PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題
 84  3/5  <  1  2  3  4  5  > 

標題: IRISZE new club to apply  

chrisyaufish (chrisyaufish)
英曲助教
Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10
我係肥仔lok~

UID 259
精華 0
積分 1003
帖子 1043
閱讀權限 250
註冊 2006-3-17
所養英曲名稱:Lok
英曲會員編號:577
狗狗性別:M
狗狗出生日期:24/08/2004
狗狗最喜歡:食野,玩公仔,搓肚仔.....
狗狗最討厭:吸塵,出街,細佬...
狗狗技能:俾手、 SitSit、Down、俾雙手,跳起接公仔
狗狗性格:好鬼爹,成日鍚人,超級胃食!好多野講!出街就驚過鬼!
居住地區:QB
來自愛記
狀態 離線
呵呵~~~我冇msm呀!
呀lok有個怪習慣!就係去大大既時候唔似其他狗狗咁嗅下轉下圈先去,呀lok係話來就來!仲要係去緊果時先至轉圈........
唔知呀George係咪又係咁呢???

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
2006-3-18 02:44 PM#41
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

Chermaine (So Ball 媽)
英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:So Ball 傻波
英曲會員編號:432
狗狗性別:小so子
狗狗出生日期:1 Aug 2003
狗狗最喜歡:有得食有得玩
狗狗最討厭:無人理
狗狗技能:食瞓玩
狗狗性格:膽小,驚青又八卦
居住地區:佐敦

QUOTE:
原帖由 chrisyaufish 於 2006-3-18 02:44 PM 發表
呵呵~~~我冇msm呀!
呀lok有個怪習慣!就係去大大既時候唔似其他狗狗咁嗅下轉下圈先去,呀lok係話來就來!仲要係去緊果時先至轉圈........
唔知呀George係咪又係咁呢???
快d嚟呢度download啦... http://messenger.msn.com.hk/xp/downloadDefault.aspx
george媽等緊你...

我諗過咗四週年之後ge活動,你地兩兄弟就可以相見啦...

2006-3-18 03:15 PM#42
查看資料  Blog  發短消息  頂部

英曲助教
Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10
我係肥仔lok~

UID 259
精華 0
積分 1003
帖子 1043
閱讀權限 250
狗狗技能:俾手、 SitSit、Down、俾雙手,跳起接公仔
狗狗性格:好鬼爹,成日鍚人,超級胃食!好多野講!出街就驚過鬼!
來自愛記
狀態 離線
我係公司整唔到呀~~~icq仲可以~~
2006-3-18 03:44 PM#43

py (亞py(奀仔媽))
英曲班主任
Charles系我英文名~臭屎~奀

UID 134
精華 0
積分 658
帖子 672
閱讀權限 250
註冊 2006-1-11
所養英曲名稱:奀仔
英曲會員編號:547
狗狗性別:仔
狗狗出生日期:12-12-2003
狗狗最喜歡:落街,遊車河...
狗狗最討厭:戴口罩,洗耳仔...
狗狗技能:(只限於係屋企)
狗狗性格:傻仔一名
居住地區:
來自屯門元朗天水圍既中間~洪水橋
狀態 離線
我感動呀!
唔知兩兄弟重聚0個一刻系點呢??
要拍低佢添呀!!

2006-3-18 05:05 PM#44

英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250
但係我已經好耐好耐無用icq...
咁你响屋企裝msn咪得囉...

2006-3-18 05:50 PM#45

IRISZE88 (Iris_ch*^-^*)
英曲助教
我係電車男

UID 257
精華 0
積分 1154
帖子 1204
閱讀權限 250
註冊 2006-3-15
所養英曲名稱:George
英曲會員編號:566
狗狗出生日期:24 Aug 04
狗狗最喜歡:咬樽蓋,食瞓,豬鍚鍚
狗狗最討厭:沒人理佢去街,洗耳仔
狗狗技能:跳躍
狗狗性格:膽小怕事,出過街驚人閃跑閃躲,好嬌嗲又痴心
居住地區:東涌
來自大嶼山新市鎮
狀態 離線
george吾會咁,他去厠所前嗅吓邊位置後轉來團便便,佢去小便時很聰明,我沒有教過佢,佢自創新招式,佢有時懶散吾想用整身入狗籠小便,佢整頭半身入狗籠門,後身在地板稍微趴下,後的右腿拉起一點,小便射準狗籠度,沒有濕過地下,他在約一歲前發明俾我第一次見識,好驚訝,好搞笑。。。

張宅有果隻電車男@-@等待回來電車女
2006-3-19 01:27 AM#46

英曲助教
我係電車男

UID 257
精華 0
積分 1154
帖子 1204
閱讀權限 250
來自大嶼山新市鎮
狀態 離線
我教過起碼三四次,佢學嘢真很快。在屋企裡膽子越來越大,相反....落定去街超無用,脾氣好古怪,佢好硬頸要我放指定的無人地方散步,有單車或行人行過來,佢好驚馬上找密密麻麻的大野草或小樹收理,散完步硬咗坐大草地或是大野草小樹收理到天黑吾回家,吾係就發脾氣硬要去或吾走...(差點車子撞死佢,又差點吾見了)....佢福命大,大吉大利....我見他很心痛,所以加倍照顧他比較辛苦點....(吾行要抱重18lb的肥佬落街回家,或是緊張又盯緊他吾好走失等)
阿lok同george有同樣的特點係"古怪佬".....
我諗....如果換了人哋沒有愛心耐性的主人,當然嚇死...吾要他們囉.....係咪?
好彩他們的命運落在我你手上過得很幸福,就算他們行為很古怪,但他們俾我們好多歡樂....
好多嘢說吾出口.....

2006-3-19 01:55 AM#47

英曲助教
我係電車男

UID 257
精華 0
積分 1154
帖子 1204
閱讀權限 250
來自大嶼山新市鎮
狀態 離線
我本身是失聰,george心目中在全家之中最愛係我....佢搶老公的情,老公鍚我時,佢呷醋學番老公咁鍚我比老公還要耐,變相屋藏有兩個老公..... 佢聽門口聲或是(煲水)滾滾聲等會吠,對我好有幫助。
佢好叻......

2006-3-19 02:09 AM#48

英曲助教
我係電車男

UID 257
精華 0
積分 1154
帖子 1204
閱讀權限 250
來自大嶼山新市鎮
狀態 離線
Chermaine : 都好,我好想你哋搞狗狗游水同樂會.....好想攝佢哋兄弟相。

2006-3-19 02:17 AM#49

heather_hba (Heather Li)
英曲專家

UID 10
精華 1
積分 6484
帖子 6526
閱讀權限 250
所養英曲名稱:BooBee, Apple
英曲會員編號:16, 434
狗狗性別:男, 女
狗狗出生日期:1 Jan 2002/ 9 Nov 2003
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:boo: 古怪 Apple: 時好時壞
居住地區:shau kei wan
來自HK
狀態 離線
咁佢算唔算係助聽犬呀?
2006-3-19 02:30 AM#50

英曲助教
我係電車男

UID 257
精華 0
積分 1154
帖子 1204
閱讀權限 250
來自大嶼山新市鎮
狀態 離線
佢吾算....幫我一點忙而己....佢有自己自由總好過做助聽犬

2006-3-19 02:40 AM#51

英曲助教
我係肥仔lok~

UID 259
精華 0
積分 1003
帖子 1043
閱讀權限 250
來自愛記
狀態 離線
如果去街度便便呀lok先會係話來就來!去緊果時先至轉圈........如果係屋企事就
會同其他狗仔一樣會轉圈同嗅下先去!佢在屋企去厠所到幾乖會自己係個籠去!我地到冇咩教佢到識!
開頭spca個職員仲同我地講話佢會踩屎踩尿,玩到成身到係!搞到我地幾擔心!不過好彩到唔係啫!
佢都試過d驚險野!險些被車車到~
出街佢到好驚青架,但有其他狗陪就好好多!如果係安靜的地方放他他會好開心!
如果屋企出面有人搬野同嘈佢會吠又或者驚到震!
不過呀lok到算係幾乖仔!有次煲野瞓著左佢係咁嘈醒我,有時佢個水樽冇水又會叫我幫佢換!
不過佢最百厭就係鐘意咬野,地毯,床仔,電線(好彩冇電),牆角,厠所隔毛架(由其情有獨鐘)!
不過鬧過佢同買d牛根俾佢咬就好好多,但係佢就情有獨鐘咬厠所隔毛架,話極唔聽,一有机會就會去咬!
最錯事鬧佢就會腳橕橕!我第一次見佢都係咁,唔知你果個會唔會咁!!!
2006-3-20 03:10 PM#52

英曲助教
我係肥仔lok~

UID 259
精華 0
積分 1003
帖子 1043
閱讀權限 250
來自愛記
狀態 離線
呀lok同george差唔多重wor!一様係肥仔!
呀lok好鐘意搓肚,好似女咁!
2006-3-20 03:17 PM#53

英曲專家
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250

QUOTE:
原帖由 IRISZE88 於 2006-3-19 02:17 AM 發表
Chermaine : 都好,我好想你哋搞狗狗游水同樂會.....好想攝佢哋兄弟相。
一定有機會ge!!
你同george搵到對方都係大家ge緣份同福氣!

2006-3-20 10:27 PM#54

英曲助教
我係電車男

UID 257
精華 0
積分 1154
帖子 1204
閱讀權限 250
來自大嶼山新市鎮
狀態 離線
George鍾意在床或是梳化度搓肚咁HAPPY....
你幾時帶阿LOK出嚟同我, GEORGE一齊玩?
2006-3-20 10:37 PM#55

英曲助教
我係電車男

UID 257
精華 0
積分 1154
帖子 1204
閱讀權限 250
來自大嶼山新市鎮
狀態 離線
如果去街度便便George先會係話來就來...沒有轉圏喎,同lok一樣。
但係...佢領養回來到1歲幾成日偷食屎....最後獸醫教我用辣椒汁倒屎度,最後俾佢辣死吾食屎(幾有效)
我最深記得....佢就快滿1歲當天早上,佢趁我瞓左了響電腦桌度偷好貴果部手機咬爛吾成形,我起身先發現來得太晚,駡佢都沒用。
上年成毎個月換新床單後,佢故意在床度瀨尿好幾次,俾我發現,佢驚失跑去收理,我捉佢去現場嗅吓駡實佢,帶番籠度嗅吓,話俾佢知吾准亂咁瀨尿...佢眨眼聽左訓話後跑走,氣死我
不過到最近己經乖咗了....
有時晾曬d衫,我拎晾衣架放梳化度,趁我吾在或吾不注意,佢好醒稍稍地偷衣架後跑去床度咬...
唉,只好拎膠水樽俾佢咬,最後冇破壞我d屋企嘢
2006-3-20 11:44 PM#56

英曲助教
我係電車男

UID 257
精華 0
積分 1154
帖子 1204
閱讀權限 250
來自大嶼山新市鎮
狀態 離線
我feel到佢哋有心靈相屏
2006-3-20 11:46 PM#57

英曲助教
我係電車男

UID 257
精華 0
積分 1154
帖子 1204
閱讀權限 250
來自大嶼山新市鎮
狀態 離線
hey, 阿樂主人.....你有沒有興趣參加呢個活動?
我等你一齊去報名...

PET WORLD迎夏復活下水禮

為左慶祝呢個夏季的來臨,寵物樂園將於4月舉辦

迎夏復活下水禮

歡迎各方水怪,水癡,水鬼,深水炸彈踴躍參與

(((迎夏復活下水禮))

日期:4月9日(星期日)

時間:早上11時至下午6時

活動:主人燒烤玩樂,狗狗到會美食

人狗音樂椅,跟尾狗運旦,下水禮,豐富禮品大抽獎

價錢:$100/位 狗會員免費 (非狗會員要加$40)

以上價錢已包括主人豐富燒烤包一份,狗狗到會美食,遊戲費用

<<<<<包池瘋狂喪游2小時>>>>>

請注意:以上4月9日的燒烤活動,凡8人以上團體才可獨享燒烤爐

報名方法:-  請於4月4日前致電寵物樂園(Tel:24706928)或

電郵至(Email: inquiry@petworldhk.com)留位及報名參加比賽

名額有限,先到先得

備註:(1.)以上活動資料暫只作參考之用,如有更改,恕不另外通知

(2.) 如狗隻於發情期間或狗隻有攻擊性,請不要參加
2006-3-21 02:35 AM#58

sandy@王家3兄妹 (可樂炸両慈母)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
可樂★可以快樂..幸福兒童

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
所養英曲名稱:可樂仔
英曲會員編號:555
狗狗性別:男仔
狗狗出生日期:2003年9日30日
狗狗最喜歡:牛皮骨,去街,上床sleep,追bird bird
狗狗最討厭:俾呀媽鬧..呀媽"丙"..無野食
狗狗技能:sit, hand, sleep
狗狗性格:活潑,好動,牛脾氣(間唔中啦!)
居住地區:大坑五星級的唐樓
來自怏樂星球
狀態 離線
希望你地9/4見到面, 記得記得影佢地團聚嗰刻啲相
post上黎俾大家睇呀!

可愛嘅王家3兄妹.可樂~恩恩~思思

彩虹橋上的妹妹 and 細佬
2006-3-21 10:33 AM#59
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

英曲助教
我係肥仔lok~

UID 259
精華 0
積分 1003
帖子 1043
閱讀權限 250
來自愛記
狀態 離線
我果日可能要返工!我都有興趣!睇下調唔調到假先~~~
呀lok就冇食屎!可能呀george消化唔好啫!俾多生果佢食會好好多!
呀lok都試過發脾氣柯屎柯尿!不過好彩係地下!咁我咪打下佢個咀又鵝下佢,咁佢之後都唔敢啦!呀lok好怕人鵝∼∼∼
2006-3-21 11:21 AM#60
 84  3/5  <  1  2  3  4  5  > 

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.085312 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-19 04:15 AM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver