標題: 狗狗去洗白白時俾寵物店員遭被弱打 [打印本頁]

作者: sandy@王家3兄妹    時間: 2006-12-12 02:22 AM     標題: 狗狗去洗白白時俾寵物店員遭被弱打

轉貼自SCHNAUZER UNION

星期六 (12月9日), 咪咪帶o左我去西灣河街o既 Pxt & Co 沖涼, 九點幾咪咪就o黎接我返屋企啦...
佢淨係見我好似好累咁...點知...
咪咪突然發現我對眼側邊有d紅色o既野谷o左出o黎..嚇到咪咪面都青...
不過當時太夜, 咪咪見我其他o野正常, 決定明天帶我去搵 vet 叔叔...
去到vet到, 叔叔第一句 "Oh my god!!" 佢地話我眼仔谷o左疼血, 好彩眼珠冇損到...依家要戴燈罩 & 滴藥水, 搽藥膏, 要起碼 10日先好得返...
vet 叔叔話估唔到發生咩事, 只係叫咪咪以後都唔好再帶我去呢間 Pxt & Co...
跟住咪咪帶我比另一間 petshop, 叔叔話 100%相信我係比人好大力咁打個頭, 爆o左微絲血管, 所以谷o左 d 瘀血出o黎...
咪咪好嬲呀, 不過都冇用... Pxt & Co D 人話我星期六走o個陣係冇事o架喎... 我又唔識講o野, 冇証冇據, 咪咪都冇辦法, 唯有以後唔帶我去呢間o野...
各位狗地, 你地去洗白白都要小心d呀...千祈唔好去呢間o野呀!!

作者: mon    時間: 2006-12-12 02:46 AM

其實發生D咁架事都唔係第一次有好多做寵物美容架人未必鐘意動物鐘意錢多D,狗狗比麻煩佢,咁佢又做少隻,又用多左時間唉......唯有去相熟架寵物美容自保
作者: sandy@王家3兄妹    時間: 2006-12-12 02:51 AM

QUOTE:
原帖由 mon 於 2006-12-12 02:46 AM 發表
其實發生D咁架事都唔係第一次有好多做寵物美容架人未必鐘意動物鐘意錢多D,狗狗比麻煩佢,咁佢又做少隻,又用多左時間唉......唯有去相熟架寵物美容自保
自己冲最安全...再唔係叫上門美容︸
作者: 忌廉媽咪    時間: 2006-12-12 04:39 AM

我見過勝利道某間petshop係下午的時間,公然由女職員同d貓貓狗狗打針,仲要比我見到個二十零歲的長頭髮死o靚妹因為打針個時,隻貓咬左一野就用粗口勁鬧隻貓,然後一野飛隻貓入龍度!當時我想媽x佢,不過見到間野十足黑社會咁就走人
作者: ceci_mina    時間: 2006-12-12 09:32 AM

QUOTE:
原帖由 忌廉媽咪 於 2006-12-12 04:39 AM 發表
我見過勝利道某間petshop係下午的時間,公然由女職員同d貓貓狗狗打針,仲要比我見到個二十零歲的長頭髮死o靚妹因為打針個時,隻貓咬左一野就用粗口勁鬧隻貓,然後一野飛隻貓入龍度!當時我想媽x佢,不過見到間野十 ...
係咪街中間近百佳黃色燈果間呢?
果間野超無愛心咖!
有一次我地行過見到隻曲B,佢見到有其他人入去想買就拎出黎,但想買果個人明顯係有養狗經驗,見到狗狗流黃色鼻涕就知狗狗有病,但係個職員仲死話比人地知果D係食剩既野沾到啫!最後果個人無買。
個金毛女職員就大大力咁掟返狗狗入竉度~~睇到我地眼都大埋~~隻狗狗已經瞓瞓下咁~~睇黎都~~唉~~
作者: ceci_mina    時間: 2006-12-12 09:48 AM

洗白白自己洗仲好!親子時間黎咖!
同兩個寶貝玩下水~~佢Fing水我閃下幾開心哇!
修毛~~一般自己用剪梳(吉之島十蚊店有售,又自然又靚靚)∼
非必要去做美容,我一定會坐定定望住,唔比睇咩?咪問佢身有野唔比望?
一路睇住有咩第一時間罵佢∼∼∼蝦我寶貝∼∼唔比我產死都告死!
作者: tobybobo    時間: 2006-12-12 09:53 AM

我都唔敢再帶佢地出去美容o

而家都係自己幫佢地沖涼和洗白白o
作者: elvin    時間: 2006-12-12 11:14 AM

所以我去學狗狗美容!
作者: 531elmo    時間: 2006-12-12 11:51 AM

有d人會話唔知點解狗狗唔聽話, 其實我鐘意落手落腳同佢地洗剪沖, 感情好d, 你又了解佢身體多d, 隻狗狗感覺到你錫, 就更加容易聽話啦~

(不過剪毛呢家野哩...真係考起... 成日都剪到一岩一忽, 一年典都要拎出去剪一次, 再自己跟住佢個型去修..... 成日俾人話我隻呀毛似毛球多過似曲曲~ )
作者: 小狗    時間: 2006-12-12 12:55 PM

我都唔係好放心比人地同我D寶貝狗狗沖, 都係自己同佢地沖好D
作者: Dawn    時間: 2006-12-12 01:25 PM

QUOTE:
原帖由 sandy@王家3兄妹 於 2006-12-12 02:22 AM 發表
轉貼自SCHNAUZER UNION

星期六 (12月9日), 咪咪帶o左我去西灣河街o既 Pxt & Co 沖涼, 九點幾咪咪就o黎接我返屋企啦...
佢淨係見我好似好累咁...點知...
咪咪突然發現我對眼側邊有d紅 ...
喱d人真係
作者: Elsa    時間: 2006-12-12 03:08 PM

自己沖自己剪毛啦..何必貼錢買難受呢
作者: Hinckley    時間: 2007-2-10 03:06 PM

QUOTE:
原帖由 mon 於 2006-12-12 02:46 AM 發表
其實仲可以搵韅etShop鬁rooming房有大玻璃,咁咪可以睇住囉,計我話最好都係自已剪,雖然我]唔Pro,但起碼剪毛沖涼時可以細緻鱞豪鴘祖砲祧圻傖N問題嗎!

歡迎光臨 PF HOUSE & 英曲大聯盟 (http://www.pfhouse.net/BBS/) Powered by Discuz! 4.1.0