標題: 好詳盡分析狗狗身體語言既書 [打印本頁]

作者: 531elmo    時間: 2007-3-2 11:30 AM     標題: 好詳盡分析狗狗身體語言既書

係圖書館借既, 但我會去買 ... 點解 ?

因為佢入面好詳盡解釋狗狗既身體語言, 包括 :

1. 與狗狗對話      2. 演化與動物語言      3. 狗狗在聆聽
4. 狗狗真的聽懂人話嗎?                        5. 動物會說話嗎?
6. 狗言狗語         7.  狗狗學說話    8. 臉部語言
9. 耳朵語言         10. 眼睛語言      11. 尾巴語言
12. 肢體語言       13. 指示語言      14. 性語言
15. 手語及打字   16. 氣味語言       17. 狗與貓對話
18. 狗狗的方言  
19. 真的是語言嗎? 20. 如何說狗語

我只係睇左一半 (本書好厚哇~), 但入面既分析令我了解多左好多, 佢既分析, 例如吠叫, 都會由語調, 長短, 對象 (雙方關係) , 成因, 加表情, 比較全面咁去講, 唔係單單講少少皮毛,

本書亦有戴更基醫師既推薦, 我覺得真係幾好, 大家不妨去借黎睇下

作者: Sue    時間: 2007-3-2 01:41 PM

Elmo 媽ˇ藀陰o買?  M到單聲。
作者: 531elmo    時間: 2007-3-2 01:42 PM

QUOTE:
原帖由 Sue 於 2007-3-2 13:41 發表
Elmo 媽ˇ藀陰o買?  M到單聲。
我會出去搵下, 搵到第一時間話你知~

暫時只係商務同網上書城有得訂購 .... $107 / $101

作者: Irislam    時間: 2007-3-2 02:47 PM

hehe.......亞sue你買先睇完再借我睇

歡迎光臨 PF HOUSE & 英曲大聯盟 (http://www.pfhouse.net/BBS/) Powered by Discuz! 4.1.0