PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題

標題: 我隻lulu食屎呀!  

ivan04 (Nicky)
英曲高中生
Mlik Milk 係咸濕狗^^

UID 580
精華 0
積分 133
帖子 163
閱讀權限 250
註冊 2006-6-22
所養英曲名稱:銀狐,魔天使同遲d多隻雪橇
英曲會員編號:
狗狗性別:男
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:我,佢個公仔,野食^^
狗狗最討厭:比佢大既狗,吹佢!
狗狗技能:比人釣狗
狗狗性格:蠢,傻
居住地區:洗衫攬,我間room
我隻lulu食屎呀!

有咩方法可以令佢唔再食?
2006-6-26 05:52 PM#1
查看資料  Blog  發短消息  頂部

IRISZE88 (Iris_ch*^-^*)
英曲助教
Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10
我係電車男

UID 257
精華 0
積分 1154
帖子 1204
閱讀權限 250
註冊 2006-3-15
所養英曲名稱:George
英曲會員編號:566
狗狗性別:M
狗狗出生日期:24 Aug 04
狗狗最喜歡:咬樽蓋,食瞓,豬鍚鍚
狗狗最討厭:沒人理佢去街,洗耳仔
狗狗技能:跳躍
狗狗性格:膽小怕事,出過街驚人閃跑閃躲,好嬌嗲又痴心
居住地區:東涌
來自大嶼山新市鎮
狀態 離線
等你D狗狗不在意,你靜雞雞地落芥末或辣椒響屎度,佢食完就怕吾再食。

張宅有果隻電車男@-@等待回來電車女
2006-6-26 09:40 PM#2

elvin (惡老豆)
英曲助教
Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10
靚仔,靚女,BB,惡老豆

UID 411
精華 0
積分 941
帖子 940
閱讀權限 250
註冊 2006-5-6
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
來自青衣
狀態 離線
你俾幾多餐佢食呀?
2006-6-26 09:45 PM#3

megan (megan)
英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12
一家四口樂融融!

UID 12
精華 7
積分 4868
帖子 4871
閱讀權限 250
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:岑杜比
英曲會員編號:513
狗狗性別:公公
狗狗出生日期:may 1, 2004
狗狗最喜歡:吃喝玩樂, 毛仔, 媽媽爸爸
狗狗最討厭:媽媽吾采佢
狗狗技能:扮可憐, 掙食
狗狗性格:嗲精
居住地區:荃灣
來自荃灣比毛繽紛樂
狀態 離線
我都好想知解決既方法呀!
我用過哂市面上話可以令佢地吾食屎既野都吾work.
近日杜比仲變本加厲, 細佬一路去佢就响後面食, 我一見倒時尖叫, 嬲到我震呀!!!!  

2006-6-26 10:10 PM#4
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

elvin (惡老豆)
英曲助教

UID 411
精華 0
積分 941
帖子 940
閱讀權限 250
註冊 2006-5-6
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
來自青衣
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 megan 於 2006-6-26 10:10 PM 發表
我都好想知解決既方法呀!
我用過哂市面上話可以令佢地吾食屎既野都吾work.
近日杜比仲變本加厲, 細佬一路去佢就响後面食, 我一見倒時尖叫, 嬲到我震呀!!!!  
咁大鑊?趁新鮮咩?
但係狗狗食便便會分為健康或行為問題,要對症下藥至得,狗狗年齡、飲食習慣、生活習慣有好大影響,你地講詳細少少,我再試下搵料俾你地!
2006-6-26 10:38 PM#5

ivan04 (Nicky)
英曲高中生
Mlik Milk 係咸濕狗^^

UID 580
精華 0
積分 133
帖子 163
閱讀權限 250
註冊 2006-6-22
所養英曲名稱:銀狐,魔天使同遲d多隻雪橇
英曲會員編號:
狗狗性別:男
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:我,佢個公仔,野食^^
狗狗最討厭:比佢大既狗,吹佢!
狗狗技能:比人釣狗
狗狗性格:蠢,傻
居住地區:洗衫攬,我間room
兩餐,如果我畏都可以好多架一次比,分2次一日!
早一次,晚一次!
一隻1歲(銀狐),1隻半歲(魔天使)
2006-6-26 11:46 PM#6

elvin (惡老豆)
英曲助教

UID 411
精華 0
積分 941
帖子 940
閱讀權限 250
註冊 2006-5-6
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
來自青衣
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ivan04 於 2006-6-26 11:46 PM 發表
兩餐,如果我畏都可以好多架一次比,分2次一日!
早一次,晚一次!
一隻1歲(銀狐),1隻半歲(魔天使)
哥仔,請問邊位教你咁樣餵狗狗嫁?越多唔代表好嫁!請你跟足狗糧包裝袋背嘅份量去餵狗狗,未夠九個月大最好分三餐(因為消化系統未成熟);狗狗食便便嘅原因係因為狗糧未消化完就被排出,便便中帶有干糧氣味,狗狗咪當係食物咁食返,過量亦會出現同樣問題!
仲有,一歲應該開始轉成犬糧,一定要分唔同糧,因為成份唔同,成犬食幼犬糧因為營養太豐富會導致肥胖,幼犬太早食成犬糧會導致營養不足,千祈唔好懶!轉糧記得用漸進式,唔好一下子轉,狗狗腸胃受唔到,你玩自己嫁咋!

2006-6-27 01:27 AM#7

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.057946 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-17 01:06 AM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver