PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題
 49  2/3  <  1  2  3  > 

標題: 英曲~奀仔  

shirley (shirley)
英曲班主任

UID 25
精華 0
積分 652
帖子 692
閱讀權限 250
註冊 2005-10-1
所養英曲名稱:黑妹
英曲會員編號:446
狗狗性別:女仔
狗狗出生日期:唔知架(由2001年開始養佢)
狗狗最喜歡:食嘢,搗亂,抓牆,迫人摸佢
狗狗最討厭:吸塵機
狗狗技能:jump
狗狗性格:溫純 善良
居住地區:天水圍
咁我黑妹算長毛狗啦

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
2006-1-13 11:55 PM#21
查看資料  Blog  發短消息  頂部

jodi
英曲講師
Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11
減完肥又可以增肥了

UID 3
精華 0
積分 1771
帖子 1803
閱讀權限 250
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:阿樂
英曲會員編號:264
狗狗性別:男
狗狗出生日期:Dec 01, 2003
狗狗最喜歡:食
狗狗最討厭:有人搶佢野食
狗狗技能:嘩...甘少位邊夠打呀. 佢萬能架.
狗狗性格:門口狗!
居住地區:人口卜大田
唔拖地, 向上架.

四歲啦!!!
2006-1-13 11:59 PM#22

忌廉媽咪 (忌廉媽咪)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 122
精華 0
積分 1241
帖子 1289
閱讀權限 250
註冊 2006-1-2
所養英曲名稱:忌廉(細 lo)
英曲會員編號:448
狗狗性別:M
狗狗出生日期:01-09-2003
狗狗最喜歡:食o野
狗狗最討厭:失寵
狗狗技能:扮可憐
狗狗性格:癡媽咪
居住地區:KT
來自香港
狀態 離線
hello!你好啊!我囝囝叫細l lo ,2歲幾啦!我都係成3個月先買佢ga..記得個陣時見到仲嚇jor一大跳ar...因為佢好似成半歲咁大隻ga...
2006-1-14 02:10 AM#23

megan (megan)
英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12
一家四口樂融融!

UID 12
精華 7
積分 4868
帖子 4871
閱讀權限 250
所養英曲名稱:岑杜比
英曲會員編號:513
狗狗性別:公公
狗狗出生日期:may 1, 2004
狗狗最喜歡:吃喝玩樂, 毛仔, 媽媽爸爸
狗狗最討厭:媽媽吾采佢
狗狗技能:扮可憐, 掙食
狗狗性格:嗲精
居住地區:荃灣
來自荃灣比毛繽紛樂
狀態 離線
黑妹吾算太長, 都ok.  bobo 果d 仲長!

2006-1-14 02:03 PM#24
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

Chermaine (So Ball 媽)
英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250
所養英曲名稱:So Ball 傻波
英曲會員編號:432
狗狗性別:小so子
狗狗出生日期:1 Aug 2003
狗狗最喜歡:有得食有得玩
狗狗最討厭:無人理
狗狗技能:食瞓玩
狗狗性格:膽小,驚青又八卦
居住地區:佐敦

QUOTE:
Originally posted by megan at 2006-1-14 02:03 PM:
黑妹吾算太長, 都ok.  bobo 果d 仲長!
Dobe都好長呀... 尤其是個心口...

2006-1-14 02:31 PM#25

megan (megan)
英曲專家
一家四口樂融融!

UID 12
精華 7
積分 4868
帖子 4871
閱讀權限 250
所養英曲名稱:岑杜比
英曲會員編號:513
狗狗性別:公公
狗狗出生日期:may 1, 2004
狗狗最喜歡:吃喝玩樂, 毛仔, 媽媽爸爸
狗狗最討厭:媽媽吾采佢
狗狗技能:扮可憐, 掙食
狗狗性格:嗲精
居住地區:荃灣
來自荃灣比毛繽紛樂
狀態 離線
仲打cake 添!

2006-1-14 02:37 PM#26
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

Elaine@傻嘉媽咪 (tszling/ elaine)
英曲大聯盟副盟主
Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14
嘉嘉, 你個咀又多幾條白毛啦....

UID 19
精華 4
積分 4702
帖子 4746
閱讀權限 250
所養英曲名稱:嘉嘉
英曲會員編號:002
狗狗性別:女
狗狗出生日期:15/2/2001
狗狗最喜歡:食野, 食野,同埋食野!
狗狗最討厭:冇人同佢玩, 有狗煩佢!
狗狗技能:做動作,跳跳跳., 擺pose影相
狗狗性格:極度開朗唔記仇!
居住地區:
來自tuen mun
狀態 離線
搵到一張有尾的英曲相~^^
希望donald仔主人唔會介意啦.....

嘉嘉係''嘉''姐, 蘆蘆係細''蘆''. 一大一細,一老一幼的最佳組合!!
2006-1-14 08:10 PM#27
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

Elaine@傻嘉媽咪 (tszling/ elaine)
英曲大聯盟副盟主
Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14
嘉嘉, 你個咀又多幾條白毛啦....

UID 19
精華 4
積分 4702
帖子 4746
閱讀權限 250
所養英曲名稱:嘉嘉
英曲會員編號:002
狗狗性別:女
狗狗出生日期:15/2/2001
狗狗最喜歡:食野, 食野,同埋食野!
狗狗最討厭:冇人同佢玩, 有狗煩佢!
狗狗技能:做動作,跳跳跳., 擺pose影相
狗狗性格:極度開朗唔記仇!
居住地區:
來自tuen mun
狀態 離線
仲有一張呀!^^

好多英曲bb呀!!!

嘉嘉係''嘉''姐, 蘆蘆係細''蘆''. 一大一細,一老一幼的最佳組合!!
2006-1-14 08:36 PM#28
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

jeffy (Polly)
英曲導師

UID 82
精華 0
積分 394
帖子 404
閱讀權限 250
註冊 2005-11-22
所養英曲名稱:Jeffy
英曲會員編號:549
狗狗出生日期:2-2004
狗狗最喜歡:食野,倒亂,吠吠,去街街
狗狗最討厭:剪毛,梳毛
狗狗技能:sit sit, give me five
狗狗性格:活潑,喜歡跟陌生人玩
居住地區:西貢
來自HK
來自 549
狀態 離線

QUOTE:
Originally posted by Elaine@傻嘉媽咪 at 2006-1-14 08:10 PM:
搵到一張有尾的英曲相~^^
希望donald仔主人唔會介意啦.....
唉唷!好cute 呀
有尾英曲真係第1次見咋!
幾特別 :?

2006-1-14 10:15 PM#29

jeffy (Polly)
英曲導師

UID 82
精華 0
積分 394
帖子 404
閱讀權限 250
註冊 2005-11-22
所養英曲名稱:Jeffy
英曲會員編號:549
狗狗出生日期:2-2004
狗狗最喜歡:食野,倒亂,吠吠,去街街
狗狗最討厭:剪毛,梳毛
狗狗技能:sit sit, give me five
狗狗性格:活潑,喜歡跟陌生人玩
居住地區:西貢
來自HK
來自 549
狀態 離線

QUOTE:
Originally posted by py at 2006-1-13 03:35 AM:
HELLO!我新join入ga!各位多多指教!!
lee個就系我個仔~奀仔~了!
兩歲ga啦!!俾0的相大家睇下!
首先~就系3個月時既奀仔,識笑了!
第2~佢訓覺時好似仲開眼咁,但睇唔到眼珠.個身好型!
第3~好耐冇影相,知有得影相就 ...
hello 奀仔
我隻英曲叫做 Jeffy
下個月2歲喇
奀仔個樣好似毛公仔呀!
好cute 你得閒上黎同我地吹下水囉
如果有活動岩玩既咪join 埋我地囉!:oo

2006-1-14 10:20 PM#30

py (亞py(奀仔媽))
英曲班主任
Charles系我英文名~臭屎~奀

UID 134
精華 0
積分 658
帖子 672
閱讀權限 250
註冊 2006-1-11
所養英曲名稱:奀仔
英曲會員編號:547
狗狗性別:仔
狗狗出生日期:12-12-2003
狗狗最喜歡:落街,遊車河...
狗狗最討厭:戴口罩,洗耳仔...
狗狗技能:(只限於係屋企)
狗狗性格:傻仔一名
居住地區:
來自屯門元朗天水圍既中間~洪水橋
狀態 離線
其實我個仔唔系買番0黎ga!!
係我亞姨0的朋友唔要先搵人要咋!!
今次系我第2次養狗咋!
本來因第2次買了病狗後,已傷心到唔想再養.
但我費事佢俾人遺棄先養.
我最鐘意系得金毛...
不過養養下個衰仔有好多時都好得人鐘意0既!!
初初番0黎最好笑系唔識上樓梯,
要捉住佢0的手腳一步步行先識.
學識0左上,原來又唔識落......
另外又教0左好成年先識邊度屙.
不過學其他指令又好快識,
只系佢做唔做遮!
有好多時連我講咩野都知!!~勁~
*長尾真系好型呀*
其實我有0的想幫我個仔留下一代,
但佢又唔識咩野系攪攪振!
所以又唔忍心幫佢絕育,
但又怕佢會有病...
不過真系有仔仔女女時,我只系想要番個仔陪佢過.
2006-1-14 10:43 PM#31
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

英曲班主任

UID 134
精華 0
積分 658
帖子 672
閱讀權限 250
居住地區:
狀態 離線
我開始發覺我個仔好有大哥哥既感覺.
以前試過拿了一隻唐狗BB~b女~番0黎陪奀仔,
點知b女唔鐘意奀仔,又吠佢,又出手打佢添!
但奀仔一0的聲都冇,只系想同B女玩.
連跨過B女時都怕整到佢,會吊起隻腳行.好好笑!
不過b女真系好嘈,都系要俾番人.
b女走時,奀仔只系相處0左兩日,但都好唔開心!
2006-1-14 10:48 PM#32

英曲班主任

UID 134
精華 0
積分 658
帖子 672
閱讀權限 250
居住地區:
狀態 離線
直至近來落街散步時,有隻八哥一齊行!
咁多隻中就系隻八哥,
奀仔就只系最鐘意同佢玩.
其他狗就好似唔系點玩咁......
2006-1-14 10:50 PM#33

英曲班主任

UID 134
精華 0
積分 658
帖子 672
閱讀權限 250
居住地區:
狀態 離線
我唔系唔識post相.
只系唔識點可以整到你地0個0的固定0左既相咁係度!!
2006-1-14 10:53 PM#34

英曲專家
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250

QUOTE:
Originally posted by py at 2006-1-14 10:53 PM:
我唔系唔識post相.
只系唔識點可以整到你地0個0的固定0左既相咁係度!!
你係咪講緊簽名檔? 如果係,請看 http://www.pfhouse.net/BBS/viewthread.php?tid=1405&fpage=1

2006-1-14 10:57 PM#35

英曲班主任

UID 134
精華 0
積分 658
帖子 672
閱讀權限 250
居住地區:
狀態 離線
o.........thx
等我try下先
2006-1-14 11:13 PM#36

Sue
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 131
精華 0
積分 1303
帖子 1303
閱讀權限 250
註冊 2006-1-10
所養英曲名稱:BenBen
英曲會員編號:576
狗狗性別:Dog
狗狗出生日期:July 10, 2005
狗狗最喜歡:食啋情B搅搅震
狗狗最討厭:手指指
狗狗技能:一般技能
狗狗性格:鉆央B喜歡交朋友
居住地區:Tai Po
來自遠方
狀態 離線

QUOTE:
Originally posted by py at 2006-1-13 03:49 AM:
係寵物店見過0的cocker BB 原來好得意!
我個仔0黎我屋企時已有3個月大啦,
所以都唔知佢細個個樣!
不過我好想知一樣野,
cocker系唔系一出世就系短尾?
如果唔系,有冇人養緊長尾英曲架??
post俾我睇下,thx

[[ ...
其實 Cocker 出世都有尾巴,但係佢出世後三、四日內就將條尾剪短。係香港我未見過條長尾英曲架,但係英國幾年前已有 (理由 :  剪短條尾係違反自然,好多 Vet 都唔幫狗剪短條尾),我總覺得短尾靚過長尾。
2006-1-17 02:00 PM#37

heather_hba (Heather Li)
英曲專家

UID 10
精華 1
積分 6484
帖子 6526
閱讀權限 250
所養英曲名稱:BooBee, Apple
英曲會員編號:16, 434
狗狗性別:男, 女
狗狗出生日期:1 Jan 2002/ 9 Nov 2003
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:boo: 古怪 Apple: 時好時壞
居住地區:shau kei wan
來自HK
狀態 離線
我朋友有隻 home born puupy 係留尾ga
2006-1-17 02:04 PM#38

英曲專家
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250

QUOTE:
Originally posted by Sue at 2006-1-17 02:00 PM:

其實 Cocker 出世都有尾巴,但係佢出世後三、四日內就將條尾剪短。係香港我未見過條長尾英曲架,但係英國幾年前已有 (理由 :  剪短條尾係違反自然,好多 Vet 都唔幫狗剪短條尾),我總覺得短尾靚過長尾。
英曲大聯盟都有幾個members係有尾ga

2006-1-17 02:14 PM#39

heather_hba (Heather Li)
英曲專家

UID 10
精華 1
積分 6484
帖子 6526
閱讀權限 250
所養英曲名稱:BooBee, Apple
英曲會員編號:16, 434
狗狗性別:男, 女
狗狗出生日期:1 Jan 2002/ 9 Nov 2003
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:boo: 古怪 Apple: 時好時壞
居住地區:shau kei wan
來自HK
狀態 離線
我初初都諗住apple 係有尾...
好失望
2006-1-17 02:19 PM#40
 49  2/3  <  1  2  3  > 

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.071245 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-19 09:45 AM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver