PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題

標題: 好慘~~~請給 b b一個機會~~~woo~~~woo~~~  

minglpc
英曲BB班

UID 670
精華 0
積分 14
帖子 14
閱讀權限 250
註冊 2006-7-20
所養英曲名稱:B B
英曲會員編號:
狗狗性別:M
狗狗出生日期:Unknow, Should be 2001
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
來自Fanling
狀態 離線
好慘~~~請給 b b一個機會~~~woo~~~woo~~~

好唔開心, 我哥哥要放棄飼養他的5歲cooker (仔, 仲要係靚仔), 記得牠的性格活潑開朗, 細時喜愛搗蛋, 不過現在已定性多了, 懂去厠所, 一般英曲身形...

要放棄他的原因幾匹布咁長, 只知道 b b 跟住我阿哥, 都唔會有辛福, 我阿哥竟然話, 如果搵唔到人收養, 就放牠出街 "自由行"~~~my god!! 我同佢講, 如果真係要咁, 你都拎來我度先, 好過做流浪狗~~~真係好慘~~~都成5歲!! 不過我哥有煩事, 自己都顧唔到, 我知佢咁做係好唔arm, 但我迫唔到佢, 唯一可做的就是不要比 b b 做 "浪子"...大家唔駛擔心, 即使無人要, 我都會為b b想辦法, 但長遠有困難照顧3隻狗 (我現在已養了兩隻狗狗, 實在無能力養多一隻), 如果大家有朋友喜愛cooker, 希望比 b b一個機會~~~

我遲d會upload相片上來~~~

有意者請 email minglpc@gmail.com
2006-7-20 12:56 AM#1
查看資料  Blog  發短消息  頂部

heather_hba (Heather Li)
英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12

UID 10
精華 1
積分 6484
帖子 6526
閱讀權限 250
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:BooBee, Apple
英曲會員編號:16, 434
狗狗性別:男, 女
狗狗出生日期:1 Jan 2002/ 9 Nov 2003
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:boo: 古怪 Apple: 時好時壞
居住地區:shau kei wan
來自HK
狀態 離線
記得我嗎??? 我係heather 呀
原來你哥哥養cocker ga...限期幾時呀?

你可唔可以試下養住佢先...如果真係唔得先放棄佢呀?
2006-7-20 01:05 AM#2

minglpc
英曲BB班

UID 670
精華 0
積分 14
帖子 14
閱讀權限 250
英曲會員編號:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
來自Fanling
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 heather_hba 於 2006-7-20 01:05 AM 發表
記得我嗎??? 我係heather 呀
原來你哥哥養cocker ga...限期幾時呀?

你可唔可以試下養住佢先...如果真係唔得先放棄佢呀?
Hi, Heather, 我記得你ar!! shampoo one!! haha!!
都係ppc其他 member叫我上來幫下 b b搵新主人, 我先識上來哦~~~

我住居屋, 本身都唔養得狗, 自己養兩隻poodle, 細細隻, 偷雞都容易d, 不過 b b係cooker, 加上實在不能長遠take care 3隻, 所以有需要幫 b b 搵新主人, 如果呢個forum都無人幫到手, 都好難會有hope, 因為你地都係愛曲之人麻~~~

2006-7-20 01:25 AM#3

heather_hba (Heather Li)
英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12

UID 10
精華 1
積分 6484
帖子 6526
閱讀權限 250
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:BooBee, Apple
英曲會員編號:16, 434
狗狗性別:男, 女
狗狗出生日期:1 Jan 2002/ 9 Nov 2003
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:boo: 古怪 Apple: 時好時壞
居住地區:shau kei wan
來自HK
狀態 離線
咁我都明0既.....睇下啦...
呢期都好多狗狗冇人要....
2006-7-20 01:28 AM#4

IRISZE88 (Iris_ch*^-^*)
英曲助教
Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10
我係電車男

UID 257
精華 0
積分 1154
帖子 1204
閱讀權限 250
註冊 2006-3-15
所養英曲名稱:George
英曲會員編號:566
狗狗出生日期:24 Aug 04
狗狗最喜歡:咬樽蓋,食瞓,豬鍚鍚
狗狗最討厭:沒人理佢去街,洗耳仔
狗狗技能:跳躍
狗狗性格:膽小怕事,出過街驚人閃跑閃躲,好嬌嗲又痴心
居住地區:東涌
來自大嶼山新市鎮
狀態 離線
不如一路暫養bb,一路揾好戶人家才為止。
但係有人住公居都養緊曲曲,我認為你照顧bb先,問你呀哥攞bb生活費,這樣減少負擔。

張宅有果隻電車男@-@等待回來電車女
2006-7-20 02:01 AM#5

忌廉媽咪 (忌廉媽咪)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 122
精華 0
積分 1241
帖子 1289
閱讀權限 250
註冊 2006-1-2
所養英曲名稱:忌廉(細 lo)
英曲會員編號:448
狗狗出生日期:01-09-2003
狗狗最喜歡:食o野
狗狗最討厭:失寵
狗狗技能:扮可憐
狗狗性格:癡媽咪
居住地區:KT
來自香港
狀態 離線
你隻poodle好靚啊....
2006-7-20 05:45 AM#6

minglpc
英曲BB班

UID 670
精華 0
積分 14
帖子 14
閱讀權限 250
英曲會員編號:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
來自Fanling
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 IRISZE88 於 2006-7-20 02:01 AM 發表
不如一路暫養bb,一路揾好戶人家才為止。
但係有人住公居都養緊曲曲,我認為你照顧bb先,問你呀哥攞bb生活費,這樣減少負擔。
我依加唔係唔幫手暫養 bb, 亦唔係$$$的問題, 而係事實我真的無能力take care3隻狗狗, 養cook cook要有好多gea活動空間, 我間屋大約 500呎度, 加上我住居屋, 已經不能養狗, 即使有人住公屋, 甚至是無牌養狗, I mean 無係房署證記個d, 都唔係話大條道理係居屋度養3隻wow wow哦~~~~, 家中兩隻是小型犬, 但再keep多一隻cooker, 真的不夠空間加好易比人投訴, 我會盡力想辦法幫 bb, 唔會比佢做流浪狗, 只希望大家幫忙留意, 哥哥真的唔肯繼續照顧佢, 都要幫佢搵頭好gea主人家, bb佢好健康, 屬靚仔一族, 雖然已經5歲, 都想同佢試下, 睇下有無機會啦~~~萬分感激!!

2006-7-20 09:56 AM#7

IRISZE88 (Iris_ch*^-^*)
英曲助教
Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10
我係電車男

UID 257
精華 0
積分 1154
帖子 1204
閱讀權限 250
註冊 2006-3-15
所養英曲名稱:George
英曲會員編號:566
狗狗出生日期:24 Aug 04
狗狗最喜歡:咬樽蓋,食瞓,豬鍚鍚
狗狗最討厭:沒人理佢去街,洗耳仔
狗狗技能:跳躍
狗狗性格:膽小怕事,出過街驚人閃跑閃躲,好嬌嗲又痴心
居住地區:東涌
來自大嶼山新市鎮
狀態 離線
依家找一個好戶人家己經好難,我睇你D狗狗真吾錯,我相信天有眼俾一個好好人同你D狗狗遇上,希望你靜心等待慢慢找,我都吾想你心急揾錯人家,否則他都吾幸福。

張宅有果隻電車男@-@等待回來電車女
2006-7-20 05:30 PM#8

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.071631 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-6-18 12:38 AM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver