你去狗狗相片區度,發新帖子,下面一樣有個上傳相片架!
咁樣你就可以將PRETTY D 相 放喺相片區,第日要搵番到容易D。

2006-6-28 03:53 PM#12

英曲大聯盟副盟主
Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

UID 19
精華 4
積分 4702
帖子 4746
閱讀權限 250
居住地區:
來自tuen mun
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 sochi_grass 於 2006-6-28 03:36 PM 發表

你地有冇人教 ...
我的意思係叫你唔好放佢係屋企走, 而係多d 留係個籠入面.

嘉嘉係''嘉''姐, 蘆蘆係細''蘆''. 一大一細,一老一幼的最佳組合!!
2006-6-28 03:54 PM#13

英曲大學生

UID 597
精華 0
積分 191
帖子 245
閱讀權限 250
來自Hong Kong
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Elaine@傻嘉媽咪 於 2006-6-28 03:54 PM 發表

我的意思係叫你唔好放佢係屋企走, 而係多d 留係個籠入面.
我返工o既時候,我會放pretty豬o係籠裡面,
到我放放工返到屋企,就會放佢出黎,
不過佢有落過地,因為我覺得地下唔乾淨~~!
我地最多會放pretty豬o係"梳花"或者o係我張牀,
其他地方我係唔敢比佢去住架~~!!
2006-6-28 04:03 PM#14

英曲大聯盟副盟主

UID 19
精華 4
積分 4702
帖子 4746
閱讀權限 250
居住地區:
來自tuen mun
狀態 離線
你養左佢幾耐呢? 因為我唔建議bb狗咁快就出籠呀~ 佢地要訓多d. 先會有抵抗力, 而且佢走圍走, 佢好易就會食左d唔食得ge野落肚, 會唔舒服呀~ ^^
你要佢習慣多d 係個籠度~

2006-6-28 04:08 PM#15

英曲大學生

UID 597
精華 0
積分 191
帖子 245
閱讀權限 250
來自Hong Kong
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Elaine@傻嘉媽咪 於 2006-6-28 04:08 PM 發表
你養左佢幾耐呢? 因為我唔建議bb狗咁快就出籠呀~ 佢地要訓多d. 先會有抵抗力, 而且佢走圍走, 佢好易就會食左d唔食得ge野落肚, 會唔舒服呀~ ^^
你要佢習慣多d 係個籠度~
我養左pretty豬大約兩個星期左右啦~~!
好多謝你比我o既建誐呀!!!
我諗我都係聽你講多o的比pretty豬o係籠裡面~~~!!!
2006-6-28 04:26 PM#16

Elsa (Elsa)
版主
狗竇之家

UID 66
精華 0
積分 3703
帖子 3742
閱讀權限 250
註冊 2005-10-27
所養英曲名稱:Coffee
英曲會員編號:546
狗狗性別:男
狗狗出生日期:02/2004
狗狗最喜歡:出街.食野.霸晒所有玩具
狗狗最討厭:媽咪唔鍚佢/比老豆打
狗狗技能:sit.down.come.go.sleep
狗狗性格:文靜又細膽&獨財
居住地區:粉嶺
來自Fanling
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 sochi_grass 於 2006-6-28 03:44 PM 發表

我係o係粉嶺返工架,
我有時放工搭車返元朗會見到有人放狗行街街,
當中我見過有曲架~!!
唔知o個隻係唔係你的coffee呢??!!!
如果只係見到一隻英曲..果個一定唔係我啦...因為我一拖三架...仲有兩隻八哥呢...

2006-6-28 04:37 PM#17

英曲大學生

UID 597
精華 0
積分 191
帖子 245
閱讀權限 250
來自Hong Kong
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Elsa 於 2006-6-28 04:37 PM 發表

如果只係見到一隻英曲..果個一定唔係我啦...因為我一拖三架...仲有兩隻八哥呢...
你係會幾點放狗狗行街街架???
係唔係每日都係會帶狗狗出街呀??
2006-6-28 04:44 PM#18

keroppi (keroppi)
英曲導師
金比真係好鍾意訓覺~~

UID 216
精華 0
積分 465
帖子 474
閱讀權限 250
註冊 2006-3-8
所養英曲名稱:金比
英曲會員編號:569
狗狗出生日期:2005年大除夕
狗狗最喜歡:咬骨, 癡人
狗狗最討厭:困籠
狗狗技能:反肚, sit, hand, turn
狗狗性格:好動
居住地區:西貢
來自HK
狀態 離線
PRETTY好得意啊, 咁細個就訓床喇? 識得去廁所未?

我覺得呢張最得意~~大頭狗

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

2006-6-28 05:31 PM#19

py (亞py(奀仔媽))
英曲班主任
Charles系我英文名~臭屎~奀

UID 134
精華 0
積分 658
帖子 672
閱讀權限 250
註冊 2006-1-11
所養英曲名稱:奀仔
英曲會員編號:547
狗狗性別:仔
狗狗出生日期:12-12-2003
狗狗最喜歡:落街,遊車河...
狗狗最討厭:戴口罩,洗耳仔...
狗狗技能:(只限於係屋企)
狗狗性格:傻仔一名
居住地區:
來自屯門元朗天水圍既中間~洪水橋
狀態 離線
果然好pretty呀
HELLO......Pretty豬.....我個仔仔兩歲半啦...叫奀仔呀
你住元朗邊度呀?我住洪水橋
等你打晒針...一齊出街玩丫!

2006-6-28 10:29 PM#20
 25  1/2  1  2  > 

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.085800 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-19 04:36 AM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver