標題: 322揸車入西貢注意: [打印本頁]

作者: Jade    時間: 2009-3-19 01:02 PM     標題: 322揸車入西貢注意:

由沙田方向入西貢既狗友仔注意,
由沙田方向入,喺西貢公路係唔可以直接右轉入蠔涌路
一定要去前邊 迴旋處 兜一個圈番轉頭先好左轉入蠔涌路呀
大家要小心呀! 好多鐵馬哥哥仔縮埋咗一角等開單架

由九龍方向入嚟既狗友仔,
由清水灣道左轉咗入西貢公路後
就係一條大斜路, 靠左線落斜 大家請小心, 呢段路係經常會同你影張沙龍/
或攞支槍嚟射下你咁, 記得時速係 50 (其實過左壁屋監獄後時速一律係50)

圖片附件: IMG2.jpg (2009-3-19 04:27 PM, 165.94 K) / 該附件被下載次數 246

圖片附件: map.jpg (2009-3-19 04:27 PM, 76.76 K) / 該附件被下載次數 246

作者: amycobychan    時間: 2009-3-19 01:18 PM

前日kalvin 已經問姑婆婆識唔識去...

正話姑婆婆先睇完金禧ge website 教點樣入去...

依家仲知到要小心銀包...多謝哂...

不過唔知由深井去會唔會經沙田去快d
作者: Jade    時間: 2009-3-19 01:28 PM

QUOTE:
原帖由 amycobychan 於 19/3/2009 13:18 發表
前日kalvin 已經問姑婆婆識唔識去...

正話姑婆婆先睇完金禧ge website 教點樣入去...

依家仲知到要小心銀包...多謝哂...

不過唔知由深井去會唔會經沙田去快d
睇你行邊一面入啦, 深井我唔熟,

但你哋係咪會行龍翔道嚟 ?

如果係, 即係你哋會由彩虹方向入嚟, 係唔洗喺迴旋處兜個圈架

但由清水灣道轉入西貢公路後就會落大斜路,

你哋靠左線吖, 仲要真係行住50/公里好吖, 果度擺快相擺得好密

落到底見到迴旋處後一路直去, 直到見到紅綠燈就左轉入去啦,

深井經沙田入會唔會近d就唔知嘞, 但有時我喺大帽山飲完茶,

經城門隧道入沙田返西貢, 條路就會比行龍翔道遠少少

睇你哋自己熟邊面路啦 !

作者: yip999    時間: 2009-3-19 01:42 PM

地圖座標位置就係我地既目的地嗎?睇返金喜個網...入到蠔湧路...左邊有個路口..''成豐片場''仲要入埋閘...入到去再從左邊繞過片廠..係咪咁就會見到?
作者: steffi    時間: 2009-3-19 02:32 PM

個條路真係好容易中超速,因為我返工放工都會經....
入左濠涌路,仲要沿路上斜,過哂濠涌村,上少少先會見到成豐片場個牌係你左手邊~轉左入去做有段路要入..都ok入o架~

至衰呢個星期日要開工,咁o岩今次係西頁搞..真係好想可以帶埋對仔女出黎呢~
作者: Jade    時間: 2009-3-19 03:59 PM

QUOTE:
原帖由 yip999 於 19/3/2009 13:42 發表
地圖座標位置就係我地既目的地嗎?睇返金喜個網...入到蠔湧路...左邊有個路口..''成豐片場''仲要入埋閘...入到去再從左邊繞過片廠..係咪咁就會見到?
YES, 全中
作者: Jade    時間: 2009-3-19 04:32 PM

QUOTE:
原帖由 steffi 於 19/3/2009 14:32 發表
入左濠涌路,仲要沿路上斜,過哂濠涌村,上少少先會見到成豐片場個牌係你左手邊~轉左入去做有段路要入..都ok入o架~

至衰呢個星期日要開工,咁o岩今次係西頁搞.. ...
果個位何止ok入呀 , 簡直好入, 我上次平日入去四野無人

好彩喺西貢住慣咗咋, 幾驚盪失路呀

果段沙龍位, 我而家一轉入西貢公路口就收車嘞,

鬼叫上次攪煲咁大既咩

作者: yip999    時間: 2009-3-19 06:24 PM

雖然我call van 入去..但我相信d司機都未必識去..所以查清楚晒d資料..到時唔洗搵路...!!謝謝大家
作者: steffi    時間: 2009-3-20 09:25 AM

QUOTE:
原帖由 Jade 於 2009-3-19 04:32 PM 發表

果個位何止ok入呀 , 簡直好入, 我上次平日入去四野無人

好彩鬖靚^住慣魕Q, 幾驚盪失路呀

果段沙龍位, 我而家一轉入西貢公路口就收車,

鬼叫上次攪煲咁大既咩 : ...
我男友就係衰呢條路..超速停牌...然後再俾我終身訂牌(電單車牌)
作者: qqdog    時間: 2009-3-20 11:36 AM

QUOTE:
原帖由 steffi 於 2009-3-19 02:32 PM 發表

至衰呢個星期日要開工,咁o岩今次係西頁搞.. ...
哎呀, 咁sunday見唔到妹妹同coffee tim....
不過唔緊要啦, 我地搵日入開西貢call你地啦!
作者: jackybenlok    時間: 2009-3-20 12:17 PM

咁香港區點揸車去好呀..請指教......

Thanks
Ben Ben Pig
作者: donaldduck_bb    時間: 2009-3-20 12:23 PM

QUOTE:
原帖由 jackybenlok 於 2009-3-20 12:17 PM 發表

Thanks
Ben Ben Pig
香港區都係由彩虹入西貢快0的
作者: Janice    時間: 2009-3-20 01:38 PM

QUOTE:
原帖由 yip999 於 3/19/2009 18:24 發表
雖然我call van 入去..但我相信d司機都未必識去..所以查清楚晒d資料..到時唔洗搵路...!!謝謝大家
你租van??順唔順路??
作者: qqdog    時間: 2009-3-20 02:18 PM

QUOTE:
原帖由 jackybenlok 於 2009-3-20 12:17 PM 發表

Thanks
Ben Ben Pig
你香港區邊頭? 如果近東可以行東隧經將軍澳入西貢好快.
作者: Jade    時間: 2009-3-20 04:15 PM

QUOTE:
原帖由 qqdog 於 20/3/2009 14:18 發表

你香港區邊頭? 如果近東可以行東隧經將軍澳入西貢好快.
YES, 仲要東隧唔塞車,

我過海通常都用東隧
作者: yip999    時間: 2009-3-20 06:05 PM

QUOTE:
原帖由 Janice 於 2009-3-20 01:38 PM 發表

你租van??順唔順路??
我3人一狗....諗住call van入...你幾多個人?坐得落可以一齊架
作者: Elaine@傻嘉媽咪    時間: 2009-3-20 07:22 PM

我想問下如果走的話, 係咪都要call 車先走到?! 因為我去的時候屋企人可以車我去, 但走就自己搞掂....
唔知行返出路口得唔得呢?!
作者: yip999    時間: 2009-3-20 08:17 PM

QUOTE:
原帖由 Elaine@傻嘉媽咪 於 2009-3-20 07:22 PM 發表
我想問下如果走的話, 係咪都要call 車先走到?! 因為我去的時候屋企人可以車我去, 但走就自己搞掂....
呢個問題我都有諗過...但西貢未必有van出返市區可能要call 的士
作者: 我愛英曲    時間: 2009-3-20 09:27 PM

QUOTE:
原帖由 Elaine@傻嘉媽咪 於 2009-3-20 07:22 PM 發表
行出路口好遠路,call van 叫司機去''成豐片場''會好o的
作者: sandy@王家3兄妹    時間: 2009-3-20 09:28 PM

QUOTE:
到時你跟我車出去咪得lor...
作者: Jade    時間: 2009-3-20 09:43 PM

QUOTE:
原帖由 Elaine@傻嘉媽咪 於 20/3/2009 19:22 發表
行出去我諗起碼半個鐘, 我揸車入去都覺得遠,

我哋咁多人, 是旦梗有一架可以車你番出路口,

再唔係你叫住我吖, (我有老人痴呆驚唔記得咗你)

我車你出路口咪得囉 , 放心

作者: Jade    時間: 2009-3-20 09:45 PM

QUOTE:
原帖由 yip999 於 20/3/2009 20:17 發表

呢個問題我都有諗過...但西貢未必有van出返市區可能要call 的士
um........有就有既, 但要預早少少call ,
作者: Jade    時間: 2009-3-20 09:48 PM

QUOTE:
原帖由 yip999 於 19/3/2009 18:24 發表
我諗多數車都唔識路去呢樹, 呢個位真係都幾偏僻

但你同佢講蠔涌, 司機基本上都識去, 你照住地圖既去法話佢知,

就應該無問題架嘞,
作者: amycobychan    時間: 2009-3-21 07:04 PM

QUOTE:
原帖由 Jade 於 2009-3-19 01:28 PM 發表

睇你行邊一面入啦, 深井我唔熟,

但你哋係咪會行龍翔道嚟 ?

如果係, 即係你哋會由彩虹方向入嚟, 係唔洗喺迴旋處兜個圈架

但由清水灣道轉入西貢公路後就會落大斜路,
...
thank you very much...
see u t'row...

歡迎光臨 PF HOUSE & 英曲大聯盟 (http://www.pfhouse.net/BBS/) Powered by Discuz! 4.1.0