標題: D雨傘到左了... 希望可以下星期前盡量黎拎啦. [打印本頁]

作者: PHILIP    時間: 2010-7-27 08:23 PM     標題: D雨傘到左了... 希望可以下星期前盡量黎拎啦.

D雨傘到左了
因為下星期我有白事在身.. 所以都想o係下星期前交到雨傘俾你地..
因為到時我可能會好忙..

如果可以.. 希望大家盡量快d黎 9龍灣mtr拎啦..d雨傘真係好阻地方...  thx
黎之前1日打俾我.. 約時間啦.. thx各位..

如果可以.. 最好今個星期六,日 黎拎啦... 時間3:00pm-8:00pm...
我真係唔想日日行幾次去mtr...... 仲慘過返工..

phone no. 93889848 philip

已取雨傘者為藍色:
1. Philip                 5直傘(2,2,3,3,4,7號款),     4摺傘(2,2,3,3號款)
3. Lew                  2直傘(2,4號款),     2摺傘 (3,7號款)
4. joeymak             1直傘(2號款),       1摺傘(2號款)

6. sleeperzero         1直傘(2號款),       2摺傘(3及全黃款)
9. fyf519               1直傘(2號款)
10. Louise              2直傘 (2,3號款),    1摺傘(2號款)
14. Sandy h            2直傘(2,4號款),     2摺傘(3及4號款)
17. teresatyk          2直傘 (2,3 號款),    2摺傘 (2,4 號款)
18. dukduk             2直傘 (3,4號款),    3摺傘 (2,2,3 號款)

20. Hill爸                      2直傘(4,全黃款),      2摺傘(2,3號款)
22. donaldduck_bb   1直傘(2號款),        1摺傘(7號款)
38. judycash                                        2摺傘(2及3號款)  
43. waiwai (tracy)      2直傘(3,7號款),   2摺傘(2,4 號款)
44. ckm                   1摺傘(2號款)
29. Janice                1直傘(2號款),        2摺傘(2及3號款)
19. wallis                1直傘(2號款)
40. Sandy                 1直傘(3號款),          1摺傘(3 號款)
7. steve1222          1直傘(2號款),       2摺傘(2及3號款)
11. jackybenlok       1直傘(2號款),       1摺傘( 3號款)
12. 小狗                      1直傘 (2號款)
13. Iris Lam            1直傘(2號款),        2摺傘(2及3號款)
28. Jeanis                1直傘(全黃款),        1摺傘(2號款)
30. djela                  2摺傘(3,4號款)
42. whisky511           1直傘(2號款),      1摺傘(3 號款)
41. 蚊                              1直傘(3號款)
8. 我愛英曲                1直傘(2號款),        1摺傘(3號款)
21. jimmy237          2直傘(2,2號款)
26. jason162           1直傘(3號款),         2摺傘(2,全黃款)
27. rabbitsarah         1直傘(2號款)
31. arbow2003         2直傘(2,3號款),     1摺傘(全黃 款)
32. citylifehk123        2直傘(2,3號款)  
16. 小肥                      1直傘(2號款)
39. Rocco                 4直傘(2,3,3,4 號款),     2摺傘(3,全黃款)
36. heihei716             1直傘(2號款),       1摺傘(3號款)
33. amycobychan       1直傘(2號款)
15. elmo                1直傘(2號款),        2摺傘(3及7號款)
34. Jade                   4直傘(2,3,3,3號款),     3摺傘(2,4,3號款)
5. yip999               2直傘(2,3號款),     2摺傘(2,3號款)
24. qqdog               2直傘(3,7號款),      2摺傘(2,全黃款)
35. steffi                   2直傘(2,3號款),     1摺傘(3號款)

* 2. wendy               2直傘(2,3號款),     1摺傘(3號款)
23. vacc                  1直傘(2號款),        1摺傘(2號款)
25. david                 1直傘(2號款)
37. yk2_tang                                       2摺傘(2及4號款)
作者: Lew    時間: 2010-7-27 10:45 PM     標題: 回復 #1 PHILIP 的帖子

Hi Philip, 我係No. # (Alice Lew)。我想問吓通常咩時間方便攞傘?同埋我可唔可以喺約你喺鑽石山mtr度攞呀?因為近我公司
作者: Lew    時間: 2010-7-27 10:46 PM     標題: 回復 #1 PHILIP 的帖子

Sorry, 我係No. #3 (Alice Lew)
作者: djela    時間: 2010-7-27 11:22 PM

是不是今個星期都得呀??
作者: PHILIP    時間: 2010-7-27 11:43 PM

QUOTE:
原帖由 Lew 於 2010-7-27 10:45 PM 發表
Hi Philip, 我係No. # (Alice Lew)。我想問吓通常咩時間方便攞傘?同埋我可唔可以喺約你喺鑽石山mtr度攞呀?因為近我公司
明天ok ?? 3:45分
作者: PHILIP    時間: 2010-7-27 11:44 PM

QUOTE:
原帖由 djela 於 2010-7-27 11:22 PM 發表
是不是今個星期都得呀??
係.. 不過要預早話我知..
作者: 531elmo    時間: 2010-7-28 12:02 AM

不如 Philip 你係下星期定2-3個時間出來俾大家盡量一齊去拎, 咁你唔駛走咁多次 ; 如果夾唔到既, 睇下可唔可以遲少少先再拎 ?
作者: 531elmo    時間: 2010-7-28 12:04 AM

philip 要拎咁多傘俾我地, 加上有私事煩住, 希望大家盡量就下佢既時間啦 ...
作者: PHILIP    時間: 2010-7-28 12:06 AM

QUOTE:
原帖由 531elmo 於 2010-7-28 12:02 AM 發表
不如 Philip 你係下星期定2-3個時間出來俾大家盡量一齊去拎, 咁你唔駛走咁多次 ; 如果夾唔到既, 睇下可唔可以遲少少先再拎 ?
遲少少先再拎 ?? 就係唔想d雨傘阻住晒d地方.. 成百支.. 我home又唔係大..
thx你
作者: steve1222    時間: 2010-7-28 12:07 AM

我諗你定多一個時間,咁兩個時間交收,
如果兩個時間都就不到先朋友,
等你安排好家裡的事後,再約時間交收,
真係辛苦晒,philip
作者: sandy@王家3兄妹    時間: 2010-7-28 12:09 AM

philip,不如我collect哂可以响hk嗰邊取傘嘅人呀?
我今個sat可以7:00pm前到取.

你地邊個要响hk嗰邊取傘嘅????????請在此留名
作者: PHILIP    時間: 2010-7-28 12:10 AM

QUOTE:
原帖由 steve1222 於 2010-7-28 12:07 AM 發表
我諗你定多一個時間,咁兩個時間交收,
如果兩個時間都就不到先朋友,
等你安排好家裡的事後,再約時間交收,
真係辛苦晒,philip
現在加左星期日.. o者係星期六日都得..
有時都唔明.. 星期三通知你地... 希望你地星期六日黎拎一拎.. 係唔係真係o甘難就呢??
真係o甘忙呢??

唔好意思.. 我真係唔明o者.. 所以先會o甘講.. 唔好介意..
thx
作者: PHILIP    時間: 2010-7-28 12:10 AM

QUOTE:
原帖由 sandy@王家3兄妹 於 2010-7-28 12:09 AM 發表
philip,不如我collect哂可以响hk嗰邊取傘嘅人呀?

thx sandy.. ^^
作者: yip999    時間: 2010-7-28 02:12 AM

PHILIP 你係咪住得寶''淘大附近...我坐小巴黎可以在果度交收唔洗行過去地鐵站..星期日可以嗎?
作者: PHILIP    時間: 2010-7-28 07:21 AM

QUOTE:
原帖由 yip999 於 2010-7-28 02:12 AM 發表
PHILIP 你係咪住得寶''淘大附近...我坐小巴黎可以在果度交收唔洗行過去地鐵站..星期日可以嗎?
可以呀.. thx
作者: joeymak    時間: 2010-7-28 09:06 AM

Philip

可唔可以pm個地址比我,我聽日叫速遞過黎收,同埋聽日咩時間方便?
作者: PHILIP    時間: 2010-7-28 09:45 AM

QUOTE:
原帖由 joeymak 於 2010-7-28 09:06 AM 發表
Philip

可唔可以pm個地址比我,我聽日叫速遞過黎收,同埋聽日咩時間方便?
ok
作者: teresatyk    時間: 2010-7-28 10:16 AM

Philip 我今晚 5:30 收工,大約 6:10,我可以在淘大取(唔好意思,我只熟識淘大),方便嗎 ? 辛苦你了,又要安排 gum 多人取傘,thx.
作者: PHILIP    時間: 2010-7-28 10:31 AM

QUOTE:
原帖由 teresatyk 於 2010-7-28 10:16 AM 發表
Philip 我今晚 5:30 收工,大約 6:10,我可以在淘大取(唔好意思,我只熟識淘大),方便嗎 ? 辛苦你了,又要安排 gum 多人取傘,thx.
無問題.. 你黎之前打俾我啦..
作者: rabbitsarah    時間: 2010-7-28 10:43 AM

Philip,  我星期六可以到你屋企樓下取嗎?  請pm 地址給我, 不要走來走去啦...因為我都係住西貢之嗎, 好近.
作者: teresatyk    時間: 2010-7-28 11:43 AM

QUOTE:
原帖由 rabbitsarah 於 2010-7-28 10:43 AM 發表
Philip,  我星期六可以到你屋企樓下取嗎?  請pm 地址給我, 不要走來走去啦...因為我都係住西貢之嗎, 好近.
需要我幫妳取嗎,我住西貢,約左 Philip 今晚取, 如需要的話請 pm 我.
作者: PHILIP    時間: 2010-7-28 12:07 PM

QUOTE:
原帖由 teresatyk 於 2010-7-28 11:43 AM 發表

需要我幫妳取嗎,我住西貢,約左 Philip 今晚取, 如需要的話請 pm 我.
我打左俾佢. 佢話未必同你住埋同一地點.. 所以唔想煩到你.. thx你先.. ^^
作者: rabbitsarah    時間: 2010-7-28 12:09 PM

QUOTE:
原帖由 teresatyk 於 2010-7-28 11:43 AM 發表

唔該你呀, 我住市中心架...下次一齊去玩呀
作者: teresatyk    時間: 2010-7-28 12:15 PM

唔麻煩,大家幫忙姐,有機會一齊玩,我入市中心都好方便
作者: ckm    時間: 2010-7-28 12:44 PM

philip唔好意思呀,明天6:00後,你會幾點在家,我過黎你處拎,OK嗎??
作者: whisky511    時間: 2010-7-28 01:02 PM

QUOTE:
原帖由 sandy@王家3兄妹 於 2010-7-28 12:09 AM 發表

我呀!麻煩晒你,我pm個電話比你!
作者: jason162    時間: 2010-7-28 01:04 PM

Hi Philip, 我在星期六,日 下午3:00 - 8:00 都ok! 有無邊位家長約咗你?... 咁我可以 join 你在同一時間取, 唔駛你行咁多次啦! 辛苦哂你啦
作者: PHILIP    時間: 2010-7-28 01:23 PM

QUOTE:
原帖由 jason162 於 2010-7-28 01:04 PM 發表
Hi Philip, 我在星期六,日 下午3:00 - 8:00 都ok! 有無邊位家長約咗你?... 咁我可以 join 你在同一時間取, 唔駛你行咁多次啦! 辛苦哂你啦
3:00pm ok??
作者: PHILIP    時間: 2010-7-28 01:26 PM

QUOTE:
原帖由 ckm 於 2010-7-28 12:44 PM 發表
philip唔好意思呀,明天6:00後,你會幾點在家,我過黎你處拎,OK嗎??
應該6:00後都ok.. 你黎之前打一打俾我先啦... thx
如果6:30 ok嗎?
作者: jason162    時間: 2010-7-28 01:38 PM

QUOTE:
原帖由 PHILIP 於 2010-7-28 01:23 PM 發表

3:00pm ok??
OK 呀! , 咁就約你星期六(31.7.2010)  3:00 pm 九龍灣 MTR 交收啦! 唔該哂
作者: ckm    時間: 2010-7-28 01:39 PM

我係新界果邊過黎,可能會遲小小,你可否pm過地點比我交收呢???thanks
作者: PHILIP    時間: 2010-7-28 08:15 PM

QUOTE:
原帖由 ckm 於 2010-7-28 01:39 PM 發表
我係新界果邊過黎,可能會遲小小,你可否pm過地點比我交收呢???thanks
唔明..
你唔係話星期五 6:30pm o羊??
作者: Lew    時間: 2010-7-28 08:20 PM     標題: 回復 #30 jason162 的帖子

我都係約咗Sat 3:00pm,到時咪應該會見到你囉
作者: whisky511    時間: 2010-7-28 09:30 PM

philip把聲原來好細個架
作者: jason162    時間: 2010-7-28 09:40 PM

QUOTE:
原帖由 Lew 於 2010-7-28 08:20 PM 發表
我都係約咗Sat 3:00pm,到時咪應該會見到你囉
好呀! 好呀! 到時見
作者: PHILIP    時間: 2010-7-28 09:58 PM

QUOTE:
原帖由 whisky511 於 2010-7-28 09:30 PM 發表
philip把聲原來好細個架
係.. 我好憎我把聲... 一d都唔好聽..又唔夠man...
作者: judycash    時間: 2010-7-28 10:11 PM

今日我拎咗遮啦,把遮好靓呀!我個仔好鍾意呀!!Philip真真真唔該哂你!今日又係黑雨又見你拎住好多遮熱到標哂汗真唔好意思‥‥感激非常‥‥再次Thank you 你!

圖片附件: 210510_0050~00.jpg (2010-7-28 10:11 PM, 23.22 K) / 該附件被下載次數 155

作者: whisky511    時間: 2010-7-28 11:04 PM

QUOTE:
原帖由 PHILIP 於 2010-7-28 09:58 PM 發表

係.. 我好憎我把聲... 一d都唔好聽..又唔夠man...
都唔知幾耐無後生仔打黎叫我英文名,真係唔識反應
作者: Lew    時間: 2010-7-28 11:07 PM     標題: 回復 #34 whisky511 的帖子

把聲好細個?  咁即係話個樣好......  (開玩笑咋,Philip唔好嬲喎!)
作者: ckm    時間: 2010-7-28 11:20 PM

QUOTE:
原帖由 PHILIP 於 2010-7-28 01:26 PM 發表

應該6:00後都ok.. 你黎之前打一打俾我先啦... thx
如果6:30 ok嗎?
作者: ckm    時間: 2010-7-28 11:23 PM

QUOTE:
原帖由 ckm 於 2010-7-28 12:44 PM 發表
我冇話星期5哇,係明天wor,因為我係沙田返工咁放工過黎你處拎,所以6:30未必準時黎到,可能會遲小小咁law,你ok嗎
作者: Louise    時間: 2010-7-29 12:14 AM

philip, 唔好意思, 最近好忙都冇上黎呢度, 唔知道你會好忙, 冇時間交收我地蠷B, 我聽日會去開觀塘, 可以過黎九龍灣, 如果5,6點灡伅◎|唔會太晏, 我都可以去你樓下, 或者邊度方便你都得, 我聽日預早打個電話比你, ok ma? 如果唔得你話我知, 我再安排下時間, thx a lot
作者: PHILIP    時間: 2010-7-29 09:12 AM

QUOTE:
原帖由 ckm 於 2010-7-28 11:23 PM 發表

我冇話星期5哇,係明天wor,因為我係沙田返工咁放工過黎你處拎,所以6:30未必準時黎到,可能會遲小小咁law,你ok嗎
如果係 6:30.. 應該都ok o既.. 不過你黎之前打一打俾我先啦.. thx
作者: PHILIP    時間: 2010-7-29 09:13 AM

QUOTE:
原帖由 Louise 於 2010-7-29 12:14 AM 發表
philip, 唔好意思, 最近好忙都冇上黎呢度, 唔知道你會好忙, 冇時間交收我地蠷B, 我聽日會去開觀塘, 可以過黎九龍灣, 如果5,6點灡伅◎|唔會太晏, 我都可以去你樓下, 或者邊度方便你都得, 我聽日預早打個電 ...
6點後應該ok.. 你黎之前打一打俾我啦.. thx
作者: ckm    時間: 2010-7-29 09:28 AM

咁今日我黎之前打比你啦.THANKS...
作者: joeymak    時間: 2010-7-29 09:30 AM

Philip

收到拉!好靚呀!唔該晒你!
作者: teresatyk    時間: 2010-7-29 10:30 AM

Philip d 傘好靚呀, 真係唔該你啦,昨晚又落雨要你在MTR 等我,辛苦你.
作者: donaldduck_bb    時間: 2010-7-29 10:58 AM

0尋晚拎左喇.. 辛苦晒盟主~~ 0的遮好靚呀 ^^
作者: whisky511    時間: 2010-7-29 02:32 PM

QUOTE:
原帖由 Lew 於 2010-7-28 11:07 PM 發表
把聲好細個?  咁即係話個樣好......  (開玩笑咋,Philip唔好嬲喎!)
把聲好似80後貢細,我未見過佢,可能個人真係80後

作者: PHILIP    時間: 2010-7-29 08:27 PM

QUOTE:
原帖由 whisky511 於 2010-7-29 02:32 PM 發表

把聲好似80後貢細,我未見過佢,可能個人真係80後
我好老啦.. 邊係80後 >.<
作者: PHILIP    時間: 2010-7-29 08:28 PM

QUOTE:
原帖由 Lew 於 2010-7-28 11:07 PM 發表
所以咪唔夾lor.. 真係好唔鐘意把聲...
作者: Lew    時間: 2010-7-29 10:35 PM     標題: 回復 #51 PHILIP 的帖子

Philip, 今日唔該晒你!

你個樣都唔係好老呀,似70後
作者: ckm    時間: 2010-7-30 12:09 AM

唔該PHILIP,今日拎傘見你拎住咁多傘又流晒汗,真係辛苦晒你呀
作者: teresatyk    時間: 2010-7-30 10:05 AM

QUOTE:
原帖由 Lew 於 2010-7-29 10:35 PM 發表

Philip 一 d 都唔老,好似個後生仔 gum, 我地就真係老婆婆啦
作者: PHILIP    時間: 2010-7-30 10:08 AM

QUOTE:
原帖由 Lew 於 2010-7-29 10:35 PM 發表

就係70後lor。。。
作者: HILL爸    時間: 2010-7-30 10:41 PM

我地噚晚都攞咗喇,好靚呀。仲有麻煩晒philip,趕到身水身汗......
作者: Lew    時間: 2010-7-30 11:24 PM     標題: 回復 #55 PHILIP 的帖子

70後都唔係好老呀!我一D都唔覺得自己老喎
作者: wallis    時間: 2010-7-30 11:55 PM

把傘真係好靚, thanks very much~
作者: jimmy237    時間: 2010-7-31 05:49 PM

剛剛我都拎左把傘, 見到Philip 汗流浹背拿住十幾二十把姐來到分比人,真係辛苦曬你. Thankyou!
作者: PHILIP    時間: 2010-7-31 09:56 PM

唔駛客氣.. 希望大家鐘意
作者: 531elmo    時間: 2010-7-31 10:35 PM

麻煩哂  philip... 自己拎完幾十把傘番屋企又要遂個分番俾我地, 我地每把傘都真係有你既(心)血有汗(水)呀 ...
作者: Jade    時間: 2010-8-1 10:17 AM

我都攞咗嘞,

Philip, 真係麻煩晒, 唔該晒你呀 ...... thank you!!!
作者: 小肥    時間: 2010-8-1 02:36 PM

真係辛苦哂philip, 尋日見到你汗流滿面, 真係唔好意思, 要你一個一拎咁多把傘出黎, 辛苦哂
作者: PHILIP    時間: 2010-8-2 12:20 AM

哈哈.. 唔緊要啦.. 不過下次我真係要諗下點交收.. 如果次次都係o甘.. 我真係唔掂.. ^^
作者: 小狗    時間: 2010-8-2 03:49 PM

philip, 已經攞咗雨傘la, 唔該晒.
作者: yip999    時間: 2010-8-2 08:34 PM

philip 謝謝你深水步方便我...把短傘好輕身岩晒女仕放在手袋...

歡迎光臨 PF HOUSE & 英曲大聯盟 (http://www.pfhouse.net/BBS/) Powered by Discuz! 4.1.0