PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題
 27  1/2  1  2  > 

標題: coffee有尿道炎  

coffee@abby
英曲講師
Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11
my lovely coffee * ^^ *

UID 16
精華 0
積分 580
帖子 1712
閱讀權限 250
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:coffee tse
英曲會員編號:542
狗狗性別:女
狗狗出生日期:14-2-2005
狗狗最喜歡:出街反,食0野,有客人來.
狗狗最討厭:洗耳,被隔離,抹手仔,唔問就夾硬抱
狗狗技能:set,down,stay,salut,bang,跳圈,跳欄,企身轉,幫人除&a
狗狗性格:唔記仇,活潑,最愛同狗玩
居住地區:
來自將軍澳
狀態 離線
coffee有尿道炎

我終於昨晚從東京回來了...
今次真係一次歸心似箭的trip...
因為...話說我出trip前一晚大約10點返到家..
見到coffee如常痾尿尿,,
當我打算清潔廁所時..
竟然發現尿尿中有血絲..
當場嚇到半死..真無好驚..勁徬徨..
只識不停0甘喊
我於是打比詹..
麻煩佢明天幫我帶coffee去睇vet..
因為我真係信唔過我阿媽同細佬..
佢地就算會帶coffee去睇vet..
都一定係去樓下睇就算..
詹詹義不容辭地答應我..
當megan知道後亦請假陪coffee一齊去..
我真無好感動..
我何德何能竟然有0甘好的朋友.
你們簡直係我同coffee的大恩人..

我好擔心地去到機場..
仲黑到在禁區入錯密碼食0左張visa..
所以幫唔到大家買0野..sorry..
一到埗即打比詹,,
經過照超聲波後證實coffee不是膀胱石..
而是尿道炎..而家要食2星期抗生素.
再去覆診..(聽我阿媽講..要她們加護士4個人一齊捉住coffee反肚先照到)
dr.tint話狗女好普遍..原因有好多..

多謝大家的關心..
特別感謝詹及megan..
我願做牛做馬去報答..

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
2006-3-17 05:30 PM#1
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

chimil (詹)
英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12

UID 4
精華 0
積分 2828
帖子 2891
閱讀權限 250
所養英曲名稱:Melody
英曲會員編號:529
狗狗出生日期:2004.11.23
狗狗最喜歡:食,,玩
狗狗最討厭:媽媽mug都say no
狗狗技能:發媽媽脾四
狗狗性格:有時open,有時蝦人
居住地區:Sham Tseng
ABBY:
真係唔駛咁言重,只不過係舉手之勞
能夠成為你的朋友,都是我的福氣啊

2006-3-17 05:36 PM#2
查看資料  Blog  發短消息  頂部

shiuhang (阿)
英曲助教
Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10
go goal gold!!

UID 160
精華 0
積分 1161
帖子 1296
閱讀權限 250
註冊 2006-2-9
所養英曲名稱:叮叮(飛女叮,惡叮,臭屁叮)
英曲會員編號:543
狗狗出生日期:聖誕節~
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:打佢個咀
狗狗技能:
狗狗性格:惡屎能登
居住地區:深井
來自荃灣之友
狀態 離線
希望coffee女快d好番啦~
2006-3-17 06:00 PM#3
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

Elsa (Elsa)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
狗竇之家

UID 66
精華 0
積分 3703
帖子 3742
閱讀權限 250
註冊 2005-10-27
所養英曲名稱:Coffee
英曲會員編號:546
狗狗性別:男
狗狗出生日期:02/2004
狗狗最喜歡:出街.食野.霸晒所有玩具
狗狗最討厭:媽咪唔鍚佢/比老豆打
狗狗技能:sit.down.come.go.sleep
狗狗性格:文靜又細膽&獨財
居住地區:粉嶺
來自Fanling
狀態 離線
希望coffee身體健康快啲好番啦...可以一齊去街街玩嘛....

2006-3-17 08:30 PM#4

Elaine@傻嘉媽咪 (tszling/ elaine)
英曲大聯盟副盟主
Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14
嘉嘉, 你個咀又多幾條白毛啦....

UID 19
精華 4
積分 4702
帖子 4746
閱讀權限 250
所養英曲名稱:嘉嘉
英曲會員編號:002
狗狗出生日期:15/2/2001
狗狗最喜歡:食野, 食野,同埋食野!
狗狗最討厭:冇人同佢玩, 有狗煩佢!
狗狗技能:做動作,跳跳跳., 擺pose影相
狗狗性格:極度開朗唔記仇!
居住地區:
來自tuen mun
狀態 離線
成因好多?! 又會咁ge~ coffee已經係屋企去tolit....
所以真係唔好比狗狗習慣去街先去呀! 唔係好易中招~
希望coffee快d好返呀~ 再同嘉嘉跑過~

嘉嘉係''嘉''姐, 蘆蘆係細''蘆''. 一大一細,一老一幼的最佳組合!!
2006-3-17 09:08 PM#5

heather_hba (Heather Li)
英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12

UID 10
精華 1
積分 6484
帖子 6526
閱讀權限 250
所養英曲名稱:BooBee, Apple
英曲會員編號:16, 434
狗狗性別:男, 女
狗狗出生日期:1 Jan 2002/ 9 Nov 2003
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:boo: 古怪 Apple: 時好時壞
居住地區:shau kei wan
來自HK
狀態 離線
但係之前唔係冇事ga mei??
2006-3-17 09:23 PM#6

joejoe
英曲助教
Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10

UID 11
精華 0
積分 941
帖子 1001
閱讀權限 250
所養英曲名稱:cookie
英曲會員編號:551
狗狗出生日期:4/3/2004
狗狗最喜歡:八卦望街街
狗狗最討厭:吹毛
狗狗技能:食野最叻
狗狗性格:熱情.八卦
居住地區:
有冇問 vet 19號去唔去得呀..
係咪最好唔好游水..
希望coffee快囍n番啦

г卦妹cookie
2006-3-17 10:43 PM#7

sandy@王家3兄妹 (可樂炸両慈母)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
可樂★可以快樂..幸福兒童

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
所養英曲名稱:可樂仔
英曲會員編號:555
狗狗性別:男仔
狗狗出生日期:2003年9日30日
狗狗最喜歡:牛皮骨,去街,上床sleep,追bird bird
狗狗最討厭:俾呀媽鬧..呀媽"丙"..無野食
狗狗技能:sit, hand, sleep
狗狗性格:活潑,好動,牛脾氣(間唔中啦!)
居住地區:大坑五星級的唐樓
來自怏樂星球
狀態 離線
我都覺得唔好swim la
草地run 下都0k
要保持清潔呀!coffee知唔知呀

可愛嘅王家3兄妹.可樂~恩恩~思思

彩虹橋上的妹妹 and 細佬
2006-3-17 10:45 PM#8

coffee@abby
英曲講師
Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11
my lovely coffee * ^^ *

UID 16
精華 0
積分 580
帖子 1712
閱讀權限 250
所養英曲名稱:coffee tse
英曲會員編號:542
狗狗出生日期:14-2-2005
狗狗最喜歡:出街反,食0野,有客人來.
狗狗最討厭:洗耳,被隔離,抹手仔,唔問就夾硬抱
狗狗技能:set,down,stay,salut,bang,跳圈,跳欄,企身轉,幫人除&a
狗狗性格:唔記仇,活潑,最愛同狗玩
居住地區:
來自將軍澳
狀態 離線
詹詹及megan已代我問了dr.tint.
雖然佢話可以游水..
不過..我就唔會比囉..

ps..原來係尿道炎
     唔係膀胱炎..
2006-3-18 01:31 AM#9

英曲專家

UID 10
精華 1
積分 6484
帖子 6526
閱讀權限 250
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
來自HK
狀態 離線
膀胱炎麻煩過尿道炎ga...
好彩...不過呢期要小心呀~
如果處理得唔好...真係怕影響膀胱
2006-3-18 01:33 AM#10

Chermaine (So Ball 媽)
英曲專家
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250
所養英曲名稱:So Ball 傻波
英曲會員編號:432
狗狗性別:小so子
狗狗出生日期:1 Aug 2003
狗狗最喜歡:有得食有得玩
狗狗最討厭:無人理
狗狗技能:食瞓玩
狗狗性格:膽小,驚青又八卦
居住地區:佐敦
我可以想像你呢次出trip一定係心掛掛...
既然dr. tint睇過coffee,你都唔好太擔心啦... 有時d嘢我地都控制唔到ge...
我都覺得唔好游水住啦... (so ball都無得游)
祝coffee快d好返!!

2006-3-18 02:00 AM#11

英曲專家

UID 10
精華 1
積分 6484
帖子 6526
閱讀權限 250
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
來自HK
狀態 離線
唔怕啦~star boy 同 koki 都唁游...(十兵衛唔去...另一隻頂上)
2006-3-18 02:57 AM#12

菜鳥
英曲專家

UID 17
精華 0
積分 2838
帖子 2889
閱讀權限 250
所養英曲名稱:隊長
英曲會員編號:550
狗狗出生日期:09-12-2004
狗狗最喜歡:食同玩
狗狗最討厭:無得食同無得玩
狗狗技能:都係食同玩
狗狗性格:熱情
居住地區:香港島
來自300呎的溫暖窩
狀態 離線
狗女好普遍..... 咁例如有咩成因呀?

★ 菜鳥手記 ★
2006-3-18 10:41 AM#13

波比媽 (Y.u.K.i)
版主
波比..Burger..亞拔

UID 20
精華 0
積分 2511
帖子 2552
閱讀權限 250
所養英曲名稱:波比
英曲會員編號:243
狗狗性別:男
狗狗出生日期:2001年10月15日
狗狗最喜歡:我,食,
狗狗最討厭:唔見左我,冇得玩,冇得食
狗狗技能:sit,down,hand,over
狗狗性格:冇耐性..一黎料就出動煩音叫
居住地區:
來自粉嶺(荒郊野外)
狀態 離線
coffee快d好番喇..
19號波比都唔游水架..到時一齊反喇..
尿道炎好易會有..點解既我只係知女性都好易會有架乍..
會唔會係同一個原因呢

[英曲--波比]..[積羅素--Burger]..[唐唐--亞拔]
2006-3-18 05:00 PM#14

菜鳥
英曲專家

UID 17
精華 0
積分 2838
帖子 2889
閱讀權限 250
來自300呎的溫暖窩
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 波比媽 於 2006-3-18 05:00 PM 發表
coffee快d好番喇..
19號波比都唔游水架..到時一齊反喇..
尿道炎好易會有..點解既我只係知女性都好易會有架乍..
會唔會係同一個原因呢
人就話飲紅莓汁可以預防,咁狗呢?

★ 菜鳥手記 ★
2006-3-18 05:07 PM#15

遊客 219.77.90.x
未註冊

都得....canidae ingredient 都有 strawberry ga~
2006-3-18 05:31 PM#16
 編輯帖子 頂部

菜鳥
英曲專家

UID 17
精華 0
積分 2838
帖子 2889
閱讀權限 250
來自300呎的溫暖窩
狀態 離線
紅莓係 cranberry 喎....

★ 菜鳥手記 ★
2006-3-18 05:33 PM#17

英曲專家

UID 10
精華 1
積分 6484
帖子 6526
閱讀權限 250
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
來自HK
狀態 離線
SORRY 呀~
記錯名~
係 canberry~
2006-3-18 05:54 PM#18

sandy@王家3兄妹 (可樂炸両慈母)
版主
可樂★可以快樂..幸福兒童

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
所養英曲名稱:可樂仔
英曲會員編號:555
狗狗出生日期:2003年9日30日
狗狗最喜歡:牛皮骨,去街,上床sleep,追bird bird
狗狗最討厭:俾呀媽鬧..呀媽"丙"..無野食
狗狗技能:sit, hand, sleep
狗狗性格:活潑,好動,牛脾氣(間唔中啦!)
居住地區:大坑五星級的唐樓
來自怏樂星球
狀態 離線
係呀!canberry可以預防!

可愛嘅王家3兄妹.可樂~恩恩~思思

彩虹橋上的妹妹 and 細佬
2006-3-18 05:59 PM#19

chimil (詹)
英曲專家

UID 4
精華 0
積分 2828
帖子 2891
閱讀權限 250
所養英曲名稱:Melody
英曲會員編號:529
狗狗出生日期:2004.11.23
狗狗最喜歡:食,,玩
狗狗最討厭:媽媽mug都say no
狗狗技能:發媽媽脾四
狗狗性格:有時open,有時蝦人
居住地區:Sham Tseng
所以我like canidae呢隻糧

2006-3-18 07:07 PM#20
 27  1/2  1  2  > 

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.089791 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-17 06:10 AM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver