標題: 愉景灣獸醫Dr.Joe & 男助手Raymand [打印本頁]

作者: Hinckley    時間: 2007-2-10 10:45 PM     標題: 愉景灣獸醫Dr.Joe & 男助手Raymand

一月頭我隻BB因蛀牙引至口腔嚴重發炎,當時佢係食唔到洁A飲唔到水,要靠我]餵,仲要隔陣同佢抹口水,因佢唔肯吞口水。幸好我老婆個朋友(Kelvin)介紹以前做開龠E所,話個獸醫幾好。我同老婆中午由中環坐船入去愉景灣廣場,個度得一間獸醫。我]見完Dr.Joe(菲律賓人)&男助手Raymand,個Dr.話BB要打麻醉針拔爛牙,叫我]出去行個圈,整好哂再打俾我]。我]由5pm行到7點幾才反診所,見診所已關門,但手術室仲有燈光。無幾耐,個Dr.打薔s我]反去,見到BB已醒反仲識走薇咱h,真係開心哂,個Dr.同我]講話BB一共要拔14隻牙,好采我]都預驉A而個男助手Raymand就幫BB剪曮甲&洗鱄茼晢M,我]都好感激佢]用心奰隻ㄐA臨走時仲不斷say thx。之後我]帶BB鉈旁行鱄荌憿A想等佢囍憒瘨齱C跟著再抱起放入個手推BB車,等佢可以崨鵅I
到現在BB已好番,講轉頭真係要多謝Dr.Joe & Raymand,唔係因為有Kelvin介紹,而係因佢真係用心做躞~醫以外洁IThanks!

作者: 忌廉媽咪    時間: 2007-2-11 01:17 AM

其實而家的確好少有愛心同有醫得的獸醫啦!所以應該比
作者: Hinckley    時間: 2007-2-11 01:34 AM

QUOTE:
原帖由 忌廉媽咪 於 2007-2-11 01:17 AM 發表
其實而家的確好少有愛心同有醫得的獸醫啦!所以應該比
我都係咁話!正係睇「好醫生推介」及「覺得有問題的醫生」兩個標題數量就知
作者: elvin    時間: 2007-2-11 03:52 PM

Kelvin?係咪即係愉景灣光頭仔?Dr. Joe一向都俾人話係妙手仁心嫁,佢做骨料手術係一絕!
作者: Hinckley    時間: 2007-2-11 06:03 PM

QUOTE:
原帖由 elvin 於 2007-2-11 03:52 PM 發表
Kelvin?係咪即係愉景灣光頭仔?Dr. Joe一向都俾人話係妙手仁心嫁,佢做骨料手術係一絕!
咦!你都識佢謘H世界真細小小小!
作者: elvin    時間: 2007-2-11 06:08 PM

QUOTE:
原帖由 Hinckley 於 2007-2-11 06:03 PM 發表

咦!你都識佢謘H世界真細小小小!
師兄黎嫁!佢拜左張松照師父為師,我又跟過張師父學野,就係咁囉!
作者: Hinckley    時間: 2007-2-11 06:18 PM

QUOTE:
原帖由 elvin 於 2007-2-11 06:08 PM 發表

師兄黎嫁!佢拜左張松照師父為師,我又跟過張師父學野,就係咁囉!
O IC IC!

歡迎光臨 PF HOUSE & 英曲大聯盟 (http://www.pfhouse.net/BBS/) Powered by Discuz! 4.1.0