標題: 與狗狗溝通 How to Talk with your Dog [打印本頁]

作者: rbearbear    時間: 2007-2-2 10:37 PM     標題: 與狗狗溝通 How to Talk with your Dog

我地今日放工去行書局,覺得本書既內容好適合我地用尼教導屋企兩隻小魔怪! 本書有好多圖畫又解釋得好清楚,好有用! 入面仲有張曲曲相架!

書名:與狗狗溝通 How to Talk with your Dog
作者:David Alderton
出版社:萬里書店
價錢:HK$78

附件: DSCN5024.JPG (2007-2-2 10:37 PM, 91.04 K) / 該附件被下載次數 0

附件: DSCN5022.JPG (2007-2-2 10:37 PM, 90.44 K) / 該附件被下載次數 1

附件: DSCN5025.JPG (2007-2-2 10:37 PM, 100.51 K) / 該附件被下載次數 0
作者: sandy@王家3兄妹    時間: 2007-2-2 10:40 PM

我都見到@三聯見到
作者: ceci_mina    時間: 2007-2-2 11:37 PM

好似幾好睇喎!
我仲見過有本收狗狗前世今生喔!
諗住睇埋我幾本書就去買黎睇呢!
作者: elvin    時間: 2007-2-2 11:51 PM

睇嘅時候要過濾,後半部有講話責罰狗狗部份,記得唔好當鼓勵打狗!我睇左一半,睇完會寫書評,到時post出黎!
作者: 小狗    時間: 2007-2-3 02:37 AM

QUOTE:
原帖由 elvin 於 2007-2-2 11:51 PM 發表
睇嘅時候要過濾,後半部有講話責罰狗狗部份,記得唔好當鼓勵打狗!我睇左一半,睇完會寫書評,到時post出黎!
惡老豆, 你D寶貝幾好嘛, 佢地一定好幸福啫, 有你呢個咁鍚佢地O既主人
作者: rbearbear    時間: 2007-2-3 10:39 AM

QUOTE:
原帖由 elvin 於 2007-2-2 11:51 PM 發表
我尋晚睇左後幾頁(我睇非小說既壞習慣係由尾睇上)我覺得佢解釋狗狗既行為都幾好,我覺得可以幫助到我地了解我地兩隻小寶貝!
作者: elvin    時間: 2007-2-3 07:19 PM

QUOTE:
原帖由 小狗 於 2007-2-3 02:37 AM 發表

惡老豆, 你D寶貝幾好嘛, 佢地一定好幸福啫, 有你呢個咁鍚佢地O既主人
佢地好好呀!不過近排唔可以日日散步,因為啲賤人玩針對,要管理員捉我養狗,但係又有人通風報訊,咁咪避下先,攪到佢地一星期出得一兩日街,悶死佢地呀,陰功!
作者: elvin    時間: 2007-2-3 07:25 PM

QUOTE:
原帖由 rbearbear 於 2007-2-3 10:39 AM 發表

我尋晚睇左後幾頁(我睇非小說既壞習慣係由尾睇上)我覺得佢解釋狗狗既行為都幾好,我覺得可以幫助到我地了解我地兩隻小寶貝!
唏!我都無話本書唔好,本書啲資訊係建基於動物行為心理學而寫,好有用;不過某日隨手攞起本書時,見到有一頁講責罰我唔應同啫;因為我睇書唔係佢講咩我信咩,我會諗下會試下睇下得唔得,用打黎教狗我已經有足夠經驗話我知係唔得嘅,所以提提大家啫!
作者: rbearbear    時間: 2007-2-3 08:58 PM

QUOTE:
原帖由 elvin 於 2007-2-3 07:25 PM 發表

唏!我都無話本書唔好,本書啲資訊係建基於動物行為心理學而寫,好有用;不過某日隨手攞起本書時,見到有一頁講責罰我唔應同啫;因為我睇書唔係佢講咩我信咩,我會諗下會試下睇下得唔得,用 ...
我唔係唔認同你既意見呀! 我只係講吓我睇左(尾)幾頁既感想咋!
作者: Elsa    時間: 2007-2-3 09:08 PM

呢本書我睇過..內容一般常識囉..無乜特別野..又唔係太吸引
作者: 小狗    時間: 2007-2-4 03:18 AM

QUOTE:
原帖由 elvin 於 2007-2-3 07:19 PM 發表

佢地好好呀!不過近排唔可以日日散步,因為啲賤人玩針對,要管理員捉我養狗,但係又有人通風報訊,咁咪避下先,攪到佢地一星期出得一兩日街,悶死佢地呀,陰功!
D無聊人真係無陰功, 3寶唯有避下風頭先啦. 等遲D風聲無咁緊, 你地個惡爹爹就會再帶你地出去蒲過架啦

歡迎光臨 PF HOUSE & 英曲大聯盟 (http://www.pfhouse.net/BBS/) Powered by Discuz! 4.1.0