標題: 價錢超貴 [打印本頁]

作者: wing    時間: 2007-7-2 10:15 PM     標題: 價錢超貴

我今日同老公去牛頭角買口罩,我地先晌定安街附近買左一個$35類似豬籠嘅口罩,(其實之前都晌同一間寵物用品店買過一次,不過size唔啱,事頭肯退番錢比我)不過,都唔肯定size啱唔啱..諗住番屋企幫cooky試下再算。(結果都係唔啱,希望有得再換啦!)

之後,我地又去左德寶商場,地下果兩間寵物用品店睇(因為都覺得口罩size唔多啱),第一間,鋪仔細細,有一位男士幫緊一隻寵物做緊facial,我地問佢有關口罩嘅事,老公攞住一個豬籠型口罩問佢價錢,只係$20, 不過太大,佢話唔齊碼,我地最後無買,佢仲好好禮貌咁講:多謝幫襯。
我地無幫襯,又阻住佢做野,仲咁好禮貌,真係抵讚

相反,第二間,隔離果間(有好多貓貓),一入到去已經一大陣煙味,不過,都唔關我地事。
我地都揾到我地想要嘅口罩,一問之下,果位穿著時毛嘅小姐話要$60  唔係下馬
我地問佢平d得唔得,點知佢話:已經好平ga喇!
我地即刻攞我地頭先買果個豬籠嘅口罩比佢睇,仲未'meet'價錢牌,都係$35咋
果個小姐話:料唔一樣

傻ga咩,差成20幾30蚊,真係價錢超貴!

豬籠口罩圖片

作者: Elsa    時間: 2007-7-2 10:31 PM

寵物店價錢真係相差好遠架
好似我買電剷咁..我買貴過人一倍價錢呀..
作者: wing    時間: 2007-7-2 10:41 PM

奸商奸商
作者: 波比媽    時間: 2007-7-2 11:59 PM

點解cooky要用豬籠罩既..??
有魔術貼o個種都幾好架..
作者: wing    時間: 2007-7-3 12:14 AM

我都有魔術貼果種口罩,不過
老公怕cooky辛苦,如果要去pet shop / vet, 戴口罩要一戴段時間, 戴豬籠罩通氣d

作者: p4uL1N3    時間: 2007-7-3 12:23 AM

係囉...我都係用魔術貼0個隻, 可以自己adjust size!

歡迎光臨 PF HOUSE & 英曲大聯盟 (http://www.pfhouse.net/BBS/) Powered by Discuz! 4.1.0