PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題

標題: 轉貼: 關於"寵x綠洲"遊玩一肚氣  

Chermaine (So Ball 媽)
英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:So Ball 傻波
英曲會員編號:432
狗狗性別:小so子
狗狗出生日期:1 Aug 2003
狗狗最喜歡:有得食有得玩
狗狗最討厭:無人理
狗狗技能:食瞓玩
狗狗性格:膽小,驚青又八卦
居住地區:佐敦
轉貼: 關於"寵x綠洲"遊玩一肚氣

http://www.kpetlover.com/viewpost.php?topic_id=4046 
轉載

Topic : 關於"寵x綠洲"遊玩一吐氣

posted by iris on 02/05/06

就昨天5月1日陽光普照,帶兩隻宝貝(北京仔及金毛女)去屯門"寵物綠洲"暢泳,游了半小時有一矮戴眼鏡而健碩男子帶同一雪橇狗入來,當時我隻金毛就一口咬着玩具一邊游回池邊,突然他的雪橇就撲過來咬我金毛女口中的玩具,這時我不以為意,因為本想他們只是在現耍而己,後來見世色不對準想飛撲往找著女女時這男子己用盡力去拳打我的金毛女,並說若女女再過來就打死她,這時我心想他太愛錫他的狗狗才作這反應,其後當大家的狗狗再次下水時他的雪橇又再一次撲向我的金毛女想咬她口堛漯惆,這時那個橫盲無恥殘男人拿起他手上的狗帶帶中有鐵扣用盡力去拷打我金毛女的頭及腳,弄得我金毛女後腳不斷流血,當時在場負責人及職負不但沒有幫手調庭及處理,最後我叫他們先幫我的狗狗止血繼而自行報警待警方來調庭。最後所有狗主及狗狗為了避開這野蠻男子全部都離場。

本人欲將此事公諸於世目的是想各位愛狗狗主要選擇一些負責任的狗樂園,好像"寵物綠洲"這些所謂樂園真的令本人極之失望(本人於本年剛剛把兩寶貝入會做了會員)。

另外告之各愛狗之人若見到"寵物綠洲"門外泊有四驅車車牌"JE1913",請各狗主當心留意千萬不要讓愛犬接近其雪橇,不然你的狗狗必然JOE央。特別提醒此人乃情緒極之不穩及極易失控,因為昨天跟他理論時他立正池邊緊握双拳準備飛撲過來打我和妹妹,此時我和妹妹見他狀況什為兇怖隨後便立即離開泳池內等警察到場支援。最後警方回應這人情緒不受控制,不要跟他理論是明智,警方再重申說若精神病病人畜意襲擊令我們受傷,他也可因其有精神病為由得以脫罪。最後希望大家不會有同樣JOE預,因為到今天兩隻寶貝還不停在抖震。

如事件屬實,有如此ge狗主人,簡直侮辱咗我地養狗ge人!!!

2006-5-3 03:06 AM#1
查看資料  Blog  發短消息  頂部

shirley (shirley)
英曲班主任

UID 25
精華 0
積分 652
帖子 692
閱讀權限 250
註冊 2005-10-1
所養英曲名稱:黑妹
英曲會員編號:446
狗狗性別:女仔
狗狗出生日期:唔知架(由2001年開始養佢)
狗狗最喜歡:食嘢,搗亂,抓牆,迫人摸佢
狗狗最討厭:吸塵機
狗狗技能:jump
狗狗性格:溫純 善良
居住地區:天水圍
青山醫院成日都放假架,放d病人出嚟咬人

2006-5-3 08:18 AM#2

keroppi (keroppi)
英曲導師
金比真係好鍾意訓覺~~

UID 216
精華 0
積分 465
帖子 474
閱讀權限 250
註冊 2006-3-8
所養英曲名稱:金比
英曲會員編號:569
狗狗性別:女
狗狗出生日期:2005年大除夕
狗狗最喜歡:咬骨, 癡人
狗狗最討厭:困籠
狗狗技能:反肚, sit, hand, turn
狗狗性格:好動
居住地區:西貢
來自HK
狀態 離線
嘩, 真係好過份啊, 養狗的人無愛心點得0家...
呢條友真係超恐怖
2006-5-3 09:31 AM#3

Sue
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 131
精華 0
積分 1303
帖子 1303
閱讀權限 250
註冊 2006-1-10
所養英曲名稱:BenBen
英曲會員編號:576
狗狗性別:Dog
狗狗出生日期:July 10, 2005
狗狗最喜歡:食啋情B搅搅震
狗狗最討厭:手指指
狗狗技能:一般技能
狗狗性格:鉆央B喜歡交朋友
居住地區:Tai Po
來自遠方
狀態 離線
呢d無品、唔負責仼、失控鴷D人多的是,大家唯有出外玩時E實自己隻狗狗,免受傷害。
2006-5-3 09:31 AM#4

Jade
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 271
精華 0
積分 3521
帖子 3623
閱讀權限 250
註冊 2006-3-22
所養英曲名稱:可樂, 妹妹, 魔魔
英曲會員編號:578,579,580
狗狗性別:M, F ,F
狗狗出生日期:12/04/95,24/06/95,18/06/97
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:Sai Kung
簡直係賤人 ,你果隻係狗,人哋果隻唔係狗,
做人洗唔洗咁呀! 比佢今次遇到個斯文人佢就惡
下次鬼唔望佢撞著個仲痴過佢,
嘿..........簡直不知所謂。

要認住佢個車牌,
見到呢d人避之則吉
同狗狗出外玩都係求開心
呢d人出去玩好似要同人結仇咁

2006-5-3 11:39 AM#5

sandy@王家3兄妹 (可樂炸両慈母)
版主
可樂★可以快樂..幸福兒童

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
所養英曲名稱:可樂仔
英曲會員編號:555
狗狗性別:男仔
狗狗出生日期:2003年9日30日
狗狗最喜歡:牛皮骨,去街,上床sleep,追bird bird
狗狗最討厭:俾呀媽鬧..呀媽"丙"..無野食
狗狗技能:sit, hand, sleep
狗狗性格:活潑,好動,牛脾氣(間唔中啦!)
居住地區:大坑五星級的唐樓
來自怏樂星球
狀態 離線
可樂仔出去玩都試過俾人打啦!
而家去玩.....我唔俾可樂仔接近呢個人 & 佢d狗

可愛嘅王家3兄妹.可樂~恩恩~思思

彩虹橋上的妹妹 and 細佬
2006-5-3 11:43 AM#6
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

Chermaine (So Ball 媽)
英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:So Ball 傻波
英曲會員編號:432
狗狗性別:小so子
狗狗出生日期:1 Aug 2003
狗狗最喜歡:有得食有得玩
狗狗最討厭:無人理
狗狗技能:食瞓玩
狗狗性格:膽小,驚青又八卦
居住地區:佐敦
其實自律真係好緊要... 如果知道自己隻狗會惡/傷害其他人/狗,作為主人ge,就一定要拖/睇實自己隻狗...
so ball都會惡,所以我睇得佢好實ga... 一來我驚佢整親人地d狗 (誰家的狗不是主人的寶貝呢?),二來又怕其他狗因為佢惡而襲擊佢...

2006-5-3 03:27 PM#7

Jade
版主

UID 271
精華 0
積分 3521
帖子 3623
閱讀權限 250
註冊 2006-3-22
所養英曲名稱:可樂, 妹妹, 魔魔
英曲會員編號:578,579,580
狗狗性別:M, F ,F
狗狗出生日期:12/04/95,24/06/95,18/06/97
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:Sai Kung

QUOTE:
原帖由 Chermaine 於 3/5/2006 15:27 發表
其實自律真係好緊要... 如果知道自己隻狗會惡/傷害其他人/狗,作為主人ge,就一定要拖/睇實自己隻狗...
so ball都會惡,所以我睇得佢好實ga... 一來我驚佢整親人地d狗 (誰家的狗不是主人的寶貝呢?),二來又怕其他狗因 ...

你簡直講咗我內心既說話出嚟

2006-5-3 03:36 PM#8

sandy@王家3兄妹 (可樂炸両慈母)
版主
可樂★可以快樂..幸福兒童

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
所養英曲名稱:可樂仔
英曲會員編號:555
狗狗出生日期:2003年9日30日
狗狗最喜歡:牛皮骨,去街,上床sleep,追bird bird
狗狗最討厭:俾呀媽鬧..呀媽"丙"..無野食
狗狗技能:sit, hand, sleep
狗狗性格:活潑,好動,牛脾氣(間唔中啦!)
居住地區:大坑五星級的唐樓
來自怏樂星球
狀態 離線
係呀....自律真係好緊要....
but有d狗主....為左protect自己隻狗....
而去打人家隻狗....
就唔啱law

可愛嘅王家3兄妹.可樂~恩恩~思思

彩虹橋上的妹妹 and 細佬
2006-5-3 03:38 PM#9
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

ivan04 (Nicky)
英曲高中生
Mlik Milk 係咸濕狗^^

UID 580
精華 0
積分 133
帖子 163
閱讀權限 250
註冊 2006-6-22
所養英曲名稱:銀狐,魔天使同遲d多隻雪橇
英曲會員編號:
狗狗性別:男
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:我,佢個公仔,野食^^
狗狗最討厭:比佢大既狗,吹佢!
狗狗技能:比人釣狗
狗狗性格:蠢,傻
居住地區:洗衫攬,我間room
香港人有好人有唔好人!
不過我既話會串佢,凶佢!
拖開女女,即刻打電話報警!
有時d外人係靠唔過!
不過如果我在場既話我可能會危事,我會幫你報落!再大聲串果條友,以引開佢注意!
得你同女女可以呢埋一邊去只血!
2006-6-26 05:57 PM#10

ivan04 (Nicky)
英曲高中生
Mlik Milk 係咸濕狗^^

UID 580
精華 0
積分 133
帖子 163
閱讀權限 250
註冊 2006-6-22
所養英曲名稱:銀狐,魔天使同遲d多隻雪橇
英曲會員編號:
狗狗性別:男
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:我,佢個公仔,野食^^
狗狗最討厭:比佢大既狗,吹佢!
狗狗技能:比人釣狗
狗狗性格:蠢,傻
居住地區:洗衫攬,我間room
唔係危,係多
2006-6-26 05:57 PM#11

elvin (惡老豆)
英曲助教
Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10
靚仔,靚女,BB,惡老豆

UID 411
精華 0
積分 941
帖子 940
閱讀權限 250
註冊 2006-5-6
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
來自青衣
狀態 離線
寵物綠州作為中間人好難話個賤人唔啱,佢地係個度返工,俾人尋仇嘅難度係零,不過個狗主怪佢地亦好合理,俾我發哂癲打到個賤人打橫出去啦!
2006-6-26 09:44 PM#12

QQkitty (班長~)
英曲高中生

UID 748
精華 0
積分 142
帖子 199
閱讀權限 250
註冊 2006-8-3
所養英曲名稱:Lucky仔
英曲會員編號:
狗狗出生日期:2005年10月2日
狗狗最喜歡:吃0食,咬骨骨,睡覺,八卦,媽咪,去街街
狗狗最討厭:比人困籠,HAPPY仔食佢D狗飼
狗狗技能:比手手.坐低
狗狗性格:一個字「笨」
居住地區:將軍澳~
來自H.K
狀態 離線
佢個腦有冇問題嫁!叫佢去睇下2生啦~
2006-8-5 06:42 PM#13

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.089643 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-6 01:38 AM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver