PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題
 38  1/2  1  2  > 

標題: 救救110狗狗大行動 / 110 Dogs are starving & dying , pls  

qoowoo (sandyhui)
英曲BB班

UID 469
精華 0
積分 20
帖子 20
閱讀權限 250
註冊 2006-5-24
所養英曲名稱:jackey
英曲會員編號:584
狗狗性別:m
狗狗出生日期:24/12/05
狗狗最喜歡:走來走去
狗狗最討厭:入籠
狗狗技能:扮頸巾
狗狗性格:超咸濕^^
居住地區:上水
來自hk
狀態 離線
救救110狗狗大行動 / 110 Dogs are starving & dying , pls

2006-5-24 08:44 PM#1
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

sandy@王家3兄妹 (可樂炸両慈母)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
可樂★可以快樂..幸福兒童

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
所養英曲名稱:可樂仔
英曲會員編號:555
狗狗性別:男仔
狗狗出生日期:2003年9日30日
狗狗最喜歡:牛皮骨,去街,上床sleep,追bird bird
狗狗最討厭:俾呀媽鬧..呀媽"丙"..無野食
狗狗技能:sit, hand, sleep
狗狗性格:活潑,好動,牛脾氣(間唔中啦!)
居住地區:大坑五星級的唐樓
來自怏樂星球
狀態 離線
我諗係度公開場主既聯絡方法同地址唔係幾適當
或者如果你本身同場主有聯結既...不如由你做聯絡人...
幫有心捐助既朋友仔安排一下丫
因為都會擔心狗場入面狗狗既安全 為左令更多有心捐助既人士了解個狗場既情況
麻煩你可唔可以比我地了解多一D呢??
例如...你係邊度轉貼?
定係你本身同場主有聯絡開??

所以我想你將有關資料delete左去先啦....
希望你可以體諒啦  !

可愛嘅王家3兄妹.可樂~恩恩~思思

彩虹橋上的妹妹 and 細佬
2006-5-24 09:32 PM#2

英曲BB班

UID 469
精華 0
積分 20
帖子 20
閱讀權限 250
來自hk
狀態 離線
咁呢個可唔可以呢?

如果捐糧可PM比我,我明天會去場地影相,因為有多狗都可領養,有一隻雪橇皮膚有嚴重問題,如有藥捐贈也可聯絡我http://98.to/kenlodog/(SANDY)。今日我地已經收到50包糧,但因太多狗狗,希望多D人捐贈!

2006-5-25 03:21 AM#3

版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
狗狗最喜歡:牛皮骨,去街,上床sleep,追bird bird
來自怏樂星球
狀態 離線
o甘你唔駛delete哂成個post....
淨你delete左個狗場地址 and個狗場主人的电話就ok啦!

2006-5-25 11:12 AM#4

版主

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
來自怏樂星球
狀態 離線
o尼到都有關於"救救110狗狗大行動"的報導.....大家去了解吓啦
http://www.pfhouse.net/BBS/viewt ... &extra=page%3D1

2006-5-25 11:15 AM#5

英曲BB班

UID 469
精華 0
積分 20
帖子 20
閱讀權限 250
來自hk
狀態 離線
嘻嘻!sorry呢?我誤會左!
我今日去左影相了,而家有好多狗糧,隻雪橇也有好心人醫,但我發現好多狗也有皮膚病,環境也不太好,只有一把風扇,令到空氣好差,全部都係唐狗有一隻大丹,一隻迷你品,有二隻八哥,我妹收養左一隻(回家洗澡發現嚴重皮膚敏感)。
我想講暫時也不需再送糧,因為佢地環境放咁多糧我怕會變,希望轉形色每二個月オ捐糧,暫時d狗狗需要d藥物,如果有就通知我,等我收集後我再送比佢,也希望能為d狗狗找個好主人!

http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph ... cd&urlhint=actn,del%3as,9%3af,0
2006-5-25 05:46 PM#6

Jade
版主

UID 271
精華 0
積分 3521
帖子 3623
閱讀權限 250
註冊 2006-3-22
所養英曲名稱:可樂, 妹妹, 魔魔
英曲會員編號:578,579,580
狗狗性別:M, F ,F
狗狗出生日期:12/04/95,24/06/95,18/06/97
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:Sai Kung
第五十八張隻狗狗d皮膚病好嚴重咁呀!

我見到d相都有好幾隻狗狗都有皮膚問題

葯物係咪for皮膚病or乜葯物呢

2006-5-25 06:01 PM#7
查看資料  Blog  發短消息  頂部

Elsa (Elsa)
版主
狗竇之家

UID 66
精華 0
積分 3703
帖子 3742
閱讀權限 250
註冊 2005-10-27
所養英曲名稱:Coffee
英曲會員編號:546
狗狗性別:男
狗狗出生日期:02/2004
狗狗最喜歡:出街.食野.霸晒所有玩具
狗狗最討厭:媽咪唔鍚佢/比老豆打
狗狗技能:sit.down.come.go.sleep
狗狗性格:文靜又細膽&獨財
居住地區:粉嶺
來自Fanling
狀態 離線
等我貼去八哥街巿..睇下有冇人 收養八哥至得..

2006-5-25 06:13 PM#8
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

英曲BB班

UID 469
精華 0
積分 20
帖子 20
閱讀權限 250
來自hk
狀態 離線
好開心我地已經揾左一班有錢人同獸醫,遲d入去幫d狗狗醫皮膚打針及絕育!  但係我希望有人能領養,八哥都有皮膚病同眼發炎,如果領養要一定付錢醫的,因為未咁快去同佢地絕育,所以領養者必需同牠絕育,咁就麻煩你send信息出去。(我留我email pc8pc8pc@yahoo.com.hk /http://98.to/kenlodog/ 比我跟進。thank you!
2006-5-25 09:39 PM#9

bingo (bingo)
英曲大學生

UID 423
精華 0
積分 207
帖子 205
閱讀權限 250
註冊 2006-5-11
所養英曲名稱:大少
英曲會員編號:
狗狗出生日期:2006-2-20
狗狗最喜歡:戲弄我
狗狗最討厭:遲開飯
狗狗技能:扮傻
狗狗性格:百厭
居住地區:元朗
來自hk
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 qoowoo 於 2006-5-25 09:39 PM 發表
好開心我地已經揾左一班有錢人同獸醫,遲d入去幫d狗狗醫皮膚打針及絕育!  但係我希望有人能領養,八哥都有皮膚病同眼發炎,如果領養要一定付錢醫的,因為未咁快去同佢地絕育,所以領養者必需同牠絕育,咁就 ...
sandy真係要向你萬二分致敬,你嘅愛心真今我佩服,重有見到隻雪橇d皮膚病真係嚴重到極點,睇見都心酸,唔知下次你會幾時再入去呢?

2006-5-25 10:04 PM#10

版主

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
來自怏樂星球
狀態 離線
Bingo爸....
你睇清楚D...... 入左狗場到影相嗰個....
唔係我呀
係qoowoo呀
應該向qoowoo萬二分致敬至啱

2006-5-25 10:15 PM#11

英曲大學生

UID 423
精華 0
積分 207
帖子 205
閱讀權限 250
英曲會員編號:
來自hk
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 sandy@王家3兄妹 於 2006-5-25 10:15 PM 發表
Bingo爸....
你睇清楚D...... 入左狗場到影相嗰個....
唔係我呀
係qoowoo呀
應該向qoowoo萬二分致敬至啱
呀可樂媽,我應該無致敬錯人,可能因為哩度巳經有你叫sandy,所以佢唔想撞名,咪化名為qoowoo囉,唔好意思,攪到你誤會唔好介意啦,

2006-5-25 10:23 PM#12

版主

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
來自怏樂星球
狀態 離線
我 Say Sorry就真
我係怕人家誤會乍......

2006-5-25 10:32 PM#13

英曲大學生

UID 423
精華 0
積分 207
帖子 205
閱讀權限 250
英曲會員編號:
來自hk
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 sandy@王家3兄妹 於 2006-5-25 10:32 PM 發表
我 Say Sorry就真
我係怕人家誤會乍......
我真係越黎越無記性,打果陣又完全醒唔起你又係叫sandy,重以為佢貪得意改名,到睇咗你嘅回覆先醒起,我真抵打打多兩吓

2006-5-25 10:50 PM#14

版主

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
來自怏樂星球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 bingo 於 2006-5-25 10:50 PM 發表

我真係越黎越無記性,打果陣又完全醒唔起你又係叫sandy,重以為佢貪得意改名,到睇咗你嘅回覆先醒起,我真抵打打多兩吓
你就黎打死自己啦!

2006-5-25 11:18 PM#15

英曲BB班

UID 469
精華 0
積分 20
帖子 20
閱讀權限 250
來自hk
狀態 離線
哈哈!好多謝你地咁講,其實我只做了好少野,好多謝d人睇到報紙或我去其他綱頁好心人幫忙,而家除太己經有百幾包狗糧,我好開心,sandy@王家3兄妹 你講得正確我留左言之後,多左好多狗場要求我和其他義工捐糧,又有d人話唔要狗要送去除太度,唉!都係我心急之過!   我大約6月頭再去,因為我都想知雪橇醫成點!

我和其他義工商議過,如果一次過咁比曬狗糧除太,一來地方唔容許,第二怕d狗糧變,所以我地收到捐糧朋友,就希望助養一隻小狗(用糧)咁每一個月狗狗都有糧食。我地而家己經揾到好心人,大約每月10包到,希望有更多人助養!
2006-5-26 02:36 AM#16

英曲BB班

UID 469
精華 0
積分 20
帖子 20
閱讀權限 250
來自hk
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 bingo 於 2006-5-25 10:04 PM 發表

sandy真係要向你萬二分致敬,你嘅愛心真今我佩服,重有見到隻雪橇d皮膚病真係嚴重到極點,睇見都心酸,唔知下次你會幾時再入去呢?
除太那邊有隻靚比高女女,不過都有6-7歲,好乖的!
2006-5-26 02:38 AM#17

版主

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
來自怏樂星球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 qoowoo 於 2006-5-26 02:36 AM 發表
哈哈!好多謝你地咁講,其實我只做了好少野,好多謝d人睇到報紙或我去其他綱頁好心人幫忙,而家除太己經有百幾包狗糧,我好開心,sandy@王家3兄妹 你講得正確我留左言之後,多左好多狗場要求我和其他義工捐糧,又 ...

太好啦!有百幾包狗糧....助養呢個 idea 好Wor
我應該11/6會去睇下....

多左好多狗場要求我和其他義工捐糧,又有d人話唔要狗要送去除太度
唔....
恕我多口講句....
捐糧之前....真係要睇清楚︸場係唔係真的.....
因為好多衰人....睇中我地甘有愛心....就呃我地Lor....
变賣d狗糧套番d $$$俾自己.....
唉.....我怕有d衰人會棄狗在徐太個場門外呀!!!!!
到時就煩啦!!!

2006-5-26 02:50 AM#18

英曲BB班

UID 469
精華 0
積分 20
帖子 20
閱讀權限 250
來自hk
狀態 離線
我地當然會睇清楚,我地想幫既係d真心收留狗狗既狗埸。
2006-5-26 11:22 AM#19

chrisyaufish (chrisyaufish)
英曲助教
Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10
我係肥仔lok~

UID 259
精華 0
積分 1003
帖子 1043
閱讀權限 250
註冊 2006-3-17
所養英曲名稱:Lok
英曲會員編號:577
狗狗性別:M
狗狗出生日期:24/08/2004
狗狗最喜歡:食野,玩公仔,搓肚仔.....
狗狗最討厭:吸塵,出街,細佬...
狗狗技能:俾手、 SitSit、Down、俾雙手,跳起接公仔
狗狗性格:好鬼爹,成日鍚人,超級胃食!好多野講!出街就驚過鬼!
居住地區:QB
來自愛記
狀態 離線
其實110隻狗真係好難照顧,要我照顧一隻經已搞唔掂!
我都好開心狗狗們已暫時解決食物問題!
qoowoo 可樂媽都
其實我都擔心佢地既皮膚問題...............始終咁多隻狗都好難每隻都照顧得好週到
2006-5-26 11:36 AM#20
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部
 38  1/2  1  2  > 

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.092596 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-10 06:39 AM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver