PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題

標題: 屯門藍地大街的可憐小狗  

Chermaine (So Ball 媽)
英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:So Ball 傻波
英曲會員編號:432
狗狗性別:小so子
狗狗出生日期:1 Aug 2003
狗狗最喜歡:有得食有得玩
狗狗最討厭:無人理
狗狗技能:食瞓玩
狗狗性格:膽小,驚青又八卦
居住地區:佐敦
屯門藍地大街的可憐小狗

轉貼:

今日重返母校
係藍地大街發現左一隻超可愛同超乖既bb 黑唐狗
呇n可憐..咁細隻就流浪...
又無人理吽D...
於是我就買了方包同水竄Y後巷
供坉馴?br /> 其實都好希望住係屯門又有能力養大狗既人
可以收養?br /> 因為帊搚荌式D.又無媽媽照顧
好容易俾人傷害..好難生存
其實唔好因為坅Y唐狗就唔要夆?br /> 其實唐狗好純..好懂人性
而且只要細心打理吽D.妘ㄚD常可愛
我自己都有養唐狗
但可惜我已有4隻狗...
實在無能為力...所以博一博
希望遇上好心人...改變這隻小狗既命運∼∼
坒u係好可愛ga∼∼成隻波波咁∼∼∼
ps:我影相比較差..真狗可愛好多

2006-2-6 01:50 AM#1
查看資料  Blog  發短消息  頂部

菜鳥
英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12

UID 17
精華 0
積分 2838
帖子 2889
閱讀權限 250
所養英曲名稱:隊長
英曲會員編號:550
狗狗性別:男仔
狗狗出生日期:09-12-2004
狗狗最喜歡:食同玩
狗狗最討厭:無得食同無得玩
狗狗技能:都係食同玩
狗狗性格:熱情
居住地區:香港島
來自300呎的溫暖窩
狀態 離線
其實我都鍾意唐狗
佢地多數都好乖好聽主人話架

但唔知點解陰差陽錯,收養親都係番狗...
家陣有兩隻,仲要家徒四壁搵地方搬添,暫時唔可以再添隊員...

★ 菜鳥手記 ★
2006-2-6 02:34 AM#2

sandy@王家3兄妹 (可樂炸両慈母)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
可樂★可以快樂..幸福兒童

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
所養英曲名稱:可樂仔
英曲會員編號:555
狗狗出生日期:2003年9日30日
狗狗最喜歡:牛皮骨,去街,上床sleep,追bird bird
狗狗最討厭:俾呀媽鬧..呀媽"丙"..無野食
狗狗技能:sit, hand, sleep
狗狗性格:活潑,好動,牛脾氣(間唔中啦!)
居住地區:大坑五星級的唐樓
來自怏樂星球
狀態 離線

QUOTE:
Originally posted by 菜鳥 at 2006-2-6 02:34:
其實我都鍾意唐狗

家陣有兩隻,仲要家徒四壁搬添,暫時唔可以再添隊員...
你要搵地方搬??

可愛嘅王家3兄妹.可樂~恩恩~思思

彩虹橋上的妹妹 and 細佬
2006-2-6 12:13 PM#3
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

菜鳥
英曲專家

UID 17
精華 0
積分 2838
帖子 2889
閱讀權限 250
來自300呎的溫暖窩
狀態 離線

QUOTE:
Originally posted by sandy722 at 2006-2-6 12:13 PM:

你要搵地方搬??
係呀!好煩!

★ 菜鳥手記 ★
2006-2-6 08:35 PM#4

gigi5102005
英曲高中生

UID 143
精華 0
積分 130
帖子 132
閱讀權限 250
註冊 2006-1-27
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:M
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:食野∼出街玩∼
狗狗最討厭:
狗狗技能:sit sit,hand hand,down&轉圈
狗狗性格:
居住地區:葵涌
來自香港
狀態 離線
真係好可憐喎~

hi~我係法官大人呀~~~
2006-2-6 08:49 PM#5
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
狗狗最喜歡:牛皮骨,去街,上床sleep,追bird bird
來自怏樂星球
狀態 離線

QUOTE:
Originally posted by 菜鳥 at 2006-2-6 02:34:
其實我都鍾意唐狗

家陣有兩隻,仲要家徒四壁搵地方搬添,暫時唔可以再添隊員...
幫你留意下!你想住邊區 & 幾多$$...其實大坑d唐樓唔錯呀!

2006-2-6 10:27 PM#6

菜鳥
英曲專家

UID 17
精華 0
積分 2838
帖子 2889
閱讀權限 250
來自300呎的溫暖窩
狀態 離線

QUOTE:
Originally posted by sandy722 at 2006-2-6 10:27 PM:

幫你留意下!你想住邊區 & 幾多$$...其實大坑d唐樓唔錯呀!
但都幾貴呢... 我地 budget 有限....

你住大坑架?

★ 菜鳥手記 ★
2006-2-7 01:26 AM#7

版主

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
來自怏樂星球
狀態 離線

QUOTE:
Originally posted by 菜鳥 at 2006-2-7 01:26:

但都幾貴呢... 我地 budget 有限....

你架?
yes我住大坑 d唐樓..
妳budget有幾多?我叫地產help你揾,
住唐樓唔會好貴

2006-2-7 10:44 PM#8

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.077773 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-19 02:07 AM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver