PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題
 25  1/2  1  2  > 

標題: 大家好!  

jickjick
英曲BB班

UID 136
精華 0
積分 26
帖子 26
閱讀權限 250
註冊 2006-1-16
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
大家好!

大家好!我叫積積呀!!我媽咪尋日先帶我返屋企!!好高興係度認識大家!我係男仔黎架!!媽咪話我係一隻乖乖既百厭星!!

我媽咪佢第1次養狗狗!好多野唔識~希望大家可以同佢分享下喇^_^

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
2006-1-16 10:51 AM#1
查看資料  Blog  發短消息  頂部

jodi
英曲講師
Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11
減完肥又可以增肥了

UID 3
精華 0
積分 1771
帖子 1803
閱讀權限 250
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:阿樂
英曲會員編號:264
狗狗性別:男
狗狗出生日期:Dec 01, 2003
狗狗最喜歡:食
狗狗最討厭:有人搶佢野食
狗狗技能:嘩...甘少位邊夠打呀. 佢萬能架.
狗狗性格:門口狗!
居住地區:人口卜大田
嘩!  好BB 呀!
佢幾大呀?  係邊度番黎架?  

呢排我地多左好多BB呢.

下面個個係3歲既爆毛百厭樂.  佢為左食咩都做得出架!!!  :x

四歲啦!!!
2006-1-16 11:00 AM#2

Elsa (Elsa)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
狗竇之家

UID 66
精華 0
積分 3703
帖子 3742
閱讀權限 250
註冊 2005-10-27
所養英曲名稱:Coffee
英曲會員編號:546
狗狗出生日期:02/2004
狗狗最喜歡:出街.食野.霸晒所有玩具
狗狗最討厭:媽咪唔鍚佢/比老豆打
狗狗技能:sit.down.come.go.sleep
狗狗性格:文靜又細膽&獨財
居住地區:粉嶺
來自Fanling
狀態 離線
hi 積積...你好得意呀...好似coffee細個果陣時呀...我隻英曲仔兩歲叫coffee..佢有個八哥細佬叫星仔呀...佢地唔爭野食果陣都總算係一對好兄弟既

2006-1-16 11:00 AM#3
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

jickjick
英曲BB班

UID 136
精華 0
積分 26
帖子 26
閱讀權限 250
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
我原居地係勝利道..~~媽咪前後行左兩轉~都同我好合眼緣~所以就帶我返屋企喇(不過我驚媽咪去左黑店*__*希望我健健康康~唔好嚇餐死媽咪喇)

阿樂同coffee都好大隻呀~~如果有機會有活動見到大家~唔好咬我就得喇一_ , 一
2006-1-16 11:36 AM#4

Elsa (Elsa)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
狗竇之家

UID 66
精華 0
積分 3703
帖子 3742
閱讀權限 250
來自Fanling
狀態 離線
你可以放心..coffee需然係狗..但佢竟然好驚狗..出親街只會呢埋在我背後..全程玩自閉唔肯同人地既狗玩:oh:

2006-1-16 11:51 AM#5

heather_hba (Heather Li)
英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12

UID 10
精華 1
積分 6484
帖子 6526
閱讀權限 250
所養英曲名稱:BooBee, Apple
英曲會員編號:16, 434
狗狗性別:男, 女
狗狗出生日期:1 Jan 2002/ 9 Nov 2003
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:boo: 古怪 Apple: 時好時壞
居住地區:shau kei wan
來自HK
狀態 離線
我地就黎要開個bb 新生會~
2006-1-16 12:17 PM#6

megan (megan)
英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12
一家四口樂融融!

UID 12
精華 7
積分 4868
帖子 4871
閱讀權限 250
所養英曲名稱:岑杜比
英曲會員編號:513
狗狗性別:公公
狗狗出生日期:may 1, 2004
狗狗最喜歡:吃喝玩樂, 毛仔, 媽媽爸爸
狗狗最討厭:媽媽吾采佢
狗狗技能:扮可憐, 掙食
狗狗性格:嗲精
居住地區:荃灣
來自荃灣比毛繽紛樂
狀態 離線
hello 積積, 吾洗怕, 買狗真係好講彩數架!!  我地毛仔都係响黑店買, 佢十分healthy 同惡死添呀!  d 病毒都怕左佢.  要同自己既眼光有信心, 對一d 未發生既野吾好過份擔心.  但要小心睇住, 有乜吾妥就隨便問我地, 同埋, 千其吾好怕見vet 呀!

我屋企有兩隻怪獸, 一歳十個月大既賤精杜比, 佢成日蝦我, 我今日好嬲佢, 無大無細.  而佢細佬叫毛仔 , 我成日叫佢做肥毛王, 佢依家十個月大, 肥哥基, 好鬼聽話, 唯一吾好係鍾意吠.  

多D 上來玩啦, 等積積大個仔我地出來玩啦, SUMMER 去SWIMMING!

2006-1-16 12:17 PM#7
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

megan (megan)
英曲專家
一家四口樂融融!

UID 12
精華 7
積分 4868
帖子 4871
閱讀權限 250
所養英曲名稱:岑杜比
英曲會員編號:513
狗狗性別:公公
狗狗出生日期:may 1, 2004
狗狗最喜歡:吃喝玩樂, 毛仔, 媽媽爸爸
狗狗最討厭:媽媽吾采佢
狗狗技能:扮可憐, 掙食
狗狗性格:嗲精
居住地區:荃灣
來自荃灣比毛繽紛樂
狀態 離線

QUOTE:
Originally posted by Elsa at 2006-1-16 11:51 AM:
你可以放心..coffee需然係狗..但佢竟然好驚狗..出親街只會呢埋在我背後..全程玩自閉唔肯同人地既狗玩:oh:
咪同SO BALL 一樣!

2006-1-16 12:20 PM#8
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

jickjick
英曲BB班

UID 136
精華 0
積分 26
帖子 26
閱讀權限 250
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
新生bb會~~!?!?好主意啵~~~!不過我尋日一上的士就郁到死~~又嘈~
聽狗狗店話~叫我打齊針先出街~所以~~~~~~~~~~~我要3-4個月後先見到大家喇*_*
2006-1-16 12:36 PM#9

Chermaine (So Ball 媽)
英曲專家
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250
所養英曲名稱:So Ball 傻波
英曲會員編號:432
狗狗性別:小so子
狗狗出生日期:1 Aug 2003
狗狗最喜歡:有得食有得玩
狗狗最討厭:無人理
狗狗技能:食瞓玩
狗狗性格:膽小,驚青又八卦
居住地區:佐敦

QUOTE:
Originally posted by jickjick at 2006-1-16 12:36 PM:
新生bb會~~!?!?好主意啵~~~!不過我尋日一上的士就郁到死~~又嘈~
聽狗狗店話~叫我打齊針先出街~所以~~~~~~~~~~~我要3-4個月後先見到大家喇*_*
積積好得意呀...
佢仲細,要細心d照顧佢呀... 第二日打齊先出嚟玩!
我隻衰仔叫so ball,兩歲半,又驚青又要曳曳!!

2006-1-16 12:46 PM#10

chimil (詹)
英曲專家

UID 4
精華 0
積分 2828
帖子 2891
閱讀權限 250
所養英曲名稱:Melody
英曲會員編號:529
狗狗性別:女
狗狗出生日期:2004.11.23
狗狗最喜歡:食,,玩
狗狗最討厭:媽媽mug都say no
狗狗技能:發媽媽脾四
狗狗性格:有時open,有時蝦人
居住地區:Sham Tseng
好可愛啊,歡迎你加入英曲大家庭

2006-1-16 01:37 PM#11

jickjick
英曲BB班

UID 136
精華 0
積分 26
帖子 26
閱讀權限 250
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
好開心呀~~~呢度好多哥哥姐姐都好好人呀!!!
我都同大家拜個早年先!!!!!!!

我好掛住媽咪呀!!接人地返屋企第2日就唔係度!!!!!!!要7點先見到佢喇/_\

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
2006-1-16 01:49 PM#12

英曲專家

UID 10
精華 1
積分 6484
帖子 6526
閱讀權限 250
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
來自HK
狀態 離線
你比奶佢飲呀~ 佢一定未足月
d 狗奶粉pet shop 有得買ga
2006-1-16 01:50 PM#13

chimil (詹)
英曲專家

UID 4
精華 0
積分 2828
帖子 2891
閱讀權限 250
所養英曲名稱:Melody
英曲會員編號:529
狗狗出生日期:2004.11.23
狗狗最喜歡:食,,玩
狗狗最討厭:媽媽mug都say no
狗狗技能:發媽媽脾四
狗狗性格:有時open,有時蝦人
居住地區:Sham Tseng
真係好得意呀,我同melody祝你
快高長大,身體健康

2006-1-16 02:17 PM#14

英曲專家

UID 10
精華 1
積分 6484
帖子 6526
閱讀權限 250
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
來自HK
狀態 離線
係bb 都得意~
我bb 時都好得意ga~~~~
2006-1-16 02:19 PM#15

Elsa (Elsa)
版主
狗竇之家

UID 66
精華 0
積分 3703
帖子 3742
閱讀權限 250
來自Fanling
狀態 離線
好得意..好得意呀..最搞笑係重要部位有粒星星

2006-1-16 02:29 PM#16

jickjick
英曲BB班

UID 136
精華 0
積分 26
帖子 26
閱讀權限 250
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
heather))飲奶奶~我鍾意~~但會唔會攪肚仔呢~ 我依家飲水+"蒲to糖粉", 同濕左既狗糧~^^

雖然我係男仔~~但都唔可以乜點都露架嘛~~人家怕羞~:-o
2006-1-16 02:33 PM#17

coffee@abby
英曲講師
Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11
my lovely coffee * ^^ *

UID 16
精華 0
積分 580
帖子 1712
閱讀權限 250
所養英曲名稱:coffee tse
英曲會員編號:542
狗狗出生日期:14-2-2005
狗狗最喜歡:出街反,食0野,有客人來.
狗狗最討厭:洗耳,被隔離,抹手仔,唔問就夾硬抱
狗狗技能:set,down,stay,salut,bang,跳圈,跳欄,企身轉,幫人除&a
狗狗性格:唔記仇,活潑,最愛同狗玩
居住地區:
來自將軍澳
狀態 離線
kawaii!~~~~~
我叫coffee..係囡囡..而家11個月大..
祝你快高長大..
快0的一齊去wet
2006-1-16 03:14 PM#18
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

Chermaine (So Ball 媽)
英曲專家
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250
所養英曲名稱:So Ball 傻波
英曲會員編號:432
狗狗性別:小so子
狗狗出生日期:1 Aug 2003
狗狗最喜歡:有得食有得玩
狗狗最討厭:無人理
狗狗技能:食瞓玩
狗狗性格:膽小,驚青又八卦
居住地區:佐敦

QUOTE:
Originally posted by Elsa at 2006-1-16 02:29 PM:
好得意..好得意呀..最搞笑係重要部位有粒星星
粒星真係好攪嘢... 下次同so ball影相可能都要加,費事比人告佢露械

2006-1-17 01:07 AM#19

忌廉媽咪 (忌廉媽咪)
版主

UID 122
精華 0
積分 1241
帖子 1289
閱讀權限 250
註冊 2006-1-2
所養英曲名稱:忌廉(細 lo)
英曲會員編號:448
狗狗性別:M
狗狗出生日期:01-09-2003
狗狗最喜歡:食o野
狗狗最討厭:失寵
狗狗技能:扮可憐
狗狗性格:癡媽咪
居住地區:KT
來自香港
狀態 離線
hello~我都有個2歲半囝囝ga..叫細 lo啊!你個bb好得意啊!
2006-1-17 02:08 AM#20
 25  1/2  1  2  > 

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.145045 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-19 10:02 AM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver