標題: 乖巧4-5個月大流浪唐狗女急尋永久的家 [打印本頁]

作者: Lew    時間: 2010-10-24 01:45 PM     標題: 乖巧4-5個月大流浪唐狗女急尋永久的家

乖巧4-5個月大流浪唐狗女急尋永久的家

狗狗本身在佐敦渡船角附近一帶流浪,每天跨越幾條馬路到狗公園附近覓食。因為性情善良,常被其他狗隻欺負、驅趕。

昨晚朋友成功捉到狗女,估計約4-5個月大,耳背對落有小傷口。朋友今日會帶狗狗去睇獸醫,檢查身體狀況。
...
狗狗有些怕人和狗(可能始終剛剛捕獲和一向俾其他狗狗"蝦"),但不抗拒人嘅觸摸。昨晚同狗狗相處咗幾小時,佢好乖,完全冇吠叫。

由於朋友本身已養有多隻狗,現希望替狗狗找尋永久的家,有愛o錫佢嘅主人,等狗狗唔駛再流浪,過有一餐、冇一餐,又要俾其他狗狗蝦嘅生活。

有意請留言給我。謝謝!

歡迎各位轉載,俾狗狗多一個機會找到"家"!萬分感激^

作者: PHILIP    時間: 2010-10-24 08:36 PM

希望有人收養佢啦...
作者: Lew    時間: 2010-10-26 12:46 PM

....... 唐狗待領養家庭 Dog for Adoption .........

最新update : 25/10/2010 狗狗昨日已睇vet,身體狀況ok,只有約4個月大,冇晶片,識俾Hand hand和Kiss人。vet檢查後發現,狗狗耳後傷口是被人用煙頭虐待造成。 狗狗應是被人遺棄,因為牠很怕出門口。 但因為朋友的狗狗全是小型狗和年老,狗狗並不能接受這小朋友。而且返夜班工作,所以並不能帶狗狗到街上大/小便。 因此希望可以找暫養,最好能幫她找到一個"家"!

======================== 乖巧4-...5 個月大流浪唐狗女急尋永久的家 狗狗本身在佐敦渡船角附近一帶流浪,每天跨越幾條馬路到狗公園附近覓食。因為性情善良,常被其他狗隻欺負、驅趕。 昨晚朋友成功捉到狗女,估計約4-5個月大,耳背對落有小傷口。朋友今日會帶狗狗去睇獸醫,檢查身體狀況。 ............ 狗狗有些怕人和狗(可能始終剛剛捕獲和一向俾其他狗狗"蝦"),但不抗拒人嘅觸摸。昨晚同狗狗相處咗幾小時,佢好乖,完全冇吠叫。 由於朋友本身已養有多隻狗,現希望替狗狗找尋永久的家,有愛o錫佢嘅主人,等狗狗唔駛再流浪,過有一餐、冇一餐,又要俾其他狗狗蝦嘅生活。 有意請聯絡 alice.lew@hotmail.com 。謝謝! more photo : http://www.facebook.com/permalin ... 22&id=781257557
作者: HILL爸    時間: 2010-10-29 12:36 PM

真慘, 希望快啲有人收養佢啦....
作者: Lew    時間: 2010-10-29 07:28 PM

有冇人有興趣收養呀???

歡迎光臨 PF HOUSE & 英曲大聯盟 (http://www.pfhouse.net/BBS/) Powered by Discuz! 4.1.0