PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題

標題: coffee今日狂尿尿...  

coffee@abby
英曲講師
Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11
my lovely coffee * ^^ *

UID 16
精華 0
積分 580
帖子 1712
閱讀權限 250
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:coffee tse
英曲會員編號:542
狗狗性別:女
狗狗出生日期:14-2-2005
狗狗最喜歡:出街反,食0野,有客人來.
狗狗最討厭:洗耳,被隔離,抹手仔,唔問就夾硬抱
狗狗技能:set,down,stay,salut,bang,跳圈,跳欄,企身轉,幫人除&a
狗狗性格:唔記仇,活潑,最愛同狗玩
居住地區:
來自將軍澳
狀態 離線
coffee今日狂尿尿...

coffee今早起身後..狂去了好多次尿尿..
我阿媽話開頭一,兩次係勁濁的..
而且..仲有2次..好似痀得好辛苦而叫出聲..
之後..我阿媽煲了粥水比佢飲...
飲0左好多之後..
0的尿的色變得清返..
不過..都痾好多次..(可能因為飲0左好多)
開頭有時都仲係幾滴0甘..
後來才變返一篤篤...
同慢慢減少次數..(因為唔再不停0甘比粥水佢飲)
有無人試過0甘呢..
點解會0甘呢...

ps..因為0甘coffee今日去唔到上水玩...sorry..
2006-3-4 03:19 PM#1
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

SUSANNA (小曲媽)
英曲助教
Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10

UID 5
精華 1
積分 440
帖子 972
閱讀權限 250
所養英曲名稱:小曲
英曲會員編號:545
狗狗出生日期:10-5-2005
狗狗最喜歡:行山、跑草地
狗狗最討厭:嘈、自己一個瞓覺
狗狗技能:扮傻、扮唔知、扮聽唔到
狗狗性格:內向、驚人
居住地區:深井
來自我係南丫島出世架!
狀態 離線
coffee仲有冇事呀
要唔要睇下醫生呀

我係小曲女,家有爸爸&媽媽!
2006-3-4 04:20 PM#2
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

sandy@王家3兄妹 (可樂炸両慈母)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
可樂★可以快樂..幸福兒童

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
所養英曲名稱:可樂仔
英曲會員編號:555
狗狗性別:男仔
狗狗出生日期:2003年9日30日
狗狗最喜歡:牛皮骨,去街,上床sleep,追bird bird
狗狗最討厭:俾呀媽鬧..呀媽"丙"..無野食
狗狗技能:sit, hand, sleep
狗狗性格:活潑,好動,牛脾氣(間唔中啦!)
居住地區:大坑五星級的唐樓
來自怏樂星球
狀態 離線
有冇特別食過d乜 or drink過d乜呀?
今晚放狗時...幫你問下个ex-vet呀!我地成日問佢有關狗狗的question.

可愛嘅王家3兄妹.可樂~恩恩~思思

彩虹橋上的妹妹 and 細佬
2006-3-4 05:15 PM#3

波比媽 (Y.u.K.i)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
波比..Burger..亞拔

UID 20
精華 0
積分 2511
帖子 2552
閱讀權限 250
所養英曲名稱:波比
英曲會員編號:243
狗狗性別:男
狗狗出生日期:2001年10月15日
狗狗最喜歡:我,食,
狗狗最討厭:唔見左我,冇得玩,冇得食
狗狗技能:sit,down,hand,over
狗狗性格:冇耐性..一黎料就出動煩音叫
居住地區:
來自粉嶺(荒郊野外)
狀態 離線
咁coffee而家點啊

[英曲--波比]..[積羅素--Burger]..[唐唐--亞拔]
2006-3-4 06:09 PM#4
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

Elaine@傻嘉媽咪 (tszling/ elaine)
英曲大聯盟副盟主
Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14
嘉嘉, 你個咀又多幾條白毛啦....

UID 19
精華 4
積分 4702
帖子 4746
閱讀權限 250
所養英曲名稱:嘉嘉
英曲會員編號:002
狗狗出生日期:15/2/2001
狗狗最喜歡:食野, 食野,同埋食野!
狗狗最討厭:冇人同佢玩, 有狗煩佢!
狗狗技能:做動作,跳跳跳., 擺pose影相
狗狗性格:極度開朗唔記仇!
居住地區:
來自tuen mun
狀態 離線
嘉嘉之前都試過, all到得一,二滴都要去...(明顯唔係擺地盤果d)
見到佢個樣有d唔妥, 同埋all果時係度叫....
仲係咁lam尿尿位~~ 不過...幾個小時之後,又冇事wor~^^
你睇定先~ 唔洗咁快同佢睇醫生ge~

嘉嘉係''嘉''姐, 蘆蘆係細''蘆''. 一大一細,一老一幼的最佳組合!!
2006-3-4 06:59 PM#5

coffee@abby
英曲講師
Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11
my lovely coffee * ^^ *

UID 16
精華 0
積分 580
帖子 1712
閱讀權限 250
所養英曲名稱:coffee tse
英曲會員編號:542
狗狗出生日期:14-2-2005
狗狗最喜歡:出街反,食0野,有客人來.
狗狗最討厭:洗耳,被隔離,抹手仔,唔問就夾硬抱
狗狗技能:set,down,stay,salut,bang,跳圈,跳欄,企身轉,幫人除&a
狗狗性格:唔記仇,活潑,最愛同狗玩
居住地區:
來自將軍澳
狀態 離線
我未睇vet..
而家已經好了..
沒有再痾滴滴尿..
亦沒有不停0甘痾了
同埋..己經識去返個廁所尿
(佢今日唔知係唔係唔舒服..所以周圍痾)
我阿媽話可能熱氣
另外..我都無比過咩0野佢食呀..
(昨晚比了一粒西瓜,一粒芒果及一粒蜜瓜)
因為我昨晚去了食糖水..
不過..我已LAM乾了表面先比佢食的...
好似仲比佢LAM了一啖榴槤冰..
你地覺得有關係嗎??
仲有..我CHECK過她妹妹的地方
是無問題的..
唉...究竟我做錯0左0的咩..
我已經盡了力比COFFEE最好的...
點解會0甘對我呀...

2006-3-4 07:23 PM#6

sandy@王家3兄妹 (可樂炸両慈母)
版主
可樂★可以快樂..幸福兒童

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
所養英曲名稱:可樂仔
英曲會員編號:555
狗狗出生日期:2003年9日30日
狗狗最喜歡:牛皮骨,去街,上床sleep,追bird bird
狗狗最討厭:俾呀媽鬧..呀媽"丙"..無野食
狗狗技能:sit, hand, sleep
狗狗性格:活潑,好動,牛脾氣(間唔中啦!)
居住地區:大坑五星級的唐樓
來自怏樂星球
狀態 離線
莫非西瓜利尿?? 但coffee食得 一粒....就咁勁??
都係今晚help你問下vet先.....夜d揾你呀!放心啦!傻豬

可愛嘅王家3兄妹.可樂~恩恩~思思

彩虹橋上的妹妹 and 細佬
2006-3-4 07:39 PM#7

chimil (詹)
英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12

UID 4
精華 0
積分 2828
帖子 2891
閱讀權限 250
所養英曲名稱:Melody
英曲會員編號:529
狗狗出生日期:2004.11.23
狗狗最喜歡:食,,玩
狗狗最討厭:媽媽mug都say no
狗狗技能:發媽媽脾四
狗狗性格:有時open,有時蝦人
居住地區:Sham Tseng
abby:去唔到玩唔緊要,最緊要coffee無事
希望佢keep住無事啦
你唔好怪自己啦,d狗狗耐唔耐就會有少少唔妥啦
記住:你已經對coffee好好啦

2006-3-4 07:46 PM#8
查看資料  Blog  發短消息  頂部

Elaine@傻嘉媽咪 (tszling/ elaine)
英曲大聯盟副盟主
Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14
嘉嘉, 你個咀又多幾條白毛啦....

UID 19
精華 4
積分 4702
帖子 4746
閱讀權限 250
所養英曲名稱:嘉嘉
英曲會員編號:002
狗狗出生日期:15/2/2001
狗狗最喜歡:食野, 食野,同埋食野!
狗狗最討厭:冇人同佢玩, 有狗煩佢!
狗狗技能:做動作,跳跳跳., 擺pose影相
狗狗性格:極度開朗唔記仇!
居住地區:
來自tuen mun
狀態 離線
係啦~ 你唔好話自己啦~ 唔關你事ge~
上次嘉嘉都係咁..我都係唔知咩事....

嘉嘉係''嘉''姐, 蘆蘆係細''蘆''. 一大一細,一老一幼的最佳組合!!
2006-3-4 08:39 PM#9

Emily (Emily)
英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12
你係我快樂o既來源~ mousse

UID 24
精華 0
積分 3884
帖子 3880
閱讀權限 250
註冊 2005-10-1
所養英曲名稱:Mousse / Sabu
英曲會員編號:
狗狗性別:M
狗狗出生日期:18/9/2004, 30/10/2005
狗狗最喜歡:蝦阿媽! 破壞! 出街玩! 食食食!
狗狗最討厭:困籠! 無街去!
狗狗技能:食極都唔飽
狗狗性格:活潑 = 癲?
居住地區:青衣
來自Mousse & Sabu ~ 溫馨的家
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 coffee@abby 於 2006-3-4 07:23 PM 發表
我未睇vet..
而家已經好了..
沒有再痾滴滴尿..
亦沒有不停0甘痾了
同埋..己經識去返個廁所尿
(佢今日唔知係唔係唔舒服..所以周圍痾)
我阿媽話可能熱氣
另外..我都無比過咩0野佢食呀..
(昨晚比了一粒西瓜, ...
我諗唔會關生果事, 就算嗰種生果唔好, 佢食咁少, 應該影響唔到~

