PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題
 42  2/3  <  1  2  3  > 

標題: sabu o既皮膚問題有結果啦 >.<  

波比媽 (Y.u.K.i)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
波比..Burger..亞拔

UID 20
精華 0
積分 2511
帖子 2552
閱讀權限 250
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:波比
英曲會員編號:243
狗狗性別:男
狗狗出生日期:2001年10月15日
狗狗最喜歡:我,食,
狗狗最討厭:唔見左我,冇得玩,冇得食
狗狗技能:sit,down,hand,over
狗狗性格:冇耐性..一黎料就出動煩音叫
居住地區:
來自粉嶺(荒郊野外)
狀態 離線
emily..
http://hk.knowledge.yahoo.com/question/index?qid=7006021600100
睇下幫唔幫到你

[英曲--波比]..[積羅素--Burger]..[唐唐--亞拔]
2006-2-18 12:42 AM#21
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

chimil (詹)
英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12

UID 4
精華 0
積分 2828
帖子 2891
閱讀權限 250
所養英曲名稱:Melody
英曲會員編號:529
狗狗性別:女
狗狗出生日期:2004.11.23
狗狗最喜歡:食,,玩
狗狗最討厭:媽媽mug都say no
狗狗技能:發媽媽脾四
狗狗性格:有時open,有時蝦人
居住地區:Sham Tseng
emily:首先祝sabu早日康復

皮膚病呢家野melody都試過中疥癬及金錢癬(六合彩又唔見我中),問題不大,
要注意的地方:

狗狗:要跟醫生食藥及打針療程,
       用醫生開既藥水一星期沖二至三次身,用按摩方法係傷患度打圈,十五分鐘後沖水
       盡量保持空氣乾爽,所以我每日都開抽濕機
人人:每次接觸完狗狗後要馬立洗手,仲要用肥皂或聹G,清水唔夠乾淨架
       要有耐性,因為每日要塗兩次藥膏,每星期要沖兩至三次涼,係非常辛苦架

總之,有唔明再問我啦,祝沙煲早日皮光日滑

[ Last edited by chimil on 2006-2-19 at 08:08 AM ]

2006-2-18 10:54 AM#22
查看資料  Blog  發短消息  頂部

Emily (Emily)
英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12
你係我快樂o既來源~ mousse

UID 24
精華 0
積分 3884
帖子 3880
閱讀權限 250
註冊 2005-10-1
所養英曲名稱:Mousse / Sabu
英曲會員編號:
狗狗性別:M
狗狗出生日期:18/9/2004, 30/10/2005
狗狗最喜歡:蝦阿媽! 破壞! 出街玩! 食食食!
狗狗最討厭:困籠! 無街去!
狗狗技能:食極都唔飽
狗狗性格:活潑 = 癲?
居住地區:青衣
來自Mousse & Sabu ~ 溫馨的家
狀態 離線
thank you yuki & chimil

sabu 而家個鼻都損埋,甩晒毛
聽日同佢見 vet 時睇下佢而家情況點先

yuki, 希望 burger 豬快d好番~

2006-2-19 03:48 AM#23
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 20
精華 0
積分 2511
帖子 2552
閱讀權限 250
居住地區:
來自粉嶺(荒郊野外)
狀態 離線
我都祝sabu快D好番..
你係睇邊個VET架
我后日都要同burger去覆診..到時都試下問下疥癬仲有冇d咩要留意先

[英曲--波比]..[積羅素--Burger]..[唐唐--亞拔]
2006-2-19 08:54 AM#24

Chermaine (So Ball 媽)
英曲專家
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250
所養英曲名稱:So Ball 傻波
英曲會員編號:432
狗狗性別:小so子
狗狗出生日期:1 Aug 2003
狗狗最喜歡:有得食有得玩
狗狗最討厭:無人理
狗狗技能:食瞓玩
狗狗性格:膽小,驚青又八卦
居住地區:佐敦

QUOTE:
Originally posted by Emily at 2006-2-19 03:48 AM:
thank you yuki & chimil

sabu 而家個鼻都損埋,甩晒毛
聽日同佢見 vet 時睇下佢而家情況點先

yuki, 希望 burger 豬快d好番~
無陰功囉... sabu豬仔...
希望兩個bb快d好番...

2006-2-19 03:26 PM#25

英曲專家

UID 24
精華 0
積分 3884
帖子 3880
閱讀權限 250
英曲會員編號:
狀態 離線
今日同 sabu 去咗打針啦~
vet 話佢好咗少少咁啦......

個鼻鼻係比佢"R"損咗, 所以冇晒毛 :oh:

唉.......

2006-2-19 03:57 PM#26
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

英曲專家
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250

QUOTE:
Originally posted by Emily at 2006-2-19 03:57 PM:
今日同 sabu 去咗打針啦~
vet 話佢好咗少少咁啦......

個鼻鼻係比佢"R"損咗, 所以冇晒毛 :oh:

唉.......
繼續努力加油呀!!
究竟sabu係咪未嚟你屋企之前已經有呢個病呢? 佢唔係住家繁殖ge咩? 都會咁ge?

2006-2-19 04:11 PM#27

英曲專家

UID 24
精華 0
積分 3884
帖子 3880
閱讀權限 250
英曲會員編號:
狀態 離線

QUOTE:
Originally posted by Chermaine at 2006-2-19 04:11 PM:

繼續努力加油呀!!
究竟sabu係咪未嚟你屋企之前已經有呢個病呢? 佢唔係住家繁殖ge咩? 都會咁ge?
vet 話疥癬蟲係傳染番嚟
sabu 可能喺繁殖者屋企已經有, 或者係去到 pet shop 比其他狗傳染到.......

2006-2-19 11:16 PM#28

英曲專家
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250

QUOTE:
Originally posted by Emily at 2006-2-19 11:16 PM:

vet 話疥癬蟲係傳染番嚟
sabu 可能喺繁殖者屋企已經有, 或者係去到 pet shop 比其他狗傳染到.......
哎呀... 咁都會中招... 都唔知點避...
有無sabu ge新相呀... 好耐未見過佢啦...

2006-2-19 11:31 PM#29

英曲專家

UID 24
精華 0
積分 3884
帖子 3880
閱讀權限 250
英曲會員編號:
狀態 離線

QUOTE:
Originally posted by Chermaine at 2006-2-19 11:31 PM:

哎呀... 咁都會中招... 都唔知點避...
有無sabu ge新相呀... 好耐未見過佢啦...
等我食完飯影幾張啦~

2006-2-20 10:49 PM#30

heather_hba (Heather Li)
英曲專家

UID 10
精華 1
積分 6484
帖子 6526
閱讀權限 250
所養英曲名稱:BooBee, Apple
英曲會員編號:16, 434
狗狗性別:男, 女
狗狗出生日期:1 Jan 2002/ 9 Nov 2003
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:boo: 古怪 Apple: 時好時壞
居住地區:shau kei wan
來自HK
狀態 離線
咁夜都未食飯???
2006-2-20 10:52 PM#31

英曲專家

UID 24
精華 0
積分 3884
帖子 3880
閱讀權限 250
英曲會員編號:
狀態 離線

QUOTE:
Originally posted by heather_hba at 2006-2-20 10:52 PM:
咁夜都未食飯???
係食緊......
因為可憐o既我要開 ot........

2006-2-20 10:59 PM#32

英曲專家
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250

QUOTE:
Originally posted by Emily at 2006-2-20 10:49 PM:

等我食完飯影幾張啦~
影咗未呀... 好心急...

2006-2-21 01:13 AM#33

英曲專家

UID 24
精華 0
積分 3884
帖子 3880
閱讀權限 250
英曲會員編號:
狀態 離線

QUOTE:
Originally posted by Chermaine at 2006-2-21 01:13 AM:

影咗未呀... 好心急...
hee hee
未喎.......

2006-2-21 10:39 PM#34

英曲專家

UID 24
精華 0
積分 3884
帖子 3880
閱讀權限 250
英曲會員編號:
狀態 離線
新消息~~~
sabu d 皮膚好咗好多好多好多呀~~~
我就梗係~~~ 超超超超超超開心啦~

2006-2-21 10:40 PM#35

版主

UID 20
精華 0
積分 2511
帖子 2552
閱讀權限 250
居住地區:
來自粉嶺(荒郊野外)
狀態 離線
恭喜晒啊..sabu你要繼續努力啊..
快d好番一齊出黎反..
我隻burger尋日覆診..vet都話佢好番好多啊..
食多一個療程既藥就差唔多喇..
我都好開心啊

2006-2-22 12:49 AM#36

英曲專家
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250
恭喜你地呀... 要繼續加油!!

2006-2-22 12:57 AM#37

sandy@王家3兄妹 (可樂炸両慈母)
版主
可樂★可以快樂..幸福兒童

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
所養英曲名稱:可樂仔
英曲會員編號:555
狗狗性別:男仔
狗狗出生日期:2003年9日30日
狗狗最喜歡:牛皮骨,去街,上床sleep,追bird bird
狗狗最討厭:俾呀媽鬧..呀媽"丙"..無野食
狗狗技能:sit, hand, sleep
狗狗性格:活潑,好動,牛脾氣(間唔中啦!)
居住地區:大坑五星級的唐樓
來自怏樂星球
狀態 離線

QUOTE:
Originally posted by 波比媽 at 2006-2-22 00:49:
恭喜晒啊..sabu你要繼續努力啊..
快d好番一齊出黎反..
我隻burger尋日覆診..vet都話佢好番好多啊..
食多一個療程既藥就差唔多喇..
我都好開心啊
加油

可愛嘅王家3兄妹.可樂~恩恩~思思

彩虹橋上的妹妹 and 細佬
2006-2-22 02:01 AM#38
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

joejoe
英曲助教
Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10

UID 11
精華 0
積分 941
帖子 1001
閱讀權限 250
所養英曲名稱:cookie
英曲會員編號:551
狗狗性別:女
狗狗出生日期:4/3/2004
狗狗最喜歡:八卦望街街
狗狗最討厭:吹毛
狗狗技能:食野最叻
狗狗性格:熱情.八卦
居住地區:
~~恭喜晒~~
可以快囍Psabu & burger bb 玩...
加油!!:oo

г卦妹cookie
2006-2-22 02:09 AM#39

英曲專家

UID 24
精華 0
積分 3884
帖子 3880
閱讀權限 250
英曲會員編號:
狀態 離線
星期日同 sabu 去覆診打針, vet 話已經好得 8899 啦 可以唔使再打針
但保險d, 我都係決定今個星期日同佢打多一次~
同埋佢個鼻鼻d毛毛差唔多生番晒出嚟啦~
好開心呀

2006-2-28 11:56 PM#40
 42  2/3  <  1  2  3  > 

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.085893 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-16 01:39 PM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver