標題: 大家好!我隻曲架叫bobe呀. 多多指教 [打印本頁]

作者: beanbean1212    時間: 2011-6-13 07:50 PM     標題: 大家好!我隻曲架叫bobe呀. 多多指教

你們好呀. 本人新來本站發帖. 本人隻曲架仔已有10歲大了. 現在想幫他找一個伴.
但係找不到差不多樣的. 請幫幫手. 如有曲架仔在兩歲以下的請通知我吧! 謝謝!

附件: bobe.jpg (2011-6-13 07:50 PM, 23.53 K) / 該附件被下載次數 1
作者: lichingho    時間: 2011-6-14 12:45 AM

如果BOBE死左之後,你會點處置細果隻呀請問?
作者: PHILIP    時間: 2011-6-14 10:23 AM

歡迎呀..
不過講真.. bobe都十歲了.. 我怕佢適應唔到新o既狗狗喎.. 又擔心佢會因為多左隻狗狗.. 而覺得你分左心去同另一隻狗玩而唔開心喎..

養多隻狗狗唔係唔好.. 如果handle得好.. bobe都會無o甘悶... 但如果handle得唔好.. bobe可能會更唔開心呢.. 所以要小心處理.. ^^

d度不時都會有曲曲等人領養.. 希望到時有o岩你心水啦..  你add埋facebook討論區啦.. 可能會多d等人領養o既資料都唔定..
http://www.facebook.com/home.php ... 2381038969&ap=1
作者: Hinckley    時間: 2011-6-14 12:02 PM

Hello! Bobe! nice to meet you!
作者: teresatyk    時間: 2011-6-14 12:30 PM

Hi Bobe,歡迎加入大家庭.
作者: beanbean1212    時間: 2011-6-14 02:46 PM

QUOTE:
原帖由 lichingho 於 2011-6-14 12:45 AM 發表
如果BOBE死左之後,你會點處置細果隻呀請問?
BOBE死左之後, 細細緊係繼續養啦.
我以後都只會養曲架架, 因為BOBE已經係我第二隻曲架啦.
我想多一隻可以學都佢D聰明野等D聰明野唔好失傳!
作者: beanbean1212    時間: 2011-6-14 02:49 PM

QUOTE:
原帖由 PHILIP 於 2011-6-14 10:23 AM 發表
歡迎呀..
不過講真.. bobe都十歲了.. 我怕佢適應唔到新o既狗狗喎.. 又擔心佢會因為多左隻狗狗.. 而覺得你分左心去同另一隻狗玩而唔開心喎..

養多隻狗狗唔係唔好.. 如果handle得好.. bobe都會無o甘悶... 但如 ...
因我家有好多人, 人人都興一人一隻, 所以而家屋企都有3隻架啦. 有D重係新加入潻. 所以唔擔心會分走左D愛心.
因為BOBE都級可愛, 佢一日O係度我都只愛佢架.
作者: beanbean1212    時間: 2011-6-14 02:59 PM

多謝各位既熱烈歡迎, 平時出街好少見曲架, 而家先知原來咁多同BOBE相似既曲架架.

借問聲各位隻曲架係唔係O係荃灣愛的買架?
作者: 小狗    時間: 2011-6-14 04:38 PM

Bobe, 我叫coffee, 我細細佬叫mocha, 我重有個唔係曲架o既哥哥叫仔仔呀, 歡迎你!
作者: beanbean1212    時間: 2011-6-15 03:01 AM

你地就好啦, 個個都係有兩至三隻同種既一齊玩. 我都好想呀.
最衰細過唔識諗無養多隻啦, 而家好後悔呀!! >.<
作者: HILL爸    時間: 2011-6-15 10:34 PM

Hi...你好, 我家都有兩隻曲曲, 一隻叫阿hill, 一隻叫阿dor.
我之前都係同你一樣咁諗,諗住養多隻有伴,大個隻又可以教細個隻.
但係事實唔係咁,你屋企個隻未必鍾意多個伴,
返黎個隻亦都未必會學屋企個隻啲好嘢,乖嘢,
我屋企個兩隻正正就係咁,所以養之前真係要諗清楚!
作者: Hinckley    時間: 2011-6-18 01:05 AM

我家呢就…睇下下面簽名檔介紹啦!
作者: tammy    時間: 2011-6-21 07:21 PM

Hi
Nice to meet you.
We are cock cock family.
Welcome for joining the PFH big family.

歡迎光臨 PF HOUSE & 英曲大聯盟 (http://www.pfhouse.net/BBS/) Powered by Discuz! 4.1.0