唔怪得之今日見唔到你同 coffee 啦~ 我明明記得你哋去o架嘛.......
不過 coffee 而家冇事就放心晒啦~
今日冇得去玩唔緊要, 下次再玩過啫 ^^

2006-3-4 10:53 PM#10
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

Chermaine (So Ball 媽)
英曲專家
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250
所養英曲名稱:So Ball 傻波
英曲會員編號:432
狗狗性別:小so子
狗狗出生日期:1 Aug 2003
狗狗最喜歡:有得食有得玩
狗狗最討厭:無人理
狗狗技能:食瞓玩
狗狗性格:膽小,驚青又八卦
居住地區:佐敦
coffee無事要緊... 要玩咪下次再去玩囉...
你亦唔洗太內疚... 都唔關你事...
最緊係佢無事啫...

2006-3-5 02:21 AM#11

megan (megan)
英曲專家
一家四口樂融融!

UID 12
精華 7
積分 4868
帖子 4871
閱讀權限 250
所養英曲名稱:岑杜比
英曲會員編號:513
狗狗性別:公公
狗狗出生日期:may 1, 2004
狗狗最喜歡:吃喝玩樂, 毛仔, 媽媽爸爸
狗狗最討厭:媽媽吾采佢
狗狗技能:扮可憐, 掙食
狗狗性格:嗲精
居住地區:荃灣
來自荃灣比毛繽紛樂
狀態 離線
係咪因為芒果呢??  因為芒果濕熱呀!  因為我食完芒果個肚會吾舒服, 所以都未比過佢地食.

呢個只係我既意見, 我覺得, 如果比生果or 食物佢地食, 要比d 大路d 既, or 吾會cause 好多幅作用既, 例如apple, 西瓜 等, 吾好比pineapple (濕熱), 荔枝 (熱氣).  比d 中性少少既食物, 因為吾知佢地會吾會接受吾倒.

again, 你阿媽好掂, 自然療法醫好coffee!

2006-3-5 11:28 AM#12

Chermaine (So Ball 媽)
英曲專家
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250
所養英曲名稱:So Ball 傻波
英曲會員編號:432
狗狗性別:小so子
狗狗出生日期:1 Aug 2003
狗狗最喜歡:有得食有得玩
狗狗最討厭:無人理
狗狗技能:食瞓玩
狗狗性格:膽小,驚青又八卦
居住地區:佐敦

QUOTE:
原帖由 megan 於 2006-3-5 11:28 AM 發表
係咪因為芒果呢??  因為芒果濕熱呀!  因為我食完芒果個肚會吾舒服, 所以都未比過佢地食.

呢個只係我既意見, 我覺得, 如果比生果or 食物佢地食, 要比d 大路d 既, or 吾會cause 好多幅作用既, 例如apple, 西瓜 等 ...
我比生果都係會揀d "正氣" d ge...

2006-3-6 12:23 AM#13

菜鳥
英曲專家

UID 17
精華 0
積分 2838
帖子 2889
閱讀權限 250
所養英曲名稱:隊長
英曲會員編號:550
狗狗出生日期:09-12-2004
狗狗最喜歡:食同玩
狗狗最討厭:無得食同無得玩
狗狗技能:都係食同玩
狗狗性格:熱情
居住地區:香港島
來自300呎的溫暖窩
狀態 離線
我只會俾蘋果,唔太濕熱又唔太涼,好似幾穩陣

★ 菜鳥手記 ★
2006-3-6 12:29 AM#14

波比媽 (Y.u.K.i)
版主
波比..Burger..亞拔

UID 20
精華 0
積分 2511
帖子 2552
閱讀權限 250
所養英曲名稱:波比
英曲會員編號:243
狗狗性別:男
狗狗出生日期:2001年10月15日
狗狗最喜歡:我,食,
狗狗最討厭:唔見左我,冇得玩,冇得食
狗狗技能:sit,down,hand,over
狗狗性格:冇耐性..一黎料就出動煩音叫
居住地區:
來自粉嶺(荒郊野外)
狀態 離線
波比都只係得蘋果架乍..
我唔會比其他架..

[英曲--波比]..[積羅素--Burger]..[唐唐--亞拔]
2006-3-6 12:36 AM#15
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.073545 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-16 04:28 PM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver