標題: Emma babe 報到..HEHE [打印本頁]

作者: emmamammy    時間: 2009-4-20 12:20 AM     標題: Emma babe 報到..HEHE

helo....my name is Emma,im a girl and i just borned 3 months only......but我好大食...強項係秒殺食物...hehe
作者: 531elmo    時間: 2009-4-20 01:02 AM

曲曲BBBB~~
作者: 531elmo    時間: 2009-4-20 01:04 AM

曲曲BBBB~~
作者: shiuhang    時間: 2009-4-20 01:30 AM

好好珍惜puppy 呢個階段....
作者: yip999    時間: 2009-4-20 01:33 AM

同佢影多d相..因為佢地大得好快..每大一個月...身型同樣都會唔一樣..千其唔好錯過佢地每分每秒既成長過程....
作者: Jeanis    時間: 2009-4-20 09:38 AM

好可愛呀,殺很大!
作者: donaldduck_bb    時間: 2009-4-20 11:39 AM

又係曲b呀~~~
halo~~ 我係bubi呀.. 而家歲半喇~~

一有曲b.. 呢到又會黎一陣騷動~~
作者: coke    時間: 2009-4-20 12:29 PM

super cute ar....

作者: 小狗    時間: 2009-4-20 12:36 PM

曲曲bb
作者: Pickle    時間: 2009-4-20 12:42 PM

u are so Q.

附件: pickle.JPG (2009-4-20 12:42 PM, 7.12 K) / 該附件被下載次數 0
作者: amycobychan    時間: 2009-4-20 02:05 PM

特哥兒呀...
見到就想食吓豆腐...
作者: emmamammy    時間: 2009-4-20 04:38 PM

hehehheheh.....好多朋友仔呀....多謝你們留言....日後請多多指教...大食Emma上
作者: emmamammy    時間: 2009-4-20 04:44 PM

QUOTE:
原帖由 yip999 於 2009-4-20 01:33 AM 發表
同佢影多d相..因為佢地大得好快..每大一個月...身型同樣都會唔一樣..千其唔好錯過佢地每分每秒既成長過程....
係ar,你講得好岩ar...我地都覺得Emma而家同岩岩bought返黎果陣已經有d唔同樣喇....
作者: shiuhang    時間: 2009-4-20 05:21 PM

唔係每月影一張... 每星期影7張就差唔多  
作者: Irislam    時間: 2009-4-20 05:39 PM

haha........如果係唔得閒影, 我地捱下義氣幫你影呀
作者: wallis    時間: 2009-4-20 07:30 PM

好可愛呀....
作者: emmamammy    時間: 2009-4-20 08:19 PM

各位曲dad曲mom

Emma成日身痕ar

係pet-shop bought回家已經around half-month lu,但係見佢成日都好似好痕甘,always use隻legleg"咬"條腰,at first我only guess佢只係o係pet-shop dirty,而家我睇過佢肚肚腰腰,見到佢好似有1,2粒無color既粒粒(好似人比蚊咬完甘),甘我忍唔住就同佢shower lor,希望女女佢好d,但都好似無好到甘,

想請問係唔係濕疹呢
dog babe可唔可以用止痕藥水呢? 唉...連我都痕埋.....(頭痕)
作者: emmamammy    時間: 2009-4-20 08:25 PM

QUOTE:
原帖由 Irislam 於 2009-4-20 05:39 PM 發表
haha........如果係唔得閒影, 我地捱下義氣幫你影呀
HEHEH...好arrrr,等我打埋最後一枝針就可以一齊出黎玩...記住等埋我大食Emma arrrrrrr
作者: steve1222    時間: 2009-4-20 08:45 PM

EMMA你好呀~
作者: HILL爸    時間: 2009-4-21 01:35 AM

曲bb新會員emma,好得意呀, 歡迎你呀,真係好想攬吓.
作者: ceci_mina    時間: 2009-4-25 06:18 PM

好可愛哇!呵!呵!呵!~~~~~)))))) (尖叫中)

Nick仔、細曲:阿媽您好嘈呀!

作者: jackybenlok    時間: 2009-4-27 03:11 PM

曲架bb 好得意呀...依家同佢影多啲相啦....大得好快0架
作者: bennykwl    時間: 2009-4-30 05:10 PM

我果隻最初果一個月
真係差不多朝朝起身 / 放工返到屋企見佢都大左....
最初果幾日重細隻過支500ml既 zero
而家大隻過支1L既可樂....

QUOTE:
原帖由 emmamammy 於 2009-4-20 04:44 PM 發表

係ar,你講得好岩ar...我地都覺得Emma而家同岩岩bought返黎果陣已經有d唔同樣喇....

作者: rabbitsarah    時間: 2009-5-4 04:05 PM

Welcome BB
作者: PPMOK    時間: 2009-5-10 08:57 PM

EMMA仔,我記得PP2-3個月的時候,也有週身痕,後來我和阿傑都身痕,先在肚面(我哋有紅疹,

後來帶牠到獸医处,是疥瘡,狗狗都有? 医生在黑暗環境下以紫外光燈照牠的耳朵,最後PP打了針便好了.

我哋就要O西医搽药水焗二天!你快D帶EMMA 去O医生啦!
作者: emmadad    時間: 2009-5-11 10:59 AM

emma 睇左醫生那... 醫生話佢生疥癬,但佢未打第三支針所以唔能夠用針打,而家用滴頸用既疥癬疫苗, 佢好左好多,但都重有R痕, 而我地都同你個CASE 一様, 肚同手都會覺得痕...
作者: bennykwl    時間: 2009-5-11 03:27 PM

juliet都係一樣
而家不停咬手同r身
條頸同耳仔就因為用左燈罩r唔到就有d好轉
至於滴藥水就要2個星期後滴第2支
之後再3個星期滴第3支
~_~見佢係咁r都真係心痛死....

作者: emmadad    時間: 2009-5-11 03:44 PM

係呀, emma 都要帶燈罩, 一唔帶就R... 梳毛時有好多死皮, 好似雪花甘... 我地就兩星期滴一支... 己經滴左兩支重欠一支, 其實帶佢返黎時己經發現佢係甘R.. 我地都係見唔對路先同佢再睇醫生...  你都要留意下JULIET 佢隻耳仔邊位有無生硬塊, 都係疥癬黎.. 最好同佢用梳清理一下...   
而家EMMA 轉隻左 NOW 無穀物, 可以防皮膚敏感, 不過我唸要D時間等佢皮膚慢慢好... 等佢打第三支針再比醫生CHECK...

歡迎光臨 PF HOUSE & 英曲大聯盟 (http://www.pfhouse.net/BBS/) Powered by Discuz! 4.1.0