標題: 杜杜初來步到 [打印本頁]

作者: PPMOK    時間: 2009-6-20 12:18 AM     標題: 杜杜初來步到

杜杜來了這家己近十天了,看牠對聲音很敏感,有的害怕,我哋返工前己開收音機,讓牠習慣不同的聲音,希望遲些好些吧!

前天牠的前主人來電,杜杜聽了她的聲音後呆了一呆然後四圍望,一會兒便自己躲起來睡,叫牠也不踩,估牠可能是掛着她吧!前主人話要來探

牠,對牠來說是否好呢?......有的不安心!
作者: donaldduck_bb    時間: 2009-6-20 09:50 AM

我諗, 都係等佢習慣左0係你屋企先俾佢前主人黎好0的.. 我怕佢會以為佢主人會帶佢走.. 0係你屋企就好似住酒店咁. 到時佢每日淨係渴望主人黎湊佢咁就陰公lu
作者: sandy@王家3兄妹    時間: 2009-6-20 01:06 PM

唔係自私,我絕對唔會俾佢探囉.我家可樂仔都係領養回來,差唔多半年嘅時間,可樂先適應個New Home....New family),我地用左好多心血...時間陪可樂去玩.
既然前主人都唔要隻狗,何必再去探呢....咁又有咩意思.俾隻狗快d適應生活啦!
作者: djela    時間: 2009-6-20 04:52 PM

QUOTE:
原帖由 sandy@王家3兄妹 於 2009-6-20 13:06 發表
唔係自私,我絕對唔會俾佢探囉.我家可樂仔都係領養回來,差唔多半年嘅時間,可樂先適應個New Home....New family),我地用左好多心血...時間陪可樂去玩.
既然前主人都唔要隻狗,何必再去探呢....咁又有咩意思.俾 ...
agree
作者: PPMOK    時間: 2009-6-20 11:37 PM

多謝你哋的寶貴的意見,應該以focus 係杜杜去想,我會同她說,或者E-mail 的生活相比佢啦!
作者: Jeanis    時間: 2009-6-21 01:17 PM

佢咁鍾意探,Dog Rescue同SPCA有好多狗等住佢探
作者: steve1222    時間: 2009-6-21 11:41 PM

真係唔建議再見舊主人
作者: amycobychan    時間: 2009-6-22 11:57 PM

如果99仲記得佢
都唔見得係d好回憶...-x
為99起見...幫99delete個file...
冇必要勾起d傷心事
作者: Pickle    時間: 2009-6-26 04:32 PM

any picture of 杜杜 ?
作者: PPMOK    時間: 2009-6-28 12:44 AM

杜杜佢唔肯影相,牠望到相机就擰轉頭,如果成功影到佢,便貼來給大家看看牠cute樣啦!

歡迎光臨 PF HOUSE & 英曲大聯盟 (http://www.pfhouse.net/BBS/) Powered by Discuz! 4.1.0