PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題
 25  1/2  1  2  > 

標題: 快幫忙~血~  

py (亞py(奀仔媽))
英曲班主任
Charles系我英文名~臭屎~奀

UID 134
精華 0
積分 658
帖子 672
閱讀權限 250
註冊 2006-1-11
所養英曲名稱:奀仔
英曲會員編號:547
狗狗性別:仔
狗狗出生日期:12-12-2003
狗狗最喜歡:落街,遊車河...
狗狗最討厭:戴口罩,洗耳仔...
狗狗技能:(只限於係屋企)
狗狗性格:傻仔一名
居住地區:
來自屯門元朗天水圍既中間~洪水橋
狀態 離線
快幫忙~血~

奀仔尋晚突然有少少血尿.
到今日仲勁0左!
一時系屙出0黎,之後就滴出0黎!
~鮮紅色~ga!!
依家係籠度都好似成日想屙尿咁,
但只系少少血都屙??
點解??有冇事??
有人就話怕尿道炎or膀胱生石.
有0的養過狗公既朋友,又話屙一日後就冇事!
help

[ Last edited by py on 2006-2-16 at 12:55 PM ]

2006-2-16 12:53 PM#1
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

joejoe
英曲助教
Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10

UID 11
精華 0
積分 941
帖子 1001
閱讀權限 250
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:cookie
英曲會員編號:551
狗狗性別:女
狗狗出生日期:4/3/2004
狗狗最喜歡:八卦望街街
狗狗最討厭:吹毛
狗狗技能:食野最叻
狗狗性格:熱情.八卦
居住地區:
帶奀仔睇vet啦..

г卦妹cookie
2006-2-16 01:09 PM#2
查看資料  Blog  發短消息  頂部

英曲班主任

UID 134
精華 0
積分 658
帖子 672
閱讀權限 250
居住地區:
狀態 離線
佢老豆話佢0的朋友講冇事喎!
繼續係籠觀察先!

2006-2-16 01:30 PM#3

megan (megan)
英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12
一家四口樂融融!

UID 12
精華 7
積分 4868
帖子 4871
閱讀權限 250
所養英曲名稱:岑杜比
英曲會員編號:513
狗狗性別:公公
狗狗出生日期:may 1, 2004
狗狗最喜歡:吃喝玩樂, 毛仔, 媽媽爸爸
狗狗最討厭:媽媽吾采佢
狗狗技能:扮可憐, 掙食
狗狗性格:嗲精
居住地區:荃灣
來自荃灣比毛繽紛樂
狀態 離線
下...我未聽話喎, 我 2 仔都係狗公!  以前d 狗都未有呢d 野.....sorry, 幫你吾倒.  

heather响邊呀?

2006-2-16 01:40 PM#4
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

英曲班主任

UID 134
精華 0
積分 658
帖子 672
閱讀權限 250
居住地區:
狀態 離線
??
有朋友話會系興奮後遺症!
但奀仔唔識lee 家野喎!!
有冇可能??

2006-2-16 01:45 PM#5

Chermaine (So Ball 媽)
英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250
所養英曲名稱:So Ball 傻波
英曲會員編號:432
狗狗性別:小so子
狗狗出生日期:1 Aug 2003
狗狗最喜歡:有得食有得玩
狗狗最討厭:無人理
狗狗技能:食瞓玩
狗狗性格:膽小,驚青又八卦
居住地區:佐敦
睇vet好d喎...

2006-2-16 01:54 PM#6

megan (megan)
英曲專家
一家四口樂融融!

UID 12
精華 7
積分 4868
帖子 4871
閱讀權限 250
所養英曲名稱:岑杜比
英曲會員編號:513
狗狗性別:公公
狗狗出生日期:may 1, 2004
狗狗最喜歡:吃喝玩樂, 毛仔, 媽媽爸爸
狗狗最討厭:媽媽吾采佢
狗狗技能:扮可憐, 掙食
狗狗性格:嗲精
居住地區:荃灣
來自荃灣比毛繽紛樂
狀態 離線
興奮後遺症??  未聽過, 可能係我膚淺啫!

但杜比成日keep 住興奮架, 尤其是未desex.....

2006-2-16 01:59 PM#7
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

chimil (詹)
英曲專家

UID 4
精華 0
積分 2828
帖子 2891
閱讀權限 250
所養英曲名稱:Melody
英曲會員編號:529
狗狗出生日期:2004.11.23
狗狗最喜歡:食,,玩
狗狗最討厭:媽媽mug都say no
狗狗技能:發媽媽脾四
狗狗性格:有時open,有時蝦人
居住地區:Sham Tseng
我都唔係好知點解會有血
不過若果係我,見紅就一定睇醫生,以策安全

2006-2-16 02:13 PM#8

Edma
英曲高中生

UID 9
精華 0
積分 193
帖子 193
閱讀權限 250
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:Goofy
狗狗出生日期:20-March-203
狗狗最喜歡:偷食
狗狗最討厭:冇得食
狗狗技能:食
狗狗性格:為食
來自香港比高會
狀態 離線
係啦, 睇醫生啦~
因為好多情況都會痾血架 !!
上次我朋友隻狗都痾血, 好似因為腸胃唔好咁~~
佢仲將痾出黎既血入落個樽仔度帶比醫生睇 !
如果有雖要既, 我都覺呢個做法幾好 !
起碼醫生會太約知道個情況係黠 !

2006-2-16 02:38 PM#9
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

jodi
英曲講師
Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11
減完肥又可以增肥了

UID 3
精華 0
積分 1771
帖子 1803
閱讀權限 250
所養英曲名稱:阿樂
英曲會員編號:264
狗狗性別:男
狗狗出生日期:Dec 01, 2003
狗狗最喜歡:食
狗狗最討厭:有人搶佢野食
狗狗技能:嘩...甘少位邊夠打呀. 佢萬能架.
狗狗性格:門口狗!
居住地區:人口卜大田
鮮紅色既血, 就真係要睇醫生啦!
可以既話留起比醫生 check 下.

我以前隻狗都試過類似既事, 不過唔係鮮紅色, 而係d尿有少少紅紅地甘.  不過, 係佢個衰仔 mark 地盤, 不停甘小便, 無都要小便, 先搞成甘....次次有狗去屋企就甘.  一走左就無事架啦.

四歲啦!!!
2006-2-16 03:00 PM#10

Elaine@傻嘉媽咪 (tszling/ elaine)
英曲大聯盟副盟主
Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14
嘉嘉, 你個咀又多幾條白毛啦....

UID 19
精華 4
積分 4702
帖子 4746
閱讀權限 250
所養英曲名稱:嘉嘉
英曲會員編號:002
狗狗出生日期:15/2/2001
狗狗最喜歡:食野, 食野,同埋食野!
狗狗最討厭:冇人同佢玩, 有狗煩佢!
狗狗技能:做動作,跳跳跳., 擺pose影相
狗狗性格:極度開朗唔記仇!
居住地區:
來自tuen mun
狀態 離線
鮮紅色?! 快d帶佢睇醫生, 可能佢食錯野, 整到條腸啦!!

嘉嘉係''嘉''姐, 蘆蘆係細''蘆''. 一大一細,一老一幼的最佳組合!!
2006-2-16 05:03 PM#11

heather_hba (Heather Li)
英曲專家

UID 10
精華 1
積分 6484
帖子 6526
閱讀權限 250
所養英曲名稱:BooBee, Apple
英曲會員編號:16, 434
狗狗性別:男, 女
狗狗出生日期:1 Jan 2002/ 9 Nov 2003
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:boo: 古怪 Apple: 時好時壞
居住地區:shau kei wan
來自HK
狀態 離線
鮮紅色0既血...!!
0係個傷口比寞出同新GA...如果唔係D 血會深色D...
咩事我唔知...
但係我覺得呢D 係體內問題...要睇VET
2006-2-16 06:48 PM#12

heather_hba (Heather Li)
英曲專家

UID 10
精華 1
積分 6484
帖子 6526
閱讀權限 250
所養英曲名稱:BooBee, Apple
英曲會員編號:16, 434
狗狗性別:男, 女
狗狗出生日期:1 Jan 2002/ 9 Nov 2003
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:boo: 古怪 Apple: 時好時壞
居住地區:shau kei wan
來自HK
狀態 離線
爸爸話好機會係膀胱生石
2006-2-16 06:49 PM#13

Elaine@傻嘉媽咪 (tszling/ elaine)
英曲大聯盟副盟主
Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14
嘉嘉, 你個咀又多幾條白毛啦....

UID 19
精華 4
積分 4702
帖子 4746
閱讀權限 250
所養英曲名稱:嘉嘉
英曲會員編號:002
狗狗出生日期:15/2/2001
狗狗最喜歡:食野, 食野,同埋食野!
狗狗最討厭:冇人同佢玩, 有狗煩佢!
狗狗技能:做動作,跳跳跳., 擺pose影相
狗狗性格:極度開朗唔記仇!
居住地區:
來自tuen mun
狀態 離線
請問有冇帶佢去睇醫生呢?
結果點呀? 佢依家仲有冇all 紅尿呀?

嘉嘉係''嘉''姐, 蘆蘆係細''蘆''. 一大一細,一老一幼的最佳組合!!
2006-2-17 01:56 PM#14

英曲班主任

UID 134
精華 0
積分 658
帖子 672
閱讀權限 250
居住地區:
狀態 離線
佢出街時都不停甘小便, 無都要小便,有冇關?
本來諗住俾佢休息下睇下點先,
但佢0個日困0左大半日又冇事lu!
佢老豆下可能去街屙尿時有0的石整親喎!
之後係屋企一早就成日跳,
可能就咁又整開個傷口呱!
不過我搵唔到個傷口!

2006-2-18 10:26 PM#15

英曲專家
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250

QUOTE:
Originally posted by py at 2006-2-18 10:26 PM:
佢出街時都不停甘小便, 無都要小便,有冇關?
本來諗住俾佢休息下睇下點先,
但佢0個日困0左大半日又冇事lu!
佢老豆下可能去街屙尿時有0的石整親喎!
之後係屋企一早就成日跳,
可能就咁又整開個傷口呱!
不過我搵 ...
仔仔係咁ga... 無shu shu都係想屙...
乜佢有傷口咩??? 屙尿比石整親? 唔係卦???
咁佢而家仲有無事?

2006-2-18 10:57 PM#16

Elsa (Elsa)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
狗竇之家

UID 66
精華 0
積分 3703
帖子 3742
閱讀權限 250
註冊 2005-10-27
所養英曲名稱:Coffee
英曲會員編號:546
狗狗性別:男
狗狗出生日期:02/2004
狗狗最喜歡:出街.食野.霸晒所有玩具
狗狗最討厭:媽咪唔鍚佢/比老豆打
狗狗技能:sit.down.come.go.sleep
狗狗性格:文靜又細膽&獨財
居住地區:粉嶺
來自Fanling
狀態 離線
如果出街無尿都夾硬痾..會痾損尿道都唔出奇架

2006-2-18 11:54 PM#17

英曲專家
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250
我覺得唔好靠估... 睇vet最穩陣...

2006-2-19 12:10 AM#18

joejoe
英曲助教
Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10

UID 11
精華 0
積分 941
帖子 1001
閱讀權限 250
所養英曲名稱:cookie
英曲會員編號:551
狗狗出生日期:4/3/2004
狗狗最喜歡:八卦望街街
狗狗最討厭:吹毛
狗狗技能:食野最叻
狗狗性格:熱情.八卦
居住地區:
我都認為睇vet好,始終屙血喎

г卦妹cookie
2006-2-19 12:52 AM#19

Emily (Emily)
英曲專家
你係我快樂o既來源~ mousse

UID 24
精華 0
積分 3884
帖子 3880
閱讀權限 250
註冊 2005-10-1
所養英曲名稱:Mousse / Sabu
英曲會員編號:
狗狗性別:M
狗狗出生日期:18/9/2004, 30/10/2005
狗狗最喜歡:蝦阿媽! 破壞! 出街玩! 食食食!
狗狗最討厭:困籠! 無街去!
狗狗技能:食極都唔飽
狗狗性格:活潑 = 癲?
居住地區:青衣
來自Mousse & Sabu ~ 溫馨的家
狀態 離線

QUOTE:
Originally posted by Chermaine at 2006-2-19 12:10 AM:
我覺得唔好靠估... 睇vet最穩陣...
讚成呀! 仲要見紅喎!
比我實咩都唔理, 一定打的去睇 vet!

2006-2-19 03:43 AM#20
 25  1/2  1  2  > 

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.100244 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-16 02:01 PM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver