PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題
 42  2/3  <  1  2  3  > 

標題: New Member  

coffee@abby
英曲講師
Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11
my lovely coffee * ^^ *

UID 16
精華 0
積分 580
帖子 1712
閱讀權限 250
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:coffee tse
英曲會員編號:542
狗狗性別:女
狗狗出生日期:14-2-2005
狗狗最喜歡:出街反,食0野,有客人來.
狗狗最討厭:洗耳,被隔離,抹手仔,唔問就夾硬抱
狗狗技能:set,down,stay,salut,bang,跳圈,跳欄,企身轉,幫人除&a
狗狗性格:唔記仇,活潑,最愛同狗玩
居住地區:
來自將軍澳
狀態 離線
唔通真係純種靚0的..
佢6個月大0的毛已好令呀..
又多又密...
唔介意的話..
我想問下幾$$$$:-o
2006-1-18 02:37 PM#21
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

Elsa (Elsa)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
狗竇之家

UID 66
精華 0
積分 3703
帖子 3742
閱讀權限 250
註冊 2005-10-27
所養英曲名稱:Coffee
英曲會員編號:546
狗狗性別:男
狗狗出生日期:02/2004
狗狗最喜歡:出街.食野.霸晒所有玩具
狗狗最討厭:媽咪唔鍚佢/比老豆打
狗狗技能:sit.down.come.go.sleep
狗狗性格:文靜又細膽&獨財
居住地區:粉嶺
來自Fanling
狀態 離線
abby你係唔係心思思想幫coffee女搵番個伴一齊成長呀

2006-1-18 02:42 PM#22
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

Sue
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 131
精華 0
積分 1303
帖子 1303
閱讀權限 250
註冊 2006-1-10
所養英曲名稱:BenBen
英曲會員編號:576
狗狗性別:Dog
狗狗出生日期:July 10, 2005
狗狗最喜歡:食啋情B搅搅震
狗狗最討厭:手指指
狗狗技能:一般技能
狗狗性格:鉆央B喜歡交朋友
居住地區:Tai Po
來自遠方
狀態 離線

QUOTE:
Originally posted by coffee@abby at 2006-1-18 02:37 PM:
唔通真係純種靚0的..
佢6個月大0的毛已好令呀..
又多又密...
唔介意的話..
我想問下幾$$$$:-o
狗價 GBP 750 + 運費 、行政費 (大約 GBP 650)
2006-1-18 02:45 PM#23
查看資料  Blog  發短消息  頂部

Elsa (Elsa)
版主
狗竇之家

UID 66
精華 0
積分 3703
帖子 3742
閱讀權限 250
來自Fanling
狀態 離線
唔識計呀..即係港紙幾錢呀???

2006-1-18 02:47 PM#24

Sue
版主

UID 131
精華 0
積分 1303
帖子 1303
閱讀權限 250
來自遠方
狀態 離線

QUOTE:
Originally posted by Elsa at 2006-1-18 02:47 PM:
唔識計呀..即係港紙幾錢呀???
大約$20,000
2006-1-18 03:15 PM#25

coffee@abby
英曲講師
Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

UID 16
精華 0
積分 580
帖子 1712
閱讀權限 250
狗狗技能:set,down,stay,salut,bang,跳圈,跳欄,企身轉,幫人除&a
居住地區:
來自將軍澳
狀態 離線
0華...不過..我好相信一分$$一分貨..
外國真係好好多..血統優良..
又有愛心..唔似香港0甘..成日賣病狗..
我想問下點先可以在外國訂狗呢..
唔係好麻煩的嗎...
好似話成日唔賣比中國人..

ps..我好想見下ben呀...
     幾時出來玩呀:oo
2006-1-18 03:18 PM#26

Elsa (Elsa)
版主
狗竇之家

UID 66
精華 0
積分 3703
帖子 3742
閱讀權限 250
來自Fanling
狀態 離線
wa...太貴...無銀兩:-?

2006-1-18 03:28 PM#27

megan (megan)
英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12
一家四口樂融融!

UID 12
精華 7
積分 4868
帖子 4871
閱讀權限 250
所養英曲名稱:岑杜比
英曲會員編號:513
狗狗性別:公公
狗狗出生日期:may 1, 2004
狗狗最喜歡:吃喝玩樂, 毛仔, 媽媽爸爸
狗狗最討厭:媽媽吾采佢
狗狗技能:扮可憐, 掙食
狗狗性格:嗲精
居住地區:荃灣
來自荃灣比毛繽紛樂
狀態 離線
哇, 好貴呀!  但我相信係值既.  講真一句, 如果佢身體健健康康, 已經值回票價.

2006-1-18 04:00 PM#28
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

Sue
版主

UID 131
精華 0
積分 1303
帖子 1303
閱讀權限 250
來自遠方
狀態 離線

QUOTE:
Originally posted by coffee@abby at 2006-1-18 03:18 PM:
0華...不過..我好相信一分$$一分貨..
外國真係好好多..血統優良..
又有愛心..唔似香港0甘..成日賣病狗..
我想問下點先可以在外國訂狗呢..
唔係好麻煩的嗎...
好似話成日唔賣比中國人..

ps..我好想見下ben ...
我 husband 係網上搵鵅A佢起初都 query 我] ,要我填 questionnaire不在話下,連我個 Vet 都要填,審查後仲要等(at least 1 1/2 year),爲表示誠意我]去 visit 佢 ... 其實我驚佢係流浀鳦u正!!算好彩搵到個好breeder。外國都有良莠不齊 breeder,好 breeder要求嚴謹同埋唔想賣咁遠 (因佢]鍾意同新狗主保持聯絡、可以退貨),唔係唔想賣比中國人而係驚狗贩隉C不過一定要有耐性等同埋係由佢 select puppy 俾你的。
2006-1-18 04:15 PM#29

coffee@abby
英曲講師

UID 16
精華 0
積分 580
帖子 1712
閱讀權限 250
居住地區:
來自將軍澳
狀態 離線
咁你真係好有heart好有誠意呀..
咁你有無見過ben的父母呢..
可唔可以講下點解你咁想養英曲呢...
同埋..阿ben乖嗎..
有無搞破壞呀??
好想知純種的性格同我地呢0的有咩分別..
2006-1-18 04:42 PM#30

Sue
版主

UID 131
精華 0
積分 1303
帖子 1303
閱讀權限 250
來自遠方
狀態 離線

QUOTE:
Originally posted by megan at 2006-1-18 04:00 PM:
哇, 好貴呀!  但我相信係值既.  講真一句, 如果佢身體健健康康, 已經值回票價.
同意 ...  狗狗睇醫生都唔少 $,仲無得 claim tim。
2006-1-18 05:17 PM#31

eileen@cookie
版主

UID 7
精華 1
積分 886
帖子 889
閱讀權限 250
註冊 2005-9-29
所養英曲名稱:Cookie
英曲會員編號:569
狗狗出生日期:2004-5-23
狗狗最喜歡:食,玩,咬爛野
狗狗最討厭:無得食
狗狗技能:sit,down,hand,bang,請請
狗狗性格:開朗,友善
居住地區:

QUOTE:
Originally posted by coffee@abby at 2006-1-18 16:42:
有無搞破壞呀??
我都想知呀

2006-1-18 05:25 PM#32

英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12
一家四口樂融融!

UID 12
精華 7
積分 4868
帖子 4871
閱讀權限 250
來自荃灣比毛繽紛樂
狀態 離線
哇, 你真係好有誠意呀!  要我等1 年幾, 我怕我未等倒已經買左一隻喇!!  等既過程係最慢長架!!

你快d 講多d 阿ben 仔既野比我地知啦.

2006-1-18 05:32 PM#33
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

英曲專家
一家四口樂融融!

UID 12
精華 7
積分 4868
帖子 4871
閱讀權限 250
來自荃灣比毛繽紛樂
狀態 離線

QUOTE:
Originally posted by Sue at 2006-1-18 05:17 PM:

同意 ...  狗狗睇醫生都唔少 $,仲無得 claim tim。
有時吾單止係錢, 係精神壓力, 擔心加佢好辛苦.  我諗起就好怕喇.

2006-1-18 05:35 PM#34

Sue
版主

UID 131
精華 0
積分 1303
帖子 1303
閱讀權限 250
來自遠方
狀態 離線

QUOTE:
Originally posted by coffee@abby at 2006-1-18 04:42 PM:
有無搞破壞呀??
之前我有一隻 cocker (啡色) 於2004年六月因淋巴cancer捨我]而去,佢係男仔但好乖好嗲 ga,思前想後都係想養番cocker,因見過呢隻色好鍾意所以咪四出搵料。Send 鬫n多 email 出去但回覆鴷u得三兩個 。  Breeder會將狗媽媽和 BB photos 由大肚至到 puppy 上機鶪曈 post 晒上網 (隔一、兩日便會 update),我 keep 住上網睇。

Ben都會搞破壞 (咬_和柜腳 、電線 … 仲之個口咬到都咬),暫時還未係好嚴重,因我]上班時用圍鬺x佢,通常 7 pm - 7:30 am 都俾佢自由行,遲D全日開放就難以估計 ... 都預驉Apuppy 階段一定係咁。

我未見你]D狗狗所以唔知有咩分別,但應該分別唔大因大家都係cocker;佢性格好鉆央B對人對狗都好有善、唔怕羞、充滿好奇心、有少少硬頸、領悟力強、好爛玩。

我都想佢快 D同大家見面 .... see u
2006-1-20 10:04 AM#35

英曲專家
一家四口樂融融!

UID 12
精華 7
積分 4868
帖子 4871
閱讀權限 250
來自荃灣比毛繽紛樂
狀態 離線
又真係同我地d 寶貝性格差吾多喎, 哈哈.  不過, 杜比係對"已desex 的狗仔 & 所有狗女都好有善"!

曲架真係百厭到雲呀!

2006-1-20 11:10 AM#36

Sue
版主

UID 131
精華 0
積分 1303
帖子 1303
閱讀權限 250
來自遠方
狀態 離線

QUOTE:
Originally posted by megan at 2006-1-20 11:10 AM:
又真係同我地d 寶貝性格差吾多喎, 哈哈.  不過, 杜比係對"已desex 的狗仔 & 所有狗女都好有善"!

曲架真係百厭到雲呀!
係呀 .... 但佢帯俾我]無盡幭w樂 ... 好開心 ..
2006-1-20 11:21 AM#37

英曲專家
一家四口樂融融!

UID 12
精華 7
積分 4868
帖子 4871
閱讀權限 250
來自荃灣比毛繽紛樂
狀態 離線

QUOTE:
Originally posted by Sue at 2006-1-20 11:21 AM:

係呀 .... 但佢帯俾我]無盡幭w樂 ... 好開心 ..
一定一定!  有時我朝早真係吾想返工, 夜晚又吾想瞓, 想同佢地玩耐d....我好掛住佢地, 吾知佢地响屋企攪乜東東呢?  會吾會好凍or 好悶....

2006-1-20 12:30 PM#38

Sue
版主

UID 131
精華 0
積分 1303
帖子 1303
閱讀權限 250
來自遠方
狀態 離線

QUOTE:
Originally posted by megan at 2006-1-20 12:30 PM:

一定一定!  有時我朝早真係吾想返工, 夜晚又吾想, 想同佢地玩耐d....我好掛住佢地, 吾知佢地鄎峊躠虭A東東呢?  會吾會好凍or 好悶....
好有同感 !!! 我]係佢鵀傺邥M玩伴,home alone 真係好悶 ga ...
2006-1-20 03:05 PM#39

Elaine@傻嘉媽咪 (tszling/ elaine)
英曲大聯盟副盟主
Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14
嘉嘉, 你個咀又多幾條白毛啦....

UID 19
精華 4
積分 4702
帖子 4746
閱讀權限 250
所養英曲名稱:嘉嘉
英曲會員編號:002
狗狗出生日期:15/2/2001
狗狗最喜歡:食野, 食野,同埋食野!
狗狗最討厭:冇人同佢玩, 有狗煩佢!
狗狗技能:做動作,跳跳跳., 擺pose影相
狗狗性格:極度開朗唔記仇!
居住地區:
來自tuen mun
狀態 離線
你好呀~ 睇你的ben ben, 佢大個左size都唔細呀!
我有機會都會叫我miss 幫我搵返隻返黎, 貴d都唔緊要~^^
不過唔係依家law~~~因為外國果d真係好靚呀!!!!
骨架粗, 毛又多~^^

haha~我都未介紹自己, 我叫elaine, 我的英曲叫嘉嘉~
就快5歲~^^ 有機會就出黎玩呀! ^^

嘉嘉係''嘉''姐, 蘆蘆係細''蘆''. 一大一細,一老一幼的最佳組合!!
2006-1-21 12:11 AM#40
 42  2/3  <  1  2  3  > 

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.102123 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-19 10:23 AM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver