標題: 防牛庳頸帶 [打印本頁]

作者: PHILIP    時間: 2006-3-14 03:40 PM     標題: 防牛庳頸帶

作者: winniecatwinnie    時間: 2006-4-10 04:05 PM     標題: 怎用

是否戴上後 , 牛蜱就不會接近動物 ? 是發出的氣味難聞 , 還是甚麼令到牛蜱不會在狗上發現 ?
因為我的狗已用過另一個牌子 hazta三合一(每三個月換一條,盒上說可用七個月) , (但照舊動物身上仍會發現走動自如的虱及牛蜱 )及每月滴frontline plus都中了高溫牛蜱熱 , 醫了兩個月都未好 ?
作者: heather_hba    時間: 2006-4-10 04:29 PM

仲有毛囊敵...
其實我d 狗而家都唔用..
但係如果要用...都會用呢隻
作者: winniecatwinnie    時間: 2006-4-10 05:24 PM

但我見到vibac這個牌子筲箕灣道有間pet shop賣$98 , 是否正常價錢 ?
你說的牌子請問價錢大約多少 ?
作者: heather_hba    時間: 2006-4-10 05:28 PM

SHAU KEI WAN?? 我都住shau kei wan ga~~~
我0係西灣河番工
我老世賣毛囊敵都係開價$50
作者: heather_hba    時間: 2006-4-10 05:28 PM

如果冇記錯....醫生開都唔都過$90
作者: winniecatwinnie    時間: 2006-4-10 05:34 PM

哦 ! 咁平 , 咁一條尺寸有多長 ? 我有一隻似狼狗的唐狗 , 約要15吋 , 另一隻西施 .

你同我相反啊 , 我住西灣河住卻在筲箕灣返工 , 又會咁夾啊 !

我不知獸醫有無得賣 , 西灣河新城街那間獸醫都無叫我買 , 我自己出其他pet shop買的 . h字個那條三合一(藍+白色)都要 $60一條啊 !
作者: bibitsoi    時間: 2006-5-2 10:55 PM

其實兩隻牌子入面既野都係一樣,但價錢就唔同。毛襄嫡元朗買$35,我地一班狗友每次都入去買一大箱大家分。買一盒都係$35超低
作者: winniecatwinnie    時間: 2006-5-3 12:00 PM

bibitsoi (佳)

是否去元朗教育路一帶就有pet shop 可以買 , 如果係 , 我組團去大掃貨  , 因為為買幾條走入去 , 車費都唔係慳好多 .
作者: bibitsoi    時間: 2006-5-4 09:43 PM

QUOTE:
原帖由 winniecatwinnie 於 2006-5-3 12:00 PM 發表
bibitsoi (佳)

是否去元朗教育路一帶就有pet shop 可以買 , 如果係 , 我組團去大掃貨  , 因為為買幾條走入去 , 車費都唔係慳好多 .
我只知買開果間係咁平,你住邊?如果由港島去搭968巴士過晒公路
第二個站(又新街)落車,行前d見到恆香轉入去,見到一間好舊好似米鋪咁果間就係,其它野都好平。
作者: megan    時間: 2006-5-4 10:43 PM

我上次响元朗係$40幾
作者: rbearbear    時間: 2006-5-5 12:01 AM

上次吉之島大平賣,一條$36防虱及牛蜱帶,深啡色冇味...但前兩日係Kobe額頭仲搵到粒牛蜱...好彩Kobe滴左Frontline...都想問下你地用開邊隻牌子呀?

歡迎光臨 PF HOUSE & 英曲大聯盟 (http://www.pfhouse.net/BBS/) Powered by Discuz! 4.1.